Jolandatoet.nl

Leven in lockdown; wat ik het meest mis

door | Gezondheid, Liefde & Geluk

De lockdown duurt langer dan de meesten van ons ooit hadden kunnen bedenken. Vandaag deel ik met je wat ik het meest mis.

 

Het leven is niet alleen maar slecht

En ook en zelfs leven in lockiedown heeft voor mij positieve gevolgen, met daarbij de kanttekening dat ik persoonlijk niet hard geraakt wordt door de lockdown en daarvoor immens dankbaar ben.

Het leven is niet alleen maar leuk

Het leven is ook niet alleen maar leuk, daarvan getuigt de huidige lockdown en alle perikelen die daarmee gepaard gaan. Daarom deel ik in dit blog wat ik het meest mis.

Sociale contacten

Met stip op nummer 1; sociale contacten. Vóór de hele corona-challenge (klinkt positiever dan het woord crisis dat ik liever niet gebruik vanwege de negatieve lading en het feit dat ik positiviteit wil aantrekken) had ik wekelijks contact met zo’n 50 tot 75 mensen. Minimaal. Dat zijn er nu minder dan 5. De ene week 5, de andere week 2. En dat vind ik echt zooooo kak! En wat mis ik mensen! Bij vrienden op bezoek gaan we niet of nauwelijks, familie hebben we niet en collega’s heb ik ook niet. En ja, ik ben dankbaar voor de contacten die er wel zijn, maar ook ik voel me af en toe behoorlijk verloren. Ik merk ook echt heel goed dat mijn rek eruit gaat om het zo maar te zeggen. Mijn hart gaat uit naar iedereen die zich eenzaam voelt!

Vrijheid

Vrijheid is mijn kernwaarde; het allerbelangrijkst in mijn leven. En mijn gevoel van vrijheid is niet meer wat het was. Die avondklok, jongens kom op, is die nou echt zo nodig? De laatste keer dat in Nederland een avondklok gold, was tijdens de tweede wereldoorlog. En laat ik nou net joodse voorouders hebben. Mijn lieve opa, Marinus Trompetter, was een van de joden die in november 1942 is opgepakt door de politie van Kerkrade en is afgevoerd naar Westerbork. Verraden door de politie… Hij heeft zijn huis, huisraad en vrouw nooit meer teruggezien. Zijn vrouw Bertha Salomons werd op 13 juni 1943 vermoord in Sobibor.

En nee, ik vind de huidige tijd niet te vergelijken met de oorlog; de leefomstandigheden waren destijds vele malen zwaarder en harder. Maar ik zie ook overeenkomsten; het uitsluiten van mensen, verboden voor niet-gevaccineerden, avondklok, vrijheidsberoving en dat is voor het eerst in de 52 jaartjes dat ik hier rondhuppel. Het feit dat gewone mensen als jij en ik de politie mogen ‘helpen’ bij hun activiteiten, ook na 21.00 uur, vind ik ongekend triest. Dat je je als burger leent voor het verraden van een onbekende, je buurman of zelfs je vriend, gebeurde ook in de oorlog onder het mom van ‘weldoenerij’. Iets om goed over na te denken als je besluit te leven vanuit angst en een ander wil ‘berechten’ en ‘straffen’ terwijl dat niet jouw taak is.

Reizen

Natuurlijk mis ik het reizen! Ik ga liever vandaag nog op reis dan morgen. Maar ja, waarheen? Bovendien hou ik me nog steeds aan alle maatregelen, ongeacht of ik het ermee eens ben. 2020 was mijn allerslechtste reisjaar ooit, waarschijnlijk gevolgd door 2021… En natuurlijk heb ik tig reisplannen klaarliggen voor het gevalletje dat en dan ga ik het liefst met man en Moos de bus. Weet je wat zo gek is? Dat het niet eens perse Schotland of Noorwegen hoeft te zijn, Duitsland of Luxemburg zou ook al heel leuk zijn… Wat is het meest mis zijn nieuwe mensen ontmoeten, cultureren (me onderdompelen in een andere cultuur), proevereren (eten proeven uit die andere cultuur), nieuwe avonturen aangaan en onbevangen het leven beleven vanuit mijn geloofsovertuiging dat alles liefde is.

