Jolandatoet.nl

Vandaag dan eindelijk, eindelijk, eindelijk een artikel over mijn persoonlijk levensdoel; leef je joy!

Waarom duurde dat toch zo lang?

Vandaag dan eindelijk een artikel dat ik al eeuwen aan je beloof; leef je joy! en een uitleg daarover. De reden dat dit artikel zo lang op zich heeft laten wachten is teveel andere dingen om over te schrijven, te weinig tijd, teveel blogartikelen en ga zo nog maar even door. Geen echte reden dus, anders dan dat de tijd er blijkbaar nog niet rijp voor was. En nu dus wel is!

Wat is joy?

Joy is levensvreugde. Een diepgeworteld gevoel van levensvreugde, blijdschap die in jezelf zit. Joy zit in je; het komt niet van buitenaf en je kunt het niet kopen. Ook niet indirect. Ik vind mijzelf een 100% blij ei. Dat blije gevoel komt voort uit joy.

Is joy te vergelijken met plezier?

Joy is niet te vergelijken met plezier, hoewel deze begrippen vaak met elkaar verward worden. Joy komt uit jezelf, het zit in je. Plezier komt van buitenaf. Als je bijvoorbeeld uit eten gaat, een compliment krijgt van iemand, blij bent met je nieuwe jas of geniet van de zon, gaat het om plezier. Je beleeft plezier door iets buiten jezelf. Plezier is heerlijk en vrolijk en helemaal leuk, maar komt niet uit jezelf.

Joy zit in jezelf en voor een gevoel van joy maakt het geen bal uit of het regent, of de zon schijnt, dat je je oude afgeragde jas draagt en of je wel of geen compliment van iemand krijgt.

Leven vanuit joy

Is leven vanuit je hart. Dichtbij jezelf blijven. Dicht bij jezelf staan. Houden van jezelf. Vertrouwen op jezelf en het universum. Leven vanuit liefde en overvloed. Doen wat bij je past. Je authentieke zelf zijn. Vertrouwen op je intuïtie. Zijn. Jezelf op de eerste plaats zetten in je leven. Allemaal dingen die je doet als je leeft vanuit een gevoel van levensvreugde.

Omstandigheden maken niet uit

Het rare of in ieder geval opmerkelijke aan joy is dat het dus geen bal uitmaakt in welke omstandigheden je verkeert; je voelt je diep van binnen gelukkig met wat is. Zo zie ik mezelf nog steeds zitten op een bloedhete zolderkamer op een snikhete zomerdag in 2003. Ik ging scheiden van mijn eerste echtgenoot en verdeelde onze kerstballen. Zingend. En gelukkig. Ondanks het verdriet om de scheiding dat er ook was en er ook mocht zijn.  En ook in mijn jeugd waarin ik zwaar mishandeld werd, was ik niet ongelukkig. Wel vaak bang, maar vaker vrolijk en oprecht blij. Gelukkig zijn ondanks de omstandigheden die er los van staan. Helemaal gelukkig met mezelf en in het moment.

Ik schrijf hierboven dat dit raar of opmerkelijk is aan joy, voor mij is het heel gewoon. Ik weet niet beter en dacht jaren dat iedereen joy ervoer in zijn of haar leven. Tot ik me realiseerde dat dat helemaal niet zo is.

Oppervlakkig?

Denk trouwens niet dat je joy leven oppervlakkig is, integendeel! Joy is de hoogst haalbare gemoedstoestand of emotie in de piramide van Abraham Hicks oftewel in de natuurwet Wet van Aantrekking. En mocht dit nou allemaal te snel voor je gaan en klinken als koekoek gewauwel, dat begrijp ik helemaal…

Abraham Hicks

Hieronder heb ik een afbeelding van de piramide van Abraham voor je opgenomen. Deze geeft zowel positieve als negatieve emoties en gemoedstoestanden weer. De negatieve brengen je in een neerwaartse spiraal en leiden tot meer negativiteit en dingen die je niet wilt. De positieve duwen je steeds een stapje hoger op deze trap en brengen je steeds meer positiviteit, energie en geluk en dingen die je wel wilt.

