Het juiste moment is nu

Het juiste moment is nu

door | Geluk, Mindset

Morgen ga ik ècht gezond eten, na het weekend ga ik ècht weer hardlopen, na de vakantie, dan ga ik ècht aan die cursus beginnen, volgende maand ga ik ècht sparen en volgend jaar blijkt weer dat ik helemaal niets gedaan heb van wat ik wilde doen. Herkenbaar? Lees verder!

Uitstellen vanwege financiële tegenvallers

Echt iedereen doet het; we stellen dingen uit die we ècht belangrijk vinden. Er zijn altijd weer dingen die tussendoor komen. Rekeningen die hoger uitvallen dan gepland en rekeningen voor dingen die we sowieso niet bedacht hadden, kosten nu eenmaal geld waardoor er minder geld overblijft voor dingen die we belangrijk vinden. Dat is absoluut een feit waarmee we allemaal te dealen hebben.

Uitstellen vanwege tijdgebrek

Naast rekeningen hebben we te maken met heel veel onverwachte gebeurtenissen in ons leven die tijd kosten. Tijd en energie. Het kan zomaar gebeuren dat je ziek wordt, of dat een van je ouders je hulp nodig heeft, dat je dochter gaat verhuizen, maar ook dat je auto niet meer te repareren kapot gaat, waardoor je met de trein naar je werk moet. Je hebt het druk op je werk, waardoor je veel extra uren maakt, je hebt nu eenmaal beloofd om te helpen op school of vrijwilligerswerk te doen en zo tikt het klokje vrolijk verder. En kom je door tijdgebrek niet toe aan de dingen die je belangrijk vindt.

Uitstellen vanwege vermoeidheid en een gebrek aan energie

Daarnaast ben je kapot, moe door al die onverwachte toestanden en gebeurtenissen. Je hebt gewoon de fut niet om ook nog een cursus te volgen, weer te beginnen met sporten of iedere avond gezonde maaltijden te koken, laat staan om je te verdiepen in het realiseren van je droomwensen die je diep in jezelf wegstopt zodat je er niet te vaak aan denkt. Morgen is er weer een dag!

Morgen is er weer een dag en het klokje tikt verder

En dat is ook zo; morgen is er weer een dag. Maar morgen komt er weer een morgen. En dan nog een en nog een en het klokje tikt verder en verder… Net zo lang tot er een dag komt dat het er echt niet meer van gaat komen en je je realiseert dat je heel veel tijd verspild hebt in je leven met, ja met wat eigenlijk?

Op de automatische piloot leven leidt tot niks

Je verspilt je leven met leven op de automatische piloot als je geen bewuste keuzes maakt. Kiezen wat voor jou belangrijk is en focussen op die belangrijke dingen is heel andere koek dan op de automatische piloot leven en net doen alsof het leven je overkomt. Want keuzes maken kan altijd! Ook als je wasmachine kapot is, je mantelzorgtaken doet of het druk hebt op je werk. Op de automatische piloot leven leidt tot helemaal niks!

Wees een voorbeeld voor je kind

Realiseer je dat even uitstellen best kan, maar dat van eindeloos uitstellen afstel komt. Ik hoor veel vrouwen zeggen dat hun tijd wel weer komt als de kinderen groot zijn. Waarom? Je hoeft jezelf niet continu weg te cijferen om een goede moeder te zijn, integendeel. Als jij beter voor jezelf zorgt en dus dingen doet die jij belangrijk vindt, kun je een nog betere moeder zijn. Je kind krijgt er niets van als je af en toe een middag, avond of dag niet beschikbaar voor hem of haar bent. Sterker nog; je kind heeft veel meer aan een vrolijke, gezellige, energieke en ook mentaal gezonde moeder die oog heeft voor haar eigen ontwikkeling, behoeften en wensen. Zelfliefde en aandacht hebben voor jezelf zijn zeer belangrijke levenslessen die je je kind kunt meegeven en waarin je een goed voorbeeld kunt zijn.

Pensioen, wat is dat?

Ook stellen veel mensen (ook mannen) dromen als reizen, een boek schrijven, verhuizen naar de andere kant van het land, een nieuwe hobby beginnen of een eigen huis (laten) bouwen uit tot na hun pensioen en ook dat is in de regel geen goed idee. Inderdaad vanwege het simpele feit dat je niet weet of je je pensioengerechtigde leeftijd wel haalt, zeker nu we tot steeds latere leeftijd moeten doorwerken. Maak een (financieel) plan en ga gewoon die dromen waarmaken!

Spijt van eigenlijk alles in je leven

En met dingen als gezond eten, meer lichaamsbeweging, je huis opruimen om een yogakamer te maken en een cursus volgen, kun je gewoon beginnen. Want uitstellen leidt tot niets anders dan spijt. Spijt van al die totaal onbelangrijke (automatische piloot)dingen waarmee je je tijd verspild hebt. En spijt van al die mooie dingen die je had kunnen doen en niet gedaan hebt.

Het juiste moment is nu!

We wachten op het juiste moment. En we blijven maar wachten op het juiste moment. Tot je je realiseert; het juiste moment komt niet. Het juiste moment is nu!

Meer mindset

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!