Leef je mooiste leven

Leef je mooiste leven

door | Lifestyle

Leef je mooiste leven, want echt het duurt maar even… Het feit dat het leven zo kort is, is misschien wel de belangrijkste reden om toch vooral je mooiste leven te leven. Makkelijker gezegd dan gedaan of valt dat stiekem heel erg mee?

Wat houdt dat in; je mooiste leven?

Het leven van je mooiste leven is voor iedereen anders en heel persoonlijk. Schrijf je dromen op en ga voor jezelf na wat het leven van je mooiste leven voor jou inhoudt. Wat wil je in en met dit leven? Het gaat hierbij echt om jouw dromen, wensen en verlangens. Je kunt namelijk nooit het mooiste leven van iemand anders leven. Dat werkt natuurlijk niet. Dat je bijvoorbeeld een hondenkennel begint terwijl je bang bent voor honden. Of dat je een wereldreis maakt terwijl je het liefst thuis blijft. Dat dat niet het leven van je mooiste leven is, zal je duidelijk zijn. Mijn mooiste leven ziet er waarschijnlijk heel anders uit dan jouw mooiste leven en het mooiste leven van je zus is weer volledig anders dan dat van je broer.

Maak het niet te zwaar en ingewikkeld

Het leven van je mooiste leven is leuk, het geeft energie, plezier en maakt je gelukkig. En eigenlijk is het hartstikke simpel, leef je mooiste leven gewoon, gewoon doen. We zijn vaak geneigd dit soort dingen veel te zwaar te maken. Maar weet je, het leven is geen serieuze aangelegenheid waarbij je nu al moet weten en vastleggen wat je over 35 jaar wilt doen. Welnee! Hou het lekker licht en luchtig, leef nu je mooiste leven en als dat over een half jaar of 2, 5, 15, of 28 jaar niet langer je mooiste leven blijkt te zijn, verander je het toch? Je hoeft nu niet te beslissen voor en over de rest van je leven, daar krijg je het Spaans benauwd van. Voel wat je nu energie geeft, waar je blij van wordt, wat je gelukkig maakt en leef. Ook hoeft je mooiste leven niet per definitie groots en meeslepend te zijn. Als jouw  mooiste leven betekent dat je iedere week gaat wandelen in het bos, is dat ook prima. Het gaat erom dat jij het jouw mooiste leven vindt.

Leef je mooiste leven

1. Weet wat je wilt

Weet wat je dromen, wensen en verlangens zijn, werk ze uit, zoek alternatieven indien nodig en maak een plan. En jawel, dat kan heel goed een financieel plan en/of een zoveeljarenplan zijn. En nee, dat hoeft geen levenslang plan te zijn. Past het niet langer bij je? Dan pas je het gewoon weer aan! Dat gebeurt hoe dan ook, omdat het leven continu verandert en jijzelf en jouw omstandigheden (leefstijl) en daardoor behoeften en wensen veranderen.

2. Wees jezelf

Altijd en overal. Onder alle omstandigheden jezelf kunnen, mogen en durven zijn, vergt moed. Jij bent moedig, jij kan dat. Je verliest er helemaal niets door, wint er alleen mee als je altijd jezelf bent. Jezelf zijn betekent dat je alleen dingen doet die bij je passen, dat je voor jezelf en je belangen opkomt en dat je vanuit je hart leeft. 

3. Trek je niets aan van de mening van anderen

Er zullen altijd mensen zijn die het niet leuk vinden wat je doet. Simpelweg omdat deze mensen andere belangen hebben. Realiseer je dat niemand anders jouw leven kan leiden dan jijzelf. Net als dat jij niet het leven van iemand anders kan (en wil) leiden. Doen wat je niet wilt, maakt ongelukkig en ziek.

4. Denk in mogelijkheden

Voor ieder probleem kun je een oplossing vinden en voor iedere oplossing een probleem… Denk in mogelijkheden, zie kansen, bekijk alternatieven, als je iets echt graag wilt, gaat het je lukken. Daarmee bedoel ik niet dat het leven volledig maakbaar is en je nog harder moet werken als iets niet direct lukt.  Ik bedoel wel dat je mogelijkheden ziet en blijft zien. Als je in Groningen op kantoor werkt en je wilt verhuizen naar Maastricht, is dat reistechnisch niet handig. Als je kijkt naar mogelijkheden zie je dat je een aantal nachten in een hotel in Groningen kunt verblijven, een vakantiewoning in Maastricht kunt kopen voor de weekenden, vaker thuis (in Maastricht) kunt werken, in de trein naar Groningen kunt werken en bedenk er nog maar een paar. Je droom om in Maastricht te wonen, hoef je niet op te geven of uit te stellen tot na je pensioen. Er is veel meer mogelijk dan je denkt!

5. Focus op je doel

Doe wat je moet doen en laat wat je niet moet doen om je doel te behalen en je mooiste leven te leven. Een nieuwe broek kopen terwijl je ‘eigenlijk’ moet sparen voor je droom? Focus en die broek blijft gewoon in de winkel. Zorg ervoor dat je doel wel behapbaar blijft; een jaar lang geen nieuwe broek kopen in de wetenschap dat er nog 7 in je kast liggen is een fluitje van een cent. Twintig jaar geen nieuwe kleding kopen omdat je spaart voor een camper is onhaalbaar en niet realistisch. Doelen behalen is vet leuk, zorg dus dat je vaak (tussen)doelen behaalt!

6. Maak van een olifant een mug

Relativeer, zie geen problemen die er niet zijn. Maak sowieso niet overal een probleem van. Aan jou de keuze om een leuke of minder leuke dag te hebben.

7. Sta jezelf toe om gelukkig te zijn

Gun jezelf al het geluk, succes en liefde van de wereld. Heel vaak spreek ik mensen die zichzelf geen geluk gunnen. Jammer, omdat je jezelf daarmee echt tekort doet. Gooi je destructiviteit nu in de vuilnisbak en wees gelukkig, je verdient het! Je kent vast het principe soort zoekt soort. Nou, dat geldt ook voor gelukkige mensen. Gelukkige mensen trekken andere gelukkige mensen aan. Het werkt echt, probeer zelf maar uit!

8. Leef!

Doe wat je wilt, leef je mooiste leven, vang je dromen en laat je hierbij nooit en te nimmer beperken of belemmeren door anderen. Anderen leven hun leven, jij leeft het jouwe. Maak van jezelf de hoofdprioriteit in je leven. Als jij goed voor jezelf zorgt, zorg je (nog) beter voor anderen. Maak de wereld iedere dag een beetje vrolijker en mooier, wees een voorbeeld, inspireer en motiveer, maak van geluk je passie en vooral; Leef je mooiste leven!

 

Blogs die je heppiedepeppie maken

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!