In the mood met een moodboard

In the mood met een moodboard

door | Persoonlijk

Nooit, nooit, nooit had ik gedacht dat ik het maken van een moodboard op Pinterest zo ontzettend leuk zou vinden. En ik leer er nog van over mezelf ook…

Pinterest

Sinds een paar weekjes begeef ik me op Pinterest. En het is me nog niet helemaal duidelijk hoe het nou zit met mensen volgen, wie dan? en hoe je zelf volgers krijgt, hoe dan? maar dat zal komende tijd hopelijk duidelijk worden. Ik ben gewoon begonnen onder het mom ‘zien waar het schip strandt’.

Gefriemeldefreubel

En eerlijk? Ik vond het nogal gedoe. Vooral omdat je een speciaal formaat Pinterestafbeelding moet maken, anders ziet je pin er echt lullig uit. En ik ben niet van het gepriegel met tekstjes op plaatjes. Echt priegelwerk heb ik niet in mijn vingers. En dat hoeft ook niet. Daarom besloot ik afbeeldingen op het juiste formaat te maken en er geen teksten op te zetten. Kun je als bijkomend voordeel optimaal genieten van mijn foto’s, hi, hi.

Steeds leuker

Ik begon natuurlijk met het pinnen van mijn eigen recepten, niets menselijks is mij vreemd. En al snel kwam ik heel veel andere leuke recepten tegen. En reizen. Nog meer reizen. En, en, en… Mijn, in eerste instantie zeer gematigd enthousiasme, nam toe, toet, toetst om het zo maar te zeggen.

Liefde voor interieur

En toen… ontdekte ik de wereld van de interieurpins. En misschien wel nog mooier; de aan interieur gerelateerde pins. Het vuur in mij wakkerde aan. Ik heb namelijk altijd al een zwak gehad voor interieur. Of liefde. Zelfs passie! Op mijn zevende brandde ik al kaarsjes in de kast op mijn kamer. Levensgevaarlijk, maar dat zie je als zevenjarige natuurlijk niet. Door Pinterest laaide mijn passie op.

Mijn interieur

Nu ben ik altijd bezig in mijn huis met kaarsen, plaids en ik heb kussenhoezen in tig kleuren, maten en stoffen. Altijd bloemen in huis. En een mooi huis is wat mij betreft schoon, fris en opgeruimd, dus ook daar besteed ik veel aandacht en tijd aan.

Wit, licht en ruimtelijk

Toen wij alweer bijna vijf jaar geleden verhuisden van een grote jarendertighoekwoning naar een veel kleiner vierkamerappartement, wilde ik mijn huis wit, licht en ruimtelijk. En dat is helemaal gelukt. En we zijn er allebei nog steeds heel blij mee. Ik wissel zo’n beetje ieder seizoen het vloerkleed en de kussenhoezen en ook daarmee zijn we blij.

Leuke wending

En toen gebeurde er iets heel geks. Ik maakte een moodboard, een sfeerbord, op Pinterest. Een interieurmoodboard welteverstaan. En ik pinde er lustig op los. Toen ik mijn eigen moodboard bekeek, viel me iets op. Mijn interieurpins waren niet wit, licht en ruimtelijk. Integendeel zou ik bijna willen zeggen. Het zijn vooral aardetinten die ik pin. Van die echt lekkere natuurlijke kleuren van kruiden en specerijen; terracotta, bruin, warmoranje, rood en okergeel. Helemaal niet zoals mijn huis dus. Het gekke toeval (not) wil dat ik afgelopen najaar al kussenhoezen in soortgelijke kleuren had gecombineerd met okergele muren in de slaap- en werkkamer.

Verrassing

Ik vond het maken van een moodboard behoorlijk verrassend, gezien het feit dat de kleuren die ik koos niet overeenkwamen met mijn interieur. Dat hoeft natuurlijk ook niet, maar ik koos natuurlijk niet voor niets de kleuren van mijn moodboard. Die koos ik met en uit mijn hart! En dus… Neeee, daarover binnenkort ongetwijfeld meer.

Ook op Pinterest?

Zit je ook op Pinterest? Maak dan ook eens een moodboard en verras jezelf met jezelf. En het is zo ontzettend leuk; ik ben helemaal in the mood met mijn moodboard!

Mijn interieurmoodboard zien?

Dat kan hier. Leuk als je ook mijn andere borden en pins bekijkt!

Meer persoonlijke blogs

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!