Wet van Aantrekking

De Wet van Aantrekking is een natuurwet, net als de zwaartekracht en dus geen verzinsel van een op hol geslagen aluhoedje. De Wet van Aantrekking stelt, heel kort samengevat, dat je aantrekt wat je uitzendt, oftewel krijgt wat je geeft, oftewel ontvangt waarop je focust. Er komt nog een aantal andere natuurwetten bij kijken om echt te krijgen wat je wilt, maar dit is de Wet van Aantrekking zeer beknopt.

Focus op wat je wel wilt

De kreet ‘positiviteit trekt meer positiviteit aan’ is geen loze kreet, maar de Wet van Aantrekking. Als je focust op wat je niet wilt, krijg je meer van wat je niet wilt. Focus je op wat je wel wilt, dan krijg je wat je wel wilt. Duidelijk en helder formuleren en denken is hierbij van groot belang. Als jij bang bent om ziek te worden en je denkt de hele dag ‘als ik maar niet ziek word’ is de kans enorm groot dat je wel ziek wordt… Als je daarentegen denkt ‘ik ben gezond en veilig en ik voel me hoogenergiek en topfit’ dan voel je je dat.

Natuurlijk kan ik je niet de hele LOA (Law Of Attraction) uitleggen in één enkel artikel, daarvoor is ie veel te uitgebreid en complex, maar ik wilde je er met dit artikel en vooral mijn levensinstelling leef je joy! en wat daaruit voortvloeit als leef vanuit je hart, leven vanuit liefde, overvloed, positiviteit, plezier en geluk nu eindelijk eens een inkijkje geven in het hoe en waarom hierachter.

Boekentip

Wil je hierover meer weten, lees dan het boek De Wet van Aantrekking; de basisleringen van Abraham van Esther & Jerry Hicks. Dit is in mijn optiek een van de beste boeken dat over dit onderwerp geschreven is en een aanrader als je wilt weten hoe je de Wet van Aantrekking ook in jouw eigen leven integreert en kunt toepassen.

Wet van Aantrekking toepassen

Door een positieve levenshouding trek je dus steeds meer positiviteit aan en zie je steeds meer van je wensen in vervulling gaan. Mocht je denken dat ik altijd geluk heb in het leven en dat ik daardoor zoveel dromen waarmaak? Nope! Wat ik al jaren doe, is de Wet van Aantrekking toepassen. En da’s heel makkelijk. En toch ook weer niet. Het is ingewikkeld. En supersimpel. Het is alles en inmiddels onderdeel van en geïntegreerd in mijn dagelijks leven. Hierover misschien een andere keer meer.

Waarom heb je dan geen rode Ferrari?

Zou een van je vragen kunnen zijn, omdat veel mensen bij Wet van Aantrekking denken aan het verkrijgen van materie. Een logische en begrijpelijke vraag, maar voor mij heel simpel te beantwoorden. Ik wil helemaal geen rode Ferrari, wat moet ik met zo’n ding? Ik heb niet eens een rijbewijs…

En nee, ik wil ook geen rode Ferrari met als doel em te verkopen, want dan zou ik geld willen en geen Ferrari. En als ik geld wil om bijvoorbeeld een huis te kopen, kan ik beter en concreter een huis manifesteren… De kans dat dat huis daadwerkelijk op mijn pad komt, is dus groter en passender bij mij en mijn werkelijke wensen dan het manifesteren van die rode auto…

Waarom gaan er dan toch wel eens dingen mis?

