Kreeft op de muur

Kreeft op de muur

door | Leven, Persoonlijk

Jaaaa, we hebben kreeft op de muur! Ik had zin in een nieuw kleurtje op de muur en dat werd kreeft.

Interieurliefde

Ik ben dol op interieurdingen. Daarom heb ik op Pinterest een bord Interieur en een bord Huisje in het bos, allebei met bijbehorende secties met heel veel leuke interieur- en balkon- en tuinpins, zo leuk.

Lekker thuis

Zowel in Amsterdam als in mijn huisje in het bos in Drenthe ben ik altijd met interieur bezig. Ik verwissel de kussenhoezen en vloerkleden regelmatig en heb altijd bloemen in huis.

Blauwe muur

Toen we vijf jaar geleden in Amsterdam gingen wonen, schilderden we een muur in de huiskamer blauw. Stoer blauw, niet te licht, niet te donker. Neutraal blauw, wat prima past in onze zonovergoten, warme huiskamer.

Kruidige toko?

En nu, na vijf jaar, wilde ik iets anders. Maar wat? Ik hou van warme aardse tinten en van de kleuren van specerijen en kruiden. Past natuurlijk helemaal bij ons, ons huis ruikt al naar een kruidige toko. Echt, als ik ben weggeweest en weer thuiskom ruikt het naar ons, een mengeling van kruiden, specerijen en lekker eten.

Welke kleur?

Ik wilde een terraroze kleur,maar niet te roest, niet te oranje, niet te zalm en zeker niet te babyroze. Die kleur, snap je? Op een dag nog voor de coronacrisis liep ik binnen bij Dille & Kamille en daar zag ik dè kleur. Een kussenhoes met precies de kleur die ik op de muur wilde, wat een feest! Ik kocht twee kussenhoezen. Op de foto lijkt de hoes veel rozer dan in werkelijkheid.

Verf uitkiezen

Het uitkiezen van de juiste verfkleur viel niet mee. Bij Praxis konden we alleen muurverf van het merk Perfections laten mengen en dat wilde ik perse niet, wat een budverf vind ik dat. We slaagden uiteindelijk bij Gamma waar we muurverf in de kleur kreeft lieten mengen. Ik nam een kleurkaartje mee.

Kreeft op de muur

Martin schilderde de muur in de kleur kreeft, heftig hè?

 

Keuken

Ik witte de hele keuken in krakendvers superschoon witter dan wit wit. De gele stippel die ik ooit maakte omdat ik overwoog de keuken okergeel te schilderen en besloot dat toch niet te doen, is ook verdwenen.

Styling

Ook hield ik me bezig met de styling; we kochten een nieuw vloerkleed en twee knuffelzachte kussenhoezen. Rechts zie je de kussenhoes van Dille & Kamille. Zie je dat de kleur er hier weer heel anders uitziet?

En de muur?

De muur werd kreeft, precies zoals de bedoeling was.

Kreeft op de muur!

Het is heel lastig te zien, maar de kleur van de muur matcht heel mooi met de kleur van de kussenhoes die inspiratiebron was voor onze muur. En nee, onze muur is echt niet babyroze…

Dit lijkt er veel meer op!

Eindresultaat

Wij zijn superblij met het eindresultaat; het geeft onze huiskamer warmte en de kleur past helemaal bij ons.

Kijk , hier een totaalplaatje; een foto met de zithoek en de muur.

Kreeft op de muur? Wij zijn razendenthousiast!

 

Meer woonblogs

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!