Leftoversoep

Leftoversoep

door | Gezond, Glutenvrij, Recepten, Snel, Vegan

Wat voor soep? Leftoversoep! Je maakt leftoversoep met leftovers oftewel de vergeten groente uit je koelkast. En het leuke is, deze soep is iedere keer weer anders!

 

Leftovers en vergeten groente in je koelkast

We kennen het allemaal; vergeten groente in de koelkast; een halve prei, een stuk overgebleven paprika, een paar wortels, tomaten die nodig op moeten. Wat moet je ermee? Soep maken natuurlijk! Bijvoorbeeld voor de lunch of als gezond tussendoortje. O ja, soep is natuurlijk ook het perfecte ‘stiekeme groentemoster’ om jezelf of je kinderen ongemerkt meer groente te laten eten. Wil je de soep als maaltijdsoep eten en voedzamer maken? Voeg dan rijst, linzen, kikkererwten of bonen toe.

Lunch

Ik lunch regelmatig met zelfgemaakte soep, omdat zelfgemaakte soep glutenvrij is, geen rare toevoegingen bevat, niet teveel zout en zeker geen transvet, enge E-nummers of andere chemische toevoegingen.  Ook is mijn plantaardige soep echt plantaardig (zonder varkensgelatine) en bevat deze naast oliljfolie, water en bouillon alleen groente. Supergezond dus. Omdat dit geen maaltijdsoep is, eet ik er regelmatig rijstwafels met grasboter en Keltisch zeezout bij. Jammiepammiepee! 

Mijn soepie, jouw soepie

De groenten die je gebruikt, bepalen de kleur van je soep. Jouw soep kan dus veel minder oranje, groener of juist geler zijn dan mijn soep. Het leuke aan leftoversoep is dat ie iedere keer weer anders is en dat je vrijwel alle soorten groenten kunt gebruiken. Een rest spinazie, een stukje gember, overgebleven linzen, lente-uitjes, gooi maar in je soep!

Ingrediënten voor een liter leftoversoep

* Leftovers; restjes groenten, in mijn leftoversoep van de foto zit bijvoorbeeld tomaten, mini-paprika’s rood en oranje, een stuk witte kool, een stukje prei, een paar wortelen, een stuje courgette, een ui en knoflook.

* Groentebouillon, 1 liter.

* Olijfolie.

Zo maak je de leftoversoep

* Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de schoongemaakte, gesnipperde, fijngesneden groenten.

* Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. 

* Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

* Pureer de soep met een staafmixer.

* Schep de soep in soepkommen of borden.

Eet smakelijk!

Groente it is!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!