Jolandatoet.nl

Hoge toppen met Moos de bus

Hoge toppen met Moos de bus

door | Moosdebus, Reizen

Hoge toppen met onze fantastische Moos de bus, ook tijdens onze allereerste roadtrip door Frankrijk.

Onze route

We reden vanuit Amsterdam via Karlsruhe in Duitsland naar de Elzas in Frankrijk. Vandaaruit reden we via de bergen in Chartreuse naar de Ardeche. Door naar de Provence en de Pyreneeën, ook de hoge Pyreneeën. We maakten een korte stop in San Sebastian in Spanje, maar vanwege de enorme drukte daar reden we dezelfde dag nog naar de westkust van Frankrijk. Daarna naar Bretagne en na Normandië reden we terug naar huis in Amsterdam. In 3 weken tijd reden we 5.800 kilometer.

Vandaag beleven we hoge toppen met onze Moos de bus in en rond regionaal natuurpark Chartreuse. Leuk dat je er weer bij bent!

Regionaal natuurpark van Chartreuse

Na de Elzas gingen we op weg richting Grenoble. Via Franche Comte reden we naar het regionaal natuurpark van Chartreuse. En jongens, dat is mooi! Een absolute aanrader als je naar Frankrijk gaat. Leuk dat je weer meereist!

Dit is Franche Comte, de streek van de meest gegeten kaas van Frankrijk, inderdaad ja, Comte.

 

Misschien zorgen deze koetjes wel voor de melk voor deze lekkere kaas.

Zo leuk om hier te pauzeren met onze Moos.

 Jee hee, kijk dan! We zijn in het regionaal natuurpark van Chartreuse!

Regionaal natuurpark Chartreuse ligt op de grens van de Isere en de Savoie en is maar liefst 69.000 hectare groot. Hoge bergen, wouden, kalkrotsen, bergweiden en kloven zijn een must see en lust voor oog en hart van natuurliefhebbers.

Hoge toppen!

Op deze geweldige plek mogen wij gratis overnachten met onze Moos!

Ons uitzicht is adembenemend.

De eerste bergen met onze Moos de bus!

De naam van deze geweldige camperplaats is parking Saint Hugues de Chartreuse, zie ook campercontact. Deze camperplaats heeft geen faciliteiten en is gratis voor camperaars.

Kijk dan wat een rust en ruimte op deze camperplaats! Er staat slechts 1 andere camper.

 

Wat een chill en fijn plekje!

’s Morgens vroeg…

Dit vinden wij allebeii de allermooiste camperplaats waar wij tijdens deze roadtrip overnachtten. En o, wat zou ik hier graag nog een nachtje verblijven! We zijn hier maar 1 nacht geweest, ik zou hier met de kennis van nu, minimaal twee nachten willen doorbrengen en langer willen genieten van het natuurschoon.

Een ding is zeker; dit stukje Frankrijk heeft mijn hart gestolen!