Leven vanuit liefde

Blog voor meer geluk & vrijheid

Holistische gelukscoaching

door | sep 28, 2022 | Coaching

Holistische gelukscoaching

Ik werk als holistisch gelukscoach. Vandaag vertel ik je graag wat dit inhoudt en wat ik doe.

Wat is holisme?

Holisme gaat uit van het principe dat het geheel meer is dan de som der delen. Er wordt gekeken naar het geheel en niet naar afzonderlijke onderdelen. Het Griekse woord holos betekent geheel.

Mijn visie op holisme

Als holistisch gelukscoach kijk ik naar jouw hele wezen en naar al jouw facetten; fysiek, mentaal, energetisch en spiritueel. Ook zie ik ieder mens als onderdeel van een groter geheel (andere mensen, dieren, de wereld, het milieu, universum). Ik hou altijd rekening met het grotere geheel om liefde te geven en niets of niemand te schaden of benadelen.

Concrete doelstellingen

Als je je door mij laat coachen, zijn deze basisdoelstellingen altijd van toepassing:

 1. Jouw persoonlijke doelstelling in relatie tot geluk en vrijheid, want coaching draait om jou (en nooit om mij).
 2. Groei naar de beste en mooiste versie van jezelf.
 3. Zelfliefde (en zelfzorg, ook voeding).
 4. Alles is liefde; handelen vanuit liefde en met liefdevolle intentie.
 5. Accepteren van wat is (loslaten van goed en fout, omarmen van en omgaan met negatieve gedachten en emoties, leren omgaan met negatieve gebeurtenissen in het verleden).
 6. Rekening houden met het grotere geheel; mensen, dieren en milieu niet schaden, handelen for the higher good for all.
 7. Wet van Aantrekking; simpelweg omdat ik zelf al jaren volgens de principes leef.

Voeding?

In ieder coachingstraject bij mij komt het aspect voeding aan de orde. Dat klinkt misschien vreemd, dat is het niet als je weet dat onze darmen ons tweede brein genoemd worden. Onze hersenen en darmen communiceren met elkaar via de zogeheten hersen-darm-as. Concreet; voeding bepaalt grotendeels hoe jij je voelt; depressief en futloos of vrolijk en energiek. Daarom vind ik het echt belangrijk te kijken naar het aspect voeding. Mijn kennis als orthomoleculair voedingsadviseur- en therapeut komen hierbij uitstekend van pas. Zie het als een extraatje.

Jouw persoonlijke doelstelling

Natuurlijk heb jij een persoonlijke doelstelling die je wilt behalen als je je laat coachen. Je kunt hierbij denken aan:

 • Je weer echt gelukkig (en/of onbevangen) voelen.
 • Meer tijd voor jezelf.
 • Minder verplichtingen en minder moeten.
 • Jezelf durven en mogen zijn.
 • Balans tussen werk en privé.
 • Doen wat je leuk vindt.
 • Jezelf op de eerste plaats zetten.
 • Meer energie.
 • Een (wereld) reis maken.

Samen stellen we jouw coachdoelstelling vast en gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat jij jouw doelstelling behaalt. Ik kijk daarbij wat jij nodig hebt en welke tips & tools jij kunt gebruiken. Jij zet je met hart en ziel (tijd en energie) in om je doelstelling te realiseren met mijn hulp en begeleiding. Realiseer je hierbij dat jij dingen moet doen en laten en dat een veranderingsproces niet altijd alleen maar leuk is. En lucky you, je hebt mij om je ook hierin bij te staan, je staat er niet alleen voor!

Resultaatgericht

We gaan snel de diepte in om tot de kern van jouw doelstelling te komen. Ik ben niet het type coach dat uren gaat zitten wauwelen over koetjes en kalfjes zonder resultaat. Simpelweg omdat het jou teveel geld, mij teveel tijd en ons allebei teveel energie kost… Door snel te schakelen, kun jij in relatief korte tijd grote stappen maken.

Minimaal 10 uur coaching, wat betekent dat?

In de productomschrijving van mijn coachingstrajecten zie je dat je minimaal 10 uur coaching krijgt. Omdat ik geen vast protocol volg en jouw coachingstraject maatwerk is, weet ik het zelf ook gewoon niet. Daarom schrijf ik minimaal 10 uur, in de praktijk worden het altijd meer uren. Bij mij draait alles om jouw resultaat en omdat ik die extra uren incalculeer is dat geen enkel probleem. Voor jouw info; ik heb nog nooit iemand gecoacht die achteraf vond dat ie te weinig coachingsuren of waarde gekregen had voor zijn geld.

Beetje gekke coach

Ik geef toe; ik ben een beetje een gekke coach… Ik coach vanuit mijn hart, vanuit liefde. Geld is nooit een drijfveer geweest, dan zou ik iets heel anders gaan doen… Jouw geluk is mijn missie. Een goede sfeer is voor mij superbelangrijk. Tijdens al mijn coachingsgesprekken wordt dan ook gelachen, ook als het gesprek gaat over verdrietige en/of onverwerkte gebeurtenissen. Ik hou van verrassingen en van geven en mijn persoonlijke doelstelling is dat ook ik me voldaan voel na iedere coachingssessie. Vrouwen coachen geeft mij energie en die energie wil ik jou ook graag geven. Ik vind het belangrijk dat het coachingsresultaat blijvend is en daarom hou ik contact met je na een coachingstraject.

Hoe raar is het om jezelf te laten coachen?

In een wereld die steeds angstiger wordt; waarin helemaal niets is wat het lijkt en waarin alles draait om geld, vind ik het bijna een must om jezelf te laten coachen. In mijn optiek kun je beter geld investeren in je eigen mentale, fysieke, energetische en spirituele gezondheid dan in medicatie en symptoombestrijding. Investeren in je eigen gezondheid is altijd een goede investering, ongeacht of je je laat masseren, naar de sauna gaat of een personal trainer, voedingsdeskundige of coach inschakelt. Alles is goed, zolang jij je er goed bij voelt. Hoe dan ook; je kunt beter nu investeren in je eigen gezondheid dan in een later stadium in ziekte…

Wat gebeurt er na aanmelding?

Nadat je je hebt aangemeld voor coaching, neem ik contact met je op om kennis te maken en om onze eerste afspraak in te plannen.

Interesse, maar nog niet zeker?

Stuur een e-mail naar info@jolandatoet.nl en vermeld daarin je naam, telefoonnummer en beknopt je vraag en ik reageer zo snel mogelijk.

Heb je vragen?

Stel ze door het sturen van een e-mail naar info@jolandatoet.nl of op Insta.

Aanbod