Leven vanuit liefde

Blog voor meer geluk & vrijheid

Hou eens op met dat gezeik!

door | okt 9, 2022 | Liefde, Persoonlijk

Hou eens op met dat gezeik!

Gewoon kappen met zeiken…

Gezellig met jezelf communiceren

We horen vandaag de dag nogal vaak dat we vooral lief en aardig voor onszelf moeten zijn en lief tegen onszelf moeten praten. En echt, ik onderschrijf dat. Ook omdat ik als geen ander uit eigen ervaring spreek als ik je vertel hoe slecht het voor je is om jarenlang continu gekleineerd te worden, niet alleen door anderen, maar ook en misschien wel vooral door jezelf.

Laat er dus vooral geen misverstand over bestaan dat ik groot voorstander en toejuicher ben van lief zijn voor jezelf en op een gezellige manier met jezelf communiceren.

Daar is tie weer; de grote maar…

Maar… en ja hoor lieve dames en heertjes, daar is tie weer! De grote maar, die alles altijd in 1 rake klap verandert… Bam! Hou eens op met dat gezeik! Whoooo, da’s niet lief hè?

En toch is ook en juist dat soms keihard nodig om tegen jezelf te zeggen. Hou eens op met dat gezeik! Om jezelf er eventjes aan te herinneren dat je zeikt, inderdaad.

Ook ik zeik…

Afgelopen dinsdag riep ik mezelf even keihard tot de orde. De trein reed niet en daardoor moest ik een, voor mij heel waardevolle en belangrijke afspraak, afzeggen. Au! Die deed pijn hoor, ik schold en vloekte en vervloekte de NS. Logisch en begrijpelijk en dikke prima om een paar minuten boos te zijn.

Maar toen schakelde ik over op  mijn ultieme diva-act… Ik stampvoette weg, wilde ogenblikkelijk, onmiddellijk en nu verhuizen, deed mijn act van de stervende zwaan en was zoooo kwaad. Ik speelde de hoofdrol in mijn eigen theaterstuk, wow, wat een spektakel!

Hou effe op hee

En toen klonk daar het stemmetje in mijn hoofd dat mij stevig tot de orde riep; Hou eens op met dat gezeik! Tsja, je kunt jezelf in een slachtofferrol vacuüm trekken, je kunt blijven hangen in het niet-persoonlijke feit dat de trein weer es niet rijdt, je kunt over de rooie gaan en een negatieve betekenis geven aan zomaar een gebeurtenis en je kunt je dag erdoor laten verpesten.

Maar…

Je kunt er ook voor kiezen dan vandaag es ff lekker keihard aan het werk te gaan, je afspraak te verzetten naar zeer binnenkort, je gedachten bij te sturen naar positieve en daardoor je in ieder geval stukken beter voelen dan wanneer je in een negatieve vibe blijft hangen en er gewoon een geweldig leuke dag van maken. En dat mag ook best met wat theater, maar dan gezellig, zeg maar. Ik kon hoe dan ook helemaal niets aan de situatie veranderen…

Focus op…. wat je wèl wilt

Wat er feitelijk gebeurde, was dat ik mezelf waarschuwde om niet te focussen op negativiteit, maar op positiviteit. Je weet wel, iets met wat je aandacht geeft, groeit en zo. Dan komt die Wet van Aantrekking ook weer gelijk in actie door meer positiviteit te sturen; mijn afspraak kon worden verplaatst naar… woensdag! Woensdag al, jaaaaaa! Dat gebeurt natuurlijk nooit, dat je een afspraak naar gelijk de volgende dag al kunt verplaatsen, maar heej, ik ben natuurlijk ook wel heel erg gezellig om te ontvangen, ha, ha, ha. Mijn stemming was in ieder geval de rest van dag weer opperbest.

Lief zijn voor jezelf

En als altijd maak ik korte verhalen weer lekker lang, wat ben ik daar toch meesterlijk goed in… Waar het hier echt om gaat;  lief zijn voor jezelf en lief praten tegen en met jezelf betekent ook dat je tegen jezelf zegt als dat nodig is ‘Hou eens op met dat gezeik!’.