Kurkumarijst met groente en garnalen uit de wok

Kurkumarijst met groente en garnalen uit de wok

door | Gezond, Glutenvrij, Recepten, Vis

Deze kurkumarijst met groente en garnalen is supersnel klaar; je zet em in no time op tafel. Snel. lekker en gezond eten? Dit is jouw gerecht!

Gezond wokken

Gebruik bij wokken altijd gezonde olie die je goed kunt verhitten zoals (bak)olijfolie of kokosolie. Zonnebloemolie is niet gezond om in te wokken of frituren, het is goedkoop, maar doet niets goeds voor je lichaam en geest. De enige reden dat je in onvoorstelbaar veel levensmiddelen zonnebloemolie vindt, is de lage prijs. De levensmiddelenindustrie draait om geld en niet om jouw gezondheid.
Gebruik een wok of pan zonder teflon anti-aanbaklaag vanwege de giftige stoffen die vrijkomen bij verhitting.

Dit heb je nodig

* Ui, een flinke jongen, schoongemaakt en gesnipperd.

* Knoflook, twee flinke tenen in de pers.

* Paksoi, een hele schoongemaakte en klein gesneden.

* Paprika, een rode, groene, gele of oranje of een combinatie.

* Garnalen, rauwe, gepelde, hoeveelheid naar smaak en wens.

* Basmatirijst.

* Kurkuma, bij voorkeur biologisch.

* Bakolijfolie, deze van het merk Betis is top.

 

Zo maak je de kurkumarijst met groente en garnalen

* Kook de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. De kookduur van basmatirijst varieert tussen de circa 10 en 60 minuten afhankelijk van de soort, vandaar.

* Verhit een flinke scheut bakolijfolie in een hete wok.

* Voeg alle groente toe en wok een paar minuten.

* Voeg de garnalen toe en wok op hoog vuur in een paar minuten gaar.

* Giet de rijst na het koken af, voeg kurkuma toe en roer goed door tot je mooie, egale gele rijst hebt.

* Schep de groente en garnalen bij de rijst.

* En c’est ca, klaar is keesie, het leven is een feessie, eet smakelijk! 

 

Het leven is een feessie!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!