Iedereen krijgt in het leven te maken met verdriet, pijn en tegenslag. Ook iedereen die leeft volgens de Wet van Aantrekking heeft en krijgt daarmee te maken. Omdat het leven niet alleen om ons draait. Omdat we soms een les moeten leren. Of even inkakken met het leven van joy en we daardoor terechtkomen op een lagere energiefrequentie. Maar ook omdat je soms denkt dat je iets wilt en je eigenlijk, vaak diep in jezelf weggestopt, iets anders wilt. En vaak, heel vaak, is mijn persoonlijke ervaring, omdat het je op weg helpt naar iets voor jou nog mooiers en beters. Misschien daarover later nog een keer meer.

Energiefrequentie

Waar het hier feitelijk om gaat is de hoge energiefrequentie waarin je je bevindt en die je voelt en ervaart als je hoog op de emotieladder staat. Dat gevoel wil je natuurlijk vasthouden en evenaren. En dat doe je door je joy te leven.

Dat betekent natuurlijk niet dat je nooit meer iets hoeft te doen wat je niet leuk vindt, ik bedoel de vuilcontainer moet gewoon buitengezet worden, ook als het regent. Het betekent wel dat je heel goed naar jezelf luistert, je blind op je intuïtie vertrouwt en leeft vanuit liefde en overvloed en je je eigen gedachten stuurt en corrigeert zonder voorbij te gaan aan negatieve emoties die er ook mogen zijn.

Ik schrijf hierboven ‘als je hoog op de emotieladder staat’, dat betekent niet hoog in rang. Je bent geen beter mens als je hoog op die ladder staat, het betekent wel dat je je leven waarschijnlijk als energieker, leuker, gezonder, makkelijker en gelukkiger ervaart dan iemand die onderaan die ladder staat, oftewel bovenaan de ladder van de negatieve emoties… want zo kun je dat natuurlijk ook zien.

For the highest good of all

Het doel van je joy leven, is trouwens niet alleen dat je je eigen leven leuker, mooier en rijker maakt, maar ook dat van anderen. Belangrijk bij het leven van de Wet van Aantrekking en de formulering van je wensen (manifesteren, visualiseren) is dat je dat doet ‘for the highest good of all’ oftewel goed voor iedereen.

Als je een ander wilt benadelen, manipuleren of op een slinkse manier macht of geld wilt krijgen of alleen jezelf wilt verrijken, werkt de Wet van Aantrekking niet.

O ja, je kunt het Universum of hoe je het maar noemen wilt, niet om de tuin leiden met allerlei loze kreten. Het Universum pikt je energiefrequentie op die niet alleen wordt veroorzaakt door wat je zegt (woorden), maar ook door wat je denkt en doet (intentie, gevoel en handelen). Een gevoel van oprechte dankbaarheid helpt je bij het verhogen van je energiefrequentie.

Leef je joy!

En precies daarom is een gevoel van joy, levensvreugde, zo belangrijk! Omdat je als je je goed voelt over jezelf en je leven, ook andere mensen daarin betrekt. Dat je met andere mensen deelt en dat je geeft zonder terug te verlangen, dat je geen verwachtingen hebt van anderen, dat je openstaat voor nieuwe ideeën, hoe gek ze ook lijken.

Je maakt niet alleen je eigen wereld mooier door je joy te leven, maar ook die van andere mensen. En daardoor trek je steeds meer joy aan in je leven, waardoor je steeds meer joy gaat verspreiden, waardoor je steeds meer joy aantrekt en zo verder…

Probeer en ervaar het zelf en vooral; Leef je joy!

Hi, ik ben Jolanda Toet!

Op dit blog schrijf ik over het en mijn leven vanuit mijn levensmotto ‘Leef je joy!’.

Met mijn artikelen wil ik jou inspireren je allermooiste leven te leven en je niet te laten intimideren, kleineren, chanteren of monddood maken, maar van iedere dag een feestje te maken. Leef je joy, juist nu!

Maak er iets moois van vandaag!

Wil je iets met me delen? Stuur een e-mail naar: leefjejoy@jolandatoet.nl.

Meer Wet van Aantrekking