Ik hou van mij

Ik hou van mij

door | Geluk, Mindset

Dit is een blog. Maar geen gewoon blog. Ik nodig je niet alleen uit dit blog te lezen, maar vooral ook te beluisteren. Luister naar de allarbelangrijkste en grootste levensles ooit; Hou van jou!

Van jezelf houden

Van jezelf houden is belangrijk. Daarover is de afgelopen tig jaar oneindig veel geschreven. Maar nog veel belangrijker dan te schrijven over hoe ongekend belangrijk het is om van jezelf te houden, is het te voelen. Te doorvoelen. Zodat je niet alleen leest wat in zo’n leuk tekstje staat, maar vooral dat je het zelf voelt. In iedere vezel van je lijf. En vooral in je hart. Zodat je niet alleen in staat, maar ook heel erg bereid bent om (nog) meer van jezelf te leren houden.

Harrie Jekkers

Harrie Jekkers schreef deze briljante tekst over van jezelf houden. Voor mij is deze tekst briljant, omdat niets of niemand beter kan weergeven waarom houden van jezelf de hoogste prioriteit in je leven zou moeten zijn. En Har, ach ja, ik geef toe, ik heb een zwak voor Har…

Ik hou van mij – Harrie Jekkers

Ik hou van mij
hoor je nooit zingen
ik hou van mij word nooit gezegd
maar ik hou van mij ga ik toch zingen
want ik hou van mij, van mij alleen
en ik meen het echt

Ik hou van mij
want ik ben te vertrouwen
ik hou van mij
van mij kan ik op aan
ik hou van mij
op mij kan ik tenminste bouwen
ik hou van mij
en ik laat mij nooit meer gaan

Ik blijf bij mij
en niet voor even
ik blijf bij mij voor eeuwig en altijd
ben zelfs bereid m’n leven voor mezelf te geven
ik blijf bij mij totdat de dood mij scheidt

Ik hou van jou
zeg ik soms ook wel
ik hou van jou schat
en ik meen het echt
maar ik hou van jou
zeg ik alleen maar voor de spiegel
zo komt ik hou van jou
weer bij mezelf terecht

Ik hou van mij, van mij, van mij
en van geen ander
want ik ben verreweg de leukste die ik ken
ik hoef mezelf zo nodig
voor mij niet te veranderen
ik hou van mij, mezelf gewoon zoals ik ben
Want ik hou van jou betekent meestal
schat hier heb je m’n problemen
los maar op
ik leef in een hel
en verwacht van jou de hemel
ja, jij geeft de hel weg
dankjewel zeg rot lekker op

Dat hou van een ander
dat heb jij alleen maar nodig
omdat je niet genoeg kan houden van jezelf
hou van jou joh
maak de ander overbodig
ware liefde, geloof me, begint altijd bij jezelf

Want ik hou van jou
is niet de sleutel tot de ander
maar ik hou van mij
al klinkt het bot en slecht
want wie van zichzelf houdt
die geeft pas echt iets kostbaars
als hij ik hou van jou
tegen een ander zegt

En de aanrader van de week; bekijk en vooral luister naar deze video.

 

Hou van jezelf, hou van je leven!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!