Leef jij een streefleven?

Leef jij een streefleven?

door | Leven, Mindset

Een streefleven is een soort van uitgesteld leven… Mensen die een streefleven leven stellen dingen, gebeurtenissen en activiteiten en vooral gelukkig zijn en die dingen doen de ze graag zouden willen doen uit tot.. ja, tot wanneer eigenlijk? Leef jij een streefleven?

Streefleven?

Een streefleven is een soort van uitgesteld leven… Mensen die een streefleven leven stellen dingen, gebeurtenissen en activiteiten en vooral gelukkig zijn en die dingen doen de ze graag zouden willen doen uit tot.. ja, tot wanneer eigenlijk?

Ik geef je een paar voorbeelden om het begrip streefleven te verduidelijken:

– Ik kan pas ècht gelukkig zijn als ik 20 kilo ben afgevallen…

– Ik ga scheiden als de kinderen oud genoeg zijn…

– Na mijn pensioen, ja dan ga ik echt reizen…

– Eerst wil ik mijn hypotheek aflossen en daarna ga ik genieten…

De gevolgen van streefleven

Dit zijn typische voorbeelden van streefleven; het uitstellen van je huidige leven tot ergens in de toekomst, ooit en later als je groot bent. Wanneer dat is en of het ooit zover komt is nog maar de grote vraag… We kennen allemaal mensen die 20 kilo aankomen in plaats van afvallen, we kennen allemaal mensen die omwille van de kinderen bij elkaar blijven en we kennen allemaal mensen die als een bezetene hun hypotheek aflossen en daardoor nooit meer buiten komen, bij wijze van spreken dan hè?

Uitstellen van je geluk

Nu is er helemaal niets mis met streefleven als dat bewust zou gebeuren… En dat is meestal niet het geval. Door beperkende overtuigingen in je eigen hoofd stel je je eigen geluk uit… Want waarom zou je pas gaan reizen na je pensioen? Voor die tijd heb je ook vast vakantiedagen of iets wat daarop lijkt. Reizen is niet duurder of goedkoper na een bepaalde leeftijd. Waarom zou je pas gelukkig mogen zijn als je 20 kilo bent afgevallen? Waarom pas scheiden als de kinderen oud genoeg zijn en wanneer zijn ze dat dan?

Gemiste kansen

* Als je een streefleven leeft, laat je je geluk afhangen van omstandigheden waarop je vaak helemaal geen invloed hebt… Je weet niet of je nog in leven bent op je pensioengerechtigde leeftijd…  
* Als je een streefleven leeft, laat je je geluk afhangen van irreële verwachtingen… Wie zegt dat het beter is voor je kinderen als jij en je partner voor hen bij elkaar blijven?
* Als je een streefleven leeft, stel je je eigen geluk uit… Waarom zou je niet gelukkig kunnen en mogen zijn als je 20 kilo te zwaar bent?

Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen!

Streefleven is uitgesteld leven, waarbij je je eigen geluk uitstelt.  Streefleven is jammer en zorgt voor enorm veel gemiste kansen… Daarom zeg ik in geval van streefleven; Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen!

Meer gezelligheid

15 Tips voor minder stress

Stress is gelukskiller nummer één. Stress maakt ongelukkig, ziek en nog vet ook en dan bedoel ik niet vet gelukkig… Toch ervaren we allemaal stress in ons leven, lekker dan! Wil je meer geluk in je leven? Zorg voor minder stress. Hoe? Nou, zo! Download hier 15 Tips voor minder stress en ontvang wekelijks inspirerende tips voor een nog leuker leven.

Sharing is caring!