Later is allang begonnen

Later is allang begonnen

door | Geluk, Lifestyle

Massaal stellen we dingen uit; niet alleen minder leuke, maar ook leuke. Of zelfs hele leuke. We stellen dingen uit tot later. Dat doen we niet alleen vandaag, volgende week en volgend jaar, maar over vijf jaar stellen we nog steeds onze dromen uit. Dromen die we ooit willen waarmaken. Maar wanneer is ooit? En komt ooit wel? Of komt van uitstel definitief afstel?

Uitstellen maar

Massaal stellen we dingen uit; niet alleen vervelende dingen en klusjes zoals het maken van een afspraak bij de tandarts, het laten vervangen van onze zomer- voor winterbanden en het op orde brengen van onze financiële administratie, maar ook leuke.

Leuke dingen uitstellen

Ja hoor, echt waar we stellen ook leuke dingen uit. Deze week regent het en dus gaan we volgende week wel naar de dierentuin. Vakantie boeken? Doe ik ècht morgen. En ikzelf stel het maken van afspraken uit. Altijd. Afspraken met leuke mensen notabene. Afspraken die ik graag wil maken. Om die leuke mensen weer te ontmoeten. Maar ja, ik stel ze uit. Want; geen tijd.

Tijd of prioriteit?

En eigenlijk slaat het helemaal nergens op dat uitstellen van dingen, of ze nou leuk zijn of niet. We moeten ze toch doen. En als ze nu niet moeten, worden het vanzelf een keer moetjes. En in geval van afspraken maken met leuke mensen zou je ervoor kunnen kiezen die dan maar niet meer te zien, maar dat is toch hartstikke gek? Bovendien vind ik het zelf, heel eerlijk gezegd, een kwestie van prioriteit. Ja, ja, ook van mezelf hè, niets menselijks is mij vreemd.

Het leven uitstellen

Feitelijk stellen we niet het maken van een wel of niet leuke afspraak uit, feitelijk stellen we ons leven uit. Tot? Ja, tot wanneer eigenlijk? Natuurlijk maken we die afspraken vroeg of laat. En natuurlijk komt dat allemaal weer goed. Behalve bij dingen die we niet moeten, maar wel graag zouden willen. Of hadden gewild, maar daar komen we vaak pas veel later achter…

Reizen

Toen ik een jaar of 28 was, wilde ik gaan reizen. Gelukkig ben ik dat ook gaan doen. Toen al ja. Inmiddels heb ik pak em beet 46 landen bezocht en ja, er kunnen er meer bij! Toen Martin en ik nog veel meer wilden gaan reizen, verkochten we ons huis in Dordrecht voor een habbekrats en verhuisden naar een veel kleiner en goedkoper huis in Amsterdam. We maakten onze dromen waar en reizen is onze grootste.

Puur geluk

Het aantal keren dat we van mensen horen hoe leuk ze het vinden dat we doen wat we doen en zoals we het doen, zijn ontelbaar. En dat is hartstikke leuk. Nog leuker voor ons is dat we onze dromen waarmaken. Nog veel leuker zou ik het vinden als nog veel meer mensen hun dromen gaan waarmaken. Want echt waar, uit de grond van mijn hart, je dromen waarmaken is het grootste geluk. En natuurlijk realiseren wij ons iedere dag opnieuw wat een enorme bofkonten we zijn en hoe enorm bevoorrecht we zijn dat we dit allemaal kunnen doen, zowel fysiek, mentaal als financieel (en daarover binnenkort een keertje meer). Je droomleven leiden is puur geluk.

Als je je dromen niet kunt waarmaken

Er zijn zoveel mensen die door ziekte of andere lichamelijke beperkingen hun droomleven niet (meer) kunnen leven. Die helemaal geen keuzemogelijkheden meer hebben of slechts zeer beperkte. Ook voor die mensen schrijf ik trouwens mijn reisblogs en ik hoop zo van harte dat ze op die manier toch een beetje het gevoel hebben mee te kunnen reizen, maar dat terzijde. Het leven is gewoon kak voor heel veel mensen, vanwege beperkingen waar zij zelf niet voor gekozen hebben. Ook dat realiseer ik me heel goed en ook daarvan ben ik me iedere dag opnieuw bewust.

Nederig

Het maakt me nederig en ik zal onze reizen nooit en te nimmer voor vanzelfsprekend en gewoon aannemen. Als een van ons morgen iets overkomt, kan het ook zomaar over en voorbij zijn. Maar… er zijn ook heel veel mensen die wel in staat zijn om hun dromen te leven die het toch niet doen.

Later is allang begonnen

Omdat ze hun dromen uitstellen. En volgend jaar nog steeds uitstellen. Over vijf jaar idem; uitstellen. En tegen al die mensen die wel willen en kunnen, maar die maar blijven uitstellen zou ik willen zeggen; begin nu vandaag nog met het leven van je dromen. Want weet je; later is allang begonnen! 

Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat

Download hier je gratis e-book Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat en ontvang als bonus inspiratie in je mailbox.

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!