Jolandatoet.nl

Jaarthema 2021: Let life be!

door | Liefde & Geluk, Spiritualiteit

Ieder jaar bedenkt het leven voor mij een jaarthema. Het dient zich simpelweg vanzelf aan. Dit jaarthema heeft overigens niets te maken met de alom bekende en nimmer werkende goede voornemens. Een jaarthema gaat verder en heeft een diepere betekenis; spiritueel, maar zonder zweverig te zijn.

 

Jaarthema’s van de afgelopen jaren

Ik vind het superleuk om mijn eigen ontwikkeling door de jaren heen te zien aan de hand van mijn jaarthema’s, moet je kijken hoe geinig:

2011; Het grote genieten.

2012; Fit & fun.

2013; Rust en ruimte.

2014; Lichter leven.

2015; Eenvoudig leven.

2016; Rust.

2017; Leren leven.

2018; Balans in het leven.

2019; Doen wat goed voor me is.

2020; Leven in vrijheid.

Accepteren en loslaten

Ergens halverwege het rare jaar 2020 was ik overtuigd dat mijn jaarthema voor 2021 Accepteren en loslaten zou worden. Maar juist dat leerde ik, mede door alle lockdowntoestanden, als vanzelf. Het niet kunnen reizen, het gevoel gevangen te zitten in mijn eigen huis, het ‘twentytwenty, we go to Drenthie’ wat Martin en ik al vanaf 2012 regelmatig naar elkaar riepen (achteraf gezien bizar!) viel helemaal op zijn plaats toen we in 2020 echt veel vaker en langdurig in Drenthe verbleven. Ik accepteerde het leven met veel minder morren dan voorheen. En ja, dat verbaast mij zelf ook regelmatig. Accepteren en loslaten als jaarthema was hiermee definitief van de baan.

Make & keep life simple

Geen punt voor een jaarthema, want dat kondigt zich immers vanzelf aan. En ja hoor, jaarthema ‘Make & keep life simple’ kondigde zich aan. Een prachtig mooi jaarthema, wat in de maanden die volgde ook niet mijn jaarthema voor 2021 bleek…

Vereenvoudig en maak makkelijk

We vereenvoudigden ons leven drastisch en maakten het echt makkelijker en simpeler. Dus heej, missie make life simple geslaagd! En keep life simple is geen jaarthema, maar het simpelweg voortzetten van het ‘maak je leven makkelijk-proces’, dus neeee, niet uitdagend genoeg voor 2021.

Let life be!

Juist doordat ik veel meer dingen kan accepteren en loslaten en juist doordat mijn leven nu veel makkelijker en eenvoudiger is, was daar zomaar opeens het jaarthema voor 2021; ‘Let life be!’ Mijn doel van Let life be! is mezelf, mensen, dingen, gebeurtenissen en al wat zich aandient in het leven, te laten zijn. Te laten gebeuren wat gebeurt. Te laten zijn wat het is. Of juist wat het niet is. Nog minder vechten tegen dingen die ik niet kan veranderen. Nog minder ruis op de lijn en geen zorgen voor de dag van morgen. Mensen laten zijn wie ze willen zijn. En bovenal mezelf laten zijn wie ik ben. Wat een mooi jaarthema voor dit inmiddels niet meer zo heel nieuwe jaartje 2021; Let life be!

Meer lezen?