Leven vanuit liefde

Blog voor meer geluk & vrijheid

Investeren in jezelf

door | sep 23, 2022 | Geld, Geluk, Persoonlijk

Investeren in jezelf

Een lieve vriendin stelde mij de vraag of ik vind dat mijn coaching voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn. Een interessante vraag zo blijkt.

Lage prijzen?

Toen ik met een lieve vriendin mijn plannen over mijn coaching en bijbehorende prijzen besprak, stelde ze mij de interessante vraag of ik vind dat mijn coaching voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn. En daarmee bedoelde ze of mijn coaching zo laag geprijsd zou moeten zijn dat iedereen door mij gecoacht kan worden.

Hell noooo!

Mijn eerste reactie was hell noooo! Allereerst vind ik dat mijn coaching puur financieel gezien al voor iedereen beschikbaar is, gezien het simpele feit je alles kunt manifesteren wat je wilt.

Slechte ervaring met gratis coaching

Mijn tweede reactie was dat ik nooit meer gratis of laaggesprijsd zal coachen. Een paar jaar geleden coachte ik een vrouw volledig gratis. De vrouw voelde zich gevangen in een huwelijk vol seksueel geweld. Ze gaf aan geen geld te hebben voor een coach. Ik besloot haar gratis te coachen (vanuit mededogen) en we boekten topresultaat, echt mega. Na een traject van 3 maanden gratis coaching, bedankte ze mij en vertelde ze mij per e-mail dat ze een betaald coachingstraject van € 7.000 ging volgen bij een collega van me… En dat terwijl ik nooit een cent van haar gekregen had. Wel veel schriftelijke bedankjes waarmee ik nooit één rekening heb kunnen betalen…

Om deze reden zal ik nooit meer iemand gratis coachen; ik voelde me zo genept en besodemieterd. Ik hanteer sinds die tijd het standpunt dat als je iets wilt, je het gewoon regelt. Net zoals ik zelf ook doe…

Eigenwaarde & Louis Vuitton

Ook bied ik geen coaching aan voor bedragen waarover ik me zelf niet goed voel. De reden is eigenwaarde. Hoeveel vind ik mezelf en mijn coaching waard als ik daar geen financiële waarde aan toeken? Mijn eigenwaarde is groot, de kwaliteit van mijn coaching hoog en dus moet er gewoon betaald worden. Je gaat toch ook niet naar de Bijenkorf naar dat met touw afgebakende deel in de winkel, het zogenaamde ‘touw van Louis Vuitton’ (ken je dat?), om erover heen te stappen en te vertellen dat je ‘een tassie komt halen’ omdat je vindt dat die voor iedereen beschikbaar zouden moeten zijn? Nee, dat doet niemand, toch?

Wat verwacht je eigenlijk van een coach?

Ook vind ik dat als mensen voor een habbekrats gecoacht willen worden, ze niet kunnen en mogen verwachten dat ze kwalitatief goede coaching krijgen. Dat heb ik ook met coaching en/of therapie vanuit reguliere kanalen vanuit de semi-overheid. Ik zeg daarmee niet dat dit per definitie niet goed is en ik ben zelfs overtuigd dat de intentie van coaches/therapeuten de allerbeste is, maar alleen al het idee dat ik 8, 9 of misschien zelfs 12 mensen per dag zou moeten coachen van mijn werkgever, whoooieeee, ik word niet goed!

Ik word niet goed van zoveel klanten!

Ik coach maximaal twee vrouwen per dag. Omdat ik kwaliteit wil leveren en me daarvoor inlees, me voorbereid en alles van mezelf geef. Als ik 8 of meer vrouwen per dag moet coachen, loop ik zelf energetisch leeg en kun je me na een week opdweilen. Dat maakt niet alleen een megagroot verschil in de manier waarop ik coach en de kwaliteit die ik bied, maar het bepaalt natuurlijk ook de waarde die ik aan mijn tijd toeken en dus heel concreet mijn prijs.

Geldblokkades

Ik ga zeker meer artikelen over geld voor je schrijven, omdat geldblokkades hele grote blokkades zijn in het belemmeren en beperken van het collectief denken, voelen en handelen. Om dit blog nog enigszins leesbaar te houden, beperk ik me hier.

Het mag schuren en een beetje pijn doen

Wat ik wel nu heel graag nog met je wil delen is dat ik vind dat iets kopen, heel concreet een coachingstraject van mij, best mag schuren. Schuren en zelfs een beetje pijn doen. Dat jij denkt ‘waaaaa, dat ga ik ècht niet doen…’ terwijl je van binnen weet dat dit is wat je ècht wilt. Dat je er weer over nadenkt en nog een keer. Dat het schuurt en pijn doet voordat je de beslissing neemt je door mij te laten coachen. Dat zijn namelijk de vrouwen die ik het allerliefst coach! Omdat als iets schuurt en pijn doet, je er helemaal voor gaat. Je alles uit mijn coaching wilt halen wat erin zit. Je niet alleen geld investeert, maar veel belangrijker, energie en tijd. Dat we samen jouw droomresultaat keihard nailen en realiseren. Dat je achteraf heel blij bent met je besluit je door mij te laten coachen en ik me als jouw coach voldaan en blij voel over ons resultaat (dat is namelijk mijn drijfveer).

Pijn is fijn!

Dat is heel andere koekie dan wanneer ik jou gratis iets geef waar jij nauwelijks of zelfs niets mee doet… Want dat is wat er vaak tot meestal gebeurt bij gratis of laaggeprijsde dingen; we kennen er geen of een lagere waarde aan toe, omdat we er geen moeite voor hebben hoeven doen. Dus daarom; schuren mag en (een beetje) pijn is fijn!

Iedereen te vriend houden

Toch dacht ik na over de vraag van mijn vriendin of mijn coaching voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn. En omdat ik mijn vrienden graag te vriend hou, is mijn antwoord een volmondig ‘Ja, natuurlijk’! Ook om die reden bied ik losse coachingssessies aan. Bekijk mijn aanbod (regelmatig) en weet dat ik mijn aanbod keeropkeeropkeeropkeer aanpas en ververs.

Investeren in jezelf

Voor degenen voor wie coaching een stap te ver is, lees mijn blogs en schrijf je in voor de Laugh Letter en investeer op die manier in jezelf. Dankjewel voor het lezen, investeer in jezelf en tot de volgende keer!