Leven in vrijheid

Leven in vrijheid

door | Persoonlijk

Wie had ooit kunnen bedenken dat mijn jaarthema voor dit jaar, leven in vrijheid, zoveel extra impact zou kunnen hebben op werkelijk alle aspecten van mijn leven? Het is inmiddels augustus en hoog tijd eens even te koekeloeren naar hoe het mij vergaat met leven in vrijheid.

Jaarthema?

Ieder jaar bedenkt het leven voor mij een jaarthema. Het dient zich simpelweg vanzelf aan. Dit jaarthema heeft overigens niets te maken met de alom bekende en nimmer werkende goede voornemens. Een jaarthema gaat verder en heeft een diepere betekenis; spiritueel, maar zonder zweverig te zijn. Zie het als de rode draad in mijn leven in een bepaald jaar.

Mijn jaarthema voor 2020

Leven in vrijheid is mijn jaarthema voor 2020. In mijn blog dat daarover gaat schreef ik dat ik het volgende voor mezelf wilde dit jaar:

Mezelf meer laat-maar waaien-momenten gunnen, nog meer leven vanuit mijn hart, doen waar ik zin in heb, de boel lekker de boel laten, minder hoge eisen aan mezelf stellen, naar buiten gaan als het warm is, minder productie leveren, spontane uitstapjes maken, leven in en genieten van het moment en het leven nemen zoals het komt.

Hoe gaat het met leven in vrijheid?

Goed! Ondanks de coronacrisis en misschien wel juist dankzij de coronacrisis ervaar ik meer vrijheid in mijn leven dan ooit. Ook omdat deze crisis ervoor zorgt dat ik vrijheid niet als vanzelfsprekendheid zie (wat ik overigens nooit heb gedaan), maar als nog waardevoller ervaar dan voorheen.

Leven vanuit mijn hart

Door de stilte, rust en mijn zelfverkozen sociale isolatie eerder dit jaar in mijn huisje in het bos, heb ik de vrijheid genomen echt de boel een aantal maanden de boel te laten voor wat betreft de structuur en routekaart van Jolandatoet.nl. Door met totaal andere, onverwachte dingen bezig te zijn als het schilderen van mijn huisje en schuur in het bos en lekker te tuinieren, creëerde ik ook innerlijke rust. Innerlijke rust en ruimte die nodig is om naar binnen te keren en keuzes te maken die 100% bij me passen. Leven vanuit mijn hart dus!

Stoppen met wat niet bij me past

Ik stopte met mijn online cursussen, omdat de technische perikelen daarbij mij teveel energie kostten. Ik ben nu eenmaal geen webtechneut en ook geen boekenopmaker, illustrator, designmevrouw en alles wat maar komt kijken bij de opmaak van websites en boeken, maar eiste dat wel van mezelf. Ik ben geen freubelaar met priegellettertjes en zelf ontworpen tekeningetjes, maar vond wel dat ik alles zelf moest kunnen doen. Dat kostte me heel veel energie en tijd en leverde heel veel ergernis, frustratie en boosheid op. Ik ben ermee gestopt en echt, dat is heerlijk. En natuurlijk kom ik nog steeds dingen tegen die ik niet leuk of moeilijk vind, ik bouwde en onderhoud mijn eigen website, maar het is nu te behappen en anders scheld ik even flink en nee, dat lost nooit iets op, maar het lucht wel op!

Positief in het leven

In stilte en (innerlijke) rust ontstaat vanzelf ruimte voor nieuwe ideeën. Ik ga mijn kennis met je delen in boeken! Omdat ik met e-books veel meer vrouwen kan bereiken dan met gelukscoaching. Het is mijn missie om eind 2026 minimaal 10.000 vrouwen geholpen te hebben naar een gelukkiger leven. Momenteel werk ik aan mijn boek ‘Positief in het leven’. In dit boek deel ik mijn kennis en kunde met je over het ontwikkelen van een positieve levenshouding met praktische oefeningen zodat je echt stappen maakt in je ontwikkeling. Dit boek komt medio oktober uit, ik heb er zin in en ik hoop jij ook!

