Kick start voor meer energie

Kick start voor meer energie

door | Gezondheid, Leefstijl, Mind

Wil je meer energie om het leven enthousiast, fit, vrolijk, positief, krachtig en vooral fris en fruitig te leven? Richt je dan op dingen die je energie geven en stop met het voeden van je energievreters. Geef jezelf een kick start voor meer energie. Hoe? Nou, zo! 

Energie

Energie zorgt ervoor dat je het leven vol enthousiasme, passie en levensvreugde tegemoet ziet. Je bent beter bestand tegen tegenslag, ergert je minder aan onbelangrijke dingen en voelt je positiever en gelukkiger. Toch voelen veel mensen zich uitgeblust, opgebrand, futloos, uitgewoond en dus allesbehalve energiek. Sleep jij jezelf door het leven? Gun en geef jezelf dan een kick start voor meer energie!

Kick start voor meer energie

Eet zoveel mogelijk pure en onbewerkte voedingsmiddelen
Eet heel veel verschillende soorten groenten, vermijd suikers en transvetten en eet gezond. Gezonde voeding is brandstof voor je lichaam. Net als dat je auto niet rijdt zonder brandstof, functioneert ook jouw lichaam niet zonder goede voedingsstoffen. Enne, als je een benzine-auto hebt, ga je geen diesel tanken. Dus waarom zou je je lichaam vervuilen met ongezond voedsel als  gezonde voeding de enige juiste brandstof voor het menselijk lichaam is? Meer weten over gezonde voeding? Lees dan mijn e-book Eet jezelf gelukkig!

Laat het verleden los
Leef in  het heden en niet in het verleden. Je leven speelt zich nu af, niet gisteren. Laat problemen, situaties, mensen en gebeurtenissen uit het verleden los. Realiseer je dat ze vandaag niet meer belangrijk zijn. Het vreet energie als je je bezig blijft houden met wraak, haat, wrok en andere negatieve gedachten en gedrag over dingen die in het verleden gebeurd zijn en waar de veroorzakers waarschijnlijk helemaal geen weet en/of last van hebben. Laat je leven niet verpesten door de monsters en spoken uit je verleden, maar jaag ze weg of zoek hulp hierbij.

Zorg voor zo min mogelijk stress
Stress is killing en dat is geen hysterische of overdreven grap. Reduceer de stress in je leven tot een absoluut minimum, bijvoorbeeld met deze cursus.

Tel je zegeningen
En stop met klagen, zeuren, zaniken, mekkeren en jammeren over dingen die je toch niet kunt veranderen. Hou op met klagen over andere mensen, je hebt alleen jezelf ermee doordat je negativiteit in je leven brengt. Tel je zegeningen, wees dankbaar voor je partner, kinderen, gezondheid, huis, vrijheid en alle mogelijkheden die we in Nederland hebben.

Doe regelmatig iets nieuws
Blijf net als het leven in beweging. Het leven verandert continu en ook wij mensen veranderen continu. Doe nieuwe dingen die je leuk vindt en die je energie geven. Een cursus volgen, vrijwilligerswerk, een muziekinstrument leren bespelen, pottenbakken, je aansluiten bij een wandelclub, weer gaan studeren, verhuizen naar de andere kant van land. Doe wat bij jou past en wat jou energie geeft.

Beweeg
Beweeg iedere dag. Doe oefeningen, ga wandelen, fietsen of sporten. Doe aan krachttraining, maar vooral; beweeg. Ook als je je niet fit voelt, moe bent en geen zin hebt. Ga sowieso iedere dag naar buiten. Frisse lucht doet je goed.

Change your mind
Ontwikkel een positieve levenshouding en mindset. Corrigeer destructieve gedachten en gedrag. Je eigen mindset beïnvloeden werkt en je krijgt er echt veel meer energie door.

Wees onbereikbaar
Je hoeft niet 24/7 bereikbaar te zijn en in no time e-mail en appjes te beantwoorden. Je hoeft niet alles op social media te volgen, liever niet zelfs. Je hoeft niet constant online te zijn. Je hoeft niet op de hoogte te zijn van alles van iedereen. Maak hierin keuzes die bij je passen en wees vaker lekker onbereikbaar.

Vergelijk jezelf niet met anderen
Een van de grootste energievreters van deze tijd; jezelf vergelijken met anderen die altijd een veel leuker, mooier, spannender, unieker, gekker, avontuurlijker leven lijken hebben dan jij. Je saaie leventje steekt grauw en kleurloos af bij dat van anderen. Realiseer je dat je van het leven van andere mensen maar heel kleine stukjes te zien krijgt (nooit een compleet beeld) en dat mensen meestal hun mooie momenten delen op social media en niet de vervelende. Zorg dat je blij en tevreden bent met en over je eigen leven en realiseer je dat niemands leven alleen maar rozengeur en maneschijn is.

Focus op positiviteit
Alles wat je aandacht geeft groeit. Door je aandacht te richten op positiviteit, trek je meer positiviteit aan. Focus op positiviteit betekent niet dat je ontkent dat er negativiteit bestaat, maar je legt je focus er niet op. Simpelweg omdat jij je richt op positieve mensen, gebeurtenissen en dingen. Positieve mensen geven energie, negatieve vreten energie. Ooit een negatieve inspiratiebron gezien? Inderdaad, die bestaan niet!

Leef je eigen leven
En stop met people pleasen. Je hoeft niet te voldoen aan de verwachtingen van andere mensen, voldoe aan je eigen verwachtingen en zorg ervoor dat ze haalbaar en realistisch zijn. Doen wat anderen willen sloopt je, het zorgt ervoor dat je nul energie overhoudt. Doen wat jezelf wilt geeft energie en maakt je sterk, krachtig en gelukkig.

Energiek en gezonder in 6 weken?

Volg dan de online cursus Energiek en gezonder in 6 weken en we werken samen in 6 weken tijd aan jouw leefstijl om je leven zo energiek en gezond mogelijk te maken.

Inhoud:
Week 1. Leefstijl
Week 2. Mindset
Week 3. Stress
Week 4. Voeding
Week 5. Lichaamsbeweging
Week 6. Rust, ontspanning en slaap

 

Gerelateerde blogs

15 Tips voor minder stress

Minder stress in je leven zorgt ervoor dat het makkelijker wordt. En daardoor leuker. Je ervaart meer plezier, energie, positiviteit en geluk. Pas deze gratis tips toe in je leven en begin vandaag nog met het verminderen van de stress in je leven!

Sharing is caring!