Uit eten

Lekker uit eten en heerlijk genieten van alles wat daarbij hoort. Ik mis jullie lieve horecavrienden! En zodra het kan, ben ik er weer! Mondkapje ‘op mijn muil’ en anderhalve meter afstand neem ik met liefde op de koop toe, maar een vaccinatiebewijs krijg je van mij niet te zien. Hopelijk zijn er heel veel horeca-ondernemers die inzien dat een vaccinatiebewijs geen garantie biedt voor non-cov (mijn nieuwe term voor het niet hebben van het virus). En dat we gewoon weer lekker mogen en kunnen komen eten. Met en voor elkaar.

Leuke dingen doen

Zo’n beetje alles wat ik deed, is niet meer… Lekker naar de sauna, me in het zweet werken met krachttraining in de sportschool, met vriendinnen heerlijk lunchen, eten met en bij vrienden, op de Albert Cuyp bloemen kopen bij mijn ‘vriendin met de hond’, naar de kroeg, ‘op’ de tram, de zonsondergang op het strand zien, een dag naar Rotterdam, Groningen of Dordrecht, terrasjes pakken en door het centrum van Amsterdam struinen. Nu ik dit schrijf, realiseer ik me dat ik 11 maart 2020 voor het laatst in het centrum van Amsterdam was, waar Martin en ik aten op onze trouwdag. Bizar en echt vet kak dat dit nog steeds niet kan!

Winkels

Later dit jaar hebben wij een levensveranderend project op de planning staan, waarover ik je meer zal vertellen ‘als de tijd rijp is’ (geen idee dus wanneer). Voor dit project heb ik spullen nodig. En dingen. En meer spullen. En nog meer dingen. Heel veel spullen en dingen. Die ik eerst wil zien en uitkiezen en vervolgens wil kopen. En dat kan dus nu niet. Balen! Ik oriënteer me zoveel mogelijk online, maar dat is toch echt anders. 

Hoe ik hiermee omga

Ik ga met het gemis om door te focussen op het positieve. Door dankbaar te zijn voor alles wat er wel is en wel kan. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dat geldt voor positieve en negatieve dingen. Door  te focussen op wat er niet is, trek je meer aan van wat je niet wilt. Daarom focus ik op wat ik wel wil, zodat ik meer aantrek van wat ik wel wil. Daarmee verhoog ik mijn energietrillingsfrequentie (alles is energie) waardoor ik steeds meer positiviteit en dingen aantrek die ik wel wil. Dat doe ik dus door te focussen op positiviteit en liefde (alles is liefde!) en de wet van aantrekking consequent toe te passen.

Hoe dan?

Door liefdevol te focussen op wat ik wel wil, krijg ik meer van wat ik wel wil. Dingen die ik mis, zoals in dit blog beschreven, daar focus ik in mijn dagelijks leven niet op. Dingen die ik als negatief ervaar of die mij irriteren, accepteer ik en laat ik vervolgens los. Accepteren betekent dat ik begrijp en onderschrijf dat ik iets niet kan veranderen, het betekent niet dat ik het ergens mee eens ben. Aan iets dat ik niet kan veranderen, besteed ik zo min mogelijk aandacht, tijd en energie, want negatieve aandacht trekt meer negativiteit aan. Voel je em? Ik wel! Want even onder ons; dit werkt echt!

Wet van aantrekking zelf toepassen?

Dit wordt ook wel de wet van aantrekking, wet van aantrekking en creatie, wet van aantrekkingskracht en wet van liefde genoemd. Wil je hierover meer weten en em zelf leren toepassen? Lees dan het boek De Wet van Aantrekking; de basisleringen van Abraham van Esther en Jerry Hicks, een absolute aanrader en must-read op dit gebied!  

Meer lezen?