Gelukscoaching

Ook heb ik inmiddels weer ruimte voor gelukscoaching. Ik hoop dat je je snel aanmeldt, want het is zo enorm leuk! Het voelt zo goed en het geeft enorm veel voldoening om heel nauw samen te werken met vrouwen om hun leven echt energieker, positiever en gelukkiger te maken. En natuurlijk geldt dat niet alleen voor mij, maar nog meer voor de vrouwen die ik coach. Je leert heel veel over jezelf en hoe je je leven op een leuke manier nog mooier maakt. De resultaten zijn blijvend, omdat je maar liefst 4 x 3 uur gelukscoaching op hoog niveau krijgt, waarbij we heel snel de diepte ingaan om tot de kern van jouw leven en leefstijl te komen, zodat we direct heel praktisch aan de slag kunnen met het mooier en gelukkiger maken van je leven.

Dingen niet meer doen

Dingen vaker de boel de boel laten, minder hoge eisen aan mezelf stellen en zelfs besluiten dingen helemaal niet meer te doen, gaat me ook goed af. Zo ben ik gestopt met krachttraining bij de sportschool, ondanks dat ik nog moet betalen tot en met december. Ik ben gestopt met krachttraining omdat het voor mij niet goed voelt in een afgesloten ruimte met zwetende mensen te verblijven. Een van de dames die ik regelmatig tegenkwam in de sportschool, is afgelopen april overleden aan corona en dat zette mij aan het denken over sportscholen en weerstand. Bovendien heb je voor beweging geen sportschool nodig. 

Moos de bus

Mijn Moos de bus zorgt voor een ultiem gevoel van vrijheid! Wat heerlijk om altijd en overal je eigen bedje bij je te hebben. Om te kunnen stoppen en een bakkie koffie te kunnen zetten waar je maar wilt. Moos de bus geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid.

Het leven nemen zoals het komt

Gaat me opvallend goed af. Ik heb absoluut geen behoefte aan negativiteit in mijn leven en  reageer om die reden dan ook niet op discussies op social media. Ook heb ik nul zin om te vechten tegen de bierkaai, me druk te maken om mogelijke what-if-toekomst-scenario’s en discussies te voeren met wie dan ook.

Ik focus op positiviteit en leef heel erg in het moment, waardoor ik veel dingen helemaal niet als probleem ervaar. Dat betekent niet dat ik zaken ontken, negeer of dat ik mijn kop in het zand steek. Het betekent dat ik zaken waarneem, ze aanvaard en ze vervolgens loslaat. En dat houdt heel veel negativiteit buiten de deur. Door de focus op negativiteit ontstaat meer negativiteit. Door de focus op positiviteit ontstaat meer positiviteit. Je hebt altijd zelf een keuze hierin en dit is mijn keuze.

Leven in vrijheid

In het rare jaar 2020 ben ik meer dan tevreden met hoe het gaat met leven in vrijheid, juist vanwege de vrijheidsbeperkingen die er natuurlijk ook zijn en zijn geweest. Aan het einde van 2020 maak ik de jaarbalans op, maar tot die tijd ga ik lekker verder met leven in vrijheid!

Leer me beter kennen door deze blogs

Ik ben Jolanda Toet. Na een rampzalige jeugd vol geweld en vijandigheid en zonder liefde en positiviteit, besloot ik dat ik gelukkig wilde en mocht zijn. Ik leerde van mezelf houden en veranderde werkelijk alles in mijn leven. Resultaat? Een energiek, positief en gelukkig leven. En dat gun ik iedere vrouw! Om vrouwen te inspireren en motiveren hun mooiste leven te leven, schrijf ik artikelen over (glutenvrij) eten, leven en reizen en e-books voor een gelukkig leven.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!