Jolandatoet.nl

Het tuinseizoen is begonnen!

Het tuinseizoen is begonnen!

door | Lifestyle

Het tuinseizoen is begonnen! En ik vind dat heerlijk; lekker met mijn handen in de aarde en sjouwen maar in mijn tuin bij mijn huisje in het bos.
 

Tuinieren

Tuinieren; ik ben er dol op! Lekker zwarte handen en voeten door letterlijk contact met de aarde, hoe mooi kan het leven zijn?

In de tuin

Nu is het tegenwoordig wel zo dat ik altijd achter de tuinfeiten aanloop en soms hol, omdat ik niet dagelijks of wekelijks in de buurt van mijn tuin te vinden ben. Als ik in mijn huisje in het bos ben en het weer laat het toe, dan vind je mij dus in de tuin. Het grote voordeel van een tuin op afstand; er is altijd wat te doen…

Paasweekend

Afgelopen paaasweekend waren we in ons huisje in het bos. En wat was het fantastisch weer! Het eerste topzomerse weekend werd een feit. En dus was het heerlijk om lekker buiten te spelen en eens flink aan de slag te gaan in de tuin.

In bruikleen

We laten de tuin zo bossig mogelijk, omdat we vinden dat we deze grond in bruikleen hebben. En om nou de bomen uit het bos te laten verdwijnen vinden wij niet heel koosjer voor de generatie(s) na ons. Bovendien ziet het er niet uit  een siertuin met allerlei strakke perkjes en plantjes in het bos.

Dooie boel

Martin en ik hebben soms een ietwat andere mening over hoe onze tuin eruit moet zien. We houden allebei van bossig, maar Martin vindt kilo’s en kilo’s dode bruine blaadjes ook bossig, terwijl ik dat juist een dooie boel vind. Stiekem heeft Martin gewoon geen zin om te vegen, terwijl ik het heerlijk vind me flink uit te sloven met hark en bezem. We hebben een compromis; ik hark en veeg en Martin veegt de bladeren enzo op en voert de volle kruiwagen af.

Dierentuin

We vinden het enig dat allerlei wilde bosdieren onze tuin bezoeken; zo zien we regelmatig reeën en afgelopen paasweekend lieten de eekhoorns zich volop zien. En de vogels, o jongens, zo mooi om ’s morgens wakker te worden door het grote vogelkoor. Spechten zijn mijn grote favoriet, misschien omdat ik die nooit zie in Amsterdam. Lastig om de wilde dieren op de foto te krijgen, maar soms lukt het. En ondanks dat het resultaat nooit perfect is, wil ik de foto’s toch graag met je delen.

 

 

Café du bois

Martin hing heel veel nieuwe vogelhuisjes, eekhoornvoedertoestanden en nestkasten en kastjes op. Zo voelen hopelijk heel veel dieren zich lekker thuis in onze tuin. Omdat we ook allerlei soorten voer voor de eekhoorns en vogels hebben, noemen we de tuin gekscherend café du bois. ‘Café dus bois is weer geopend’ roep ik dan naar alles en iedereen die het horen wil. Ik haal trouwens altijd overal plastic vanaf (van die mezenbollen met groene plastic netjes, weet je wel?), want daar wordt helemaal niemand vrolijk van! Eraf halen en weggooien is het enige wat je hiermee kunt. Hopelijk worden heel snel alleen nog mezenbollen e.d. zonder plastic ellende verkocht.

Fikkie stoken

We stookten fikkie en zaten tot eindeloos laat buiten. En dat in april! Ik genoot van dit prachtige weekend en hoop op een lange, mooie zomer waarin ik heel veel kan tuinieren. Het tuinseizoen is begonnen!