Leven vanuit liefde

Blog voor meer geluk & vrijheid

Het leven is een grote, grijze grobbetrol

door | sep 30, 2022 | Angst

Het leven is een grote grijze grobbetrol

De afgelopen eerste week van mijn ondernemerschap schreef ik een aantal politiek correcte artikelen voor je. Die tijd is nu voorbij. Da’s even een kleine waarschuwing vooraf, dusss you still can leave this building now!

Je bent er!

Aaaaah, ik zie dat je gebleven bent, hartstikke leuk en hartstikke welkom! Vanaf nu lees je hier ook artikelen die ik schrijf vanuit mijn ware zelf, mijn ziel, mijn eigenste ikkie. Ik schrijf natuurlijk alles zelf, maar deze artikelen zijn vaak of eigenlijk meestal, niet politiek correct, beschaafd of anderszins wat men in de marketingwereld verwacht. Nu werk ik lekker voor mezelf en niet voor of in de marketingwereld dus ik dacht f**k off, ik doe dit es lekker helemaal op mijn eigen manier! P.s. Als je ** ziet in titels of teksten, vul lekker zelf de juiste letters in, ik doe dit voor de koekel-fanaten die op de achtergrond al deze teksten ‘controleren op ongeoorloofd taalgebruik’ en mijn artikelen dan niet meer willen laten zien op het wereldwijde web. En dat kunnen we (en ook ik) net ff niet gebruiken, daarom dus.

Grobbetrol?

Terug naar de kern van dit verhaal; de wereld is een grote grijze grobbetrol. Sorry trouwens voor de afbeelding bovenaan dit blog, ik heb niet echt een goede foto van die grote grijze grobbetrol, omdat mijn eigen wereld allang geen grote grijze grobbetrol meer is. Dus we moeten het er maar even mee doen… Als jij een grote grijze ziet, fotografeer em en stuur maar naar me toe. Alleen grobbetrollen hè?

De wereld is een grote grijze grobbetrol

De wereld zoals ie is voor de meesten van ons is, is saai, voorspelbaar, hard werken, ploeteren en natuurlijk hoort lijden bij het leven. Dat. Het alom bekende oude verhaal waarin angst de hoofdrol speelt. Ja jongens, die angsten ga je hier heel vaak voorbij zien komen, wen er maar aan…

In de grote grijze grobbetrollenwereld wordt je bang gemaakt voor eigenlijk alles; ziekten, je schoonmoeder, ellende, lekkende luiers, warmte en kou, de tandarts, wat de buren van je vinden, dat je uit je doos riekt (ja echt, kijk maar goed naar de huidige tv-reclames en don’t blame me for this, ik verzin dit niet!), oorlog, dat je in de hondenpoep trapt, die eeuwige Russen (die blijven maar langskomen) , dood, maden in je afvalcontainer, financiële crisis, hamsteren in de buurtsuper, werkloosheid, wortels uit eigen tuin en dat je dierbaren iets ergs overkomt. Je kunt het zo gek niet verzinnen of we worden er bang voor gemaakt.

Hoe zit het nou met die grobbetrol?

Okee, komt ie *adem in, adem uit*. In de wereld van de grote grijze grobbetrol is er maar eentje die toelaat dat jij wordt bang gemaakt, dat jij je bang laat maken, dat je je laat commanderen, manipuleren, in een hoek drukken en klein houden, dat je jouw macht & power weggeeft, dat je je licht laat doven. Die ene die ervoor zorgt dat jij het leven aangaat met klotsende oksels, het angstzweet tussen de billen en met enorme levensangst, ben… jij! Jij bent zelf de grote grijze grobbetrol!

How to break out?

Alleen jij kunt ervoor zorgen dat je uit de wereld van de grote grijze grobbetrol stapt. Hoe? Ja hee duh, dat leer ik je niet ff in een blogartikeltje hè? Daar is net even iets meer voor nodig. Niets ingewikkelds, niets onmogelijks, maar one step at the time. O ja, mocht jij je afvragen waar al die Engelse termen goed voor zijn? Dan ben je vast 50-plusser… Antwoord; no clue, maar het is hipperdepip en ik wil wel met mijn tijd meegaan en dus is ut part of the game.

En nu?

Ik begrijp helemaal dat je nu in totale verwarring en verbijstering achter blijft. Hou vol, je kunt het en waarschijnlijk doe je dit al je hele leven…

Over afscheid nemen van de grote grijze grobbetrol in jezelf, de komende tijd ongetwijfeld meer in this theatre. See you!

P.s. Wil jij NU verandering in je leven, kijk dan hier.