Leven vanuit liefde

Blog voor meer geluk & vrijheid

Leven vanuit liefde

door | okt 17, 2022 | Geluk, Liefde, Spiritualiteit

Leven vanuit liefde

Wat is leven vanuit liefde? Hoe doe je het? Is het niet zweverig? En waarom zou je het willen? Ik vertel je er hier alles over.

Wat is leven vanuit liefde?

Leven vanuit liefde is het tegengestelde van leven vanuit angst. Liefde voor jezelf en het leven zorgt voor overvloed. Mensen die overvloed ervaren in hun leven, zijn mensen die dankbaar zijn en een positieve levenshouding ontwikkeld hebben. Ze vertrouwen op zichzelf en het Universum (God, Allah, je ziel, de kosmos, je hogere zelf of hoe je het ook maar noemt) en weten dat er genoeg taart is voor iedereen. Zoals wij thuis altijd zeggen; ‘Is de taart toch op? Dan bakken we gewoon een nieuwe!’.

Overvloed en dankbaarheid

Mensen die vanuit liefde leven ervaren overvloed in alle aspecten van hun leven. Dankbaarheid neemt een bijzondere plaats in; hoe dankbaarder jij bent, hoe meer overvloed het universum voor jou creëert.

Balans tussen nemen en ontvangen

Ik leef al jaren vanuit liefde en ben dankbaar voor alles wat is. Ook dat ik mijn rekeningen kan betalen. En niet alleen dat, ik ben (in de regel) zelfs blij als ik rekeningen ontvang om te betalen. Klinkt misschien gek, maar doordat ik niet alleen wil ontvangen, maar ook wil geven, hou ik de natuurlijke balans tussen geven en ontvangen in stand. Rekeningen betalen zie ik als iets geven, ongeacht voor wie, wat en waarom. Geven en ontvangen is geen ordinaire ruilhandel of iets wat daarop lijkt. Ik betaal mijn rekeningen doorgaans heel snel en stuur altijd een welgemeende groet mee bij mijn online betaling.

Zelfliefde is noodzaak

Mensen die leven vanuit liefde, voelen veel meer liefde voor zichzelf (zelfliefde) en zetten zichzelf op de eerste plaats in hun leven. Dat is niet egoïstisch of egocentrisch, maar pure noodzaak om goed voor anderen te kunnen zorgen. Als je goed voor jezelf zorgt en je daardoor goed in je vel zit, je vrolijk en blij bent en je energiek en enthousiast voelt, kun je van veel meer betekenis zijn voor anderen dan wanneer je dit niet doet. Als je de behoeften van anderen voor die van jezelf laat gaan, je daardoor niet goed voor jezelf zorgt en je niet lekker voelt, word je vanzelf humeurig en kort op de bok, waardoor je discussies krijgt met anderen, je energie tot diep in je schoenen zakt en je futloos en boos door het leven sjokt. Goed voor jezelf zorgen zorgt ervoor dat je nog beter voor anderen kunt zorgen. Snap je wat ik bedoel?

Focus op positiviteit

Ook dit klinkt misschien gek, maar het is logisch verklaarbaar. Mensen die vanuit liefde leven, hebben (in de regel) meer dan genoeg vrienden en sociale contacten, een prima huis en thuis en een goede gezondheid. Dat komt doordat ze focussen op positieve dingen. Positiviteit trekt positiviteit aan en negativiteit meer negativiteit. Hoe positiever jij in het leven staat, hoe meer positiviteit je aantrekt. Dat is niet een bedenksel van een of andere hippe influencer, maar een natuurwet. Natuurkunde dus voor degenen die dol zijn op wetenschappelijk bewijs…

De wereld mooier maken

Mensen die leven vanuit liefde gunnen een ander de wereld en leveren actief een bijdrage andere mensen naar een hoger plan te tillen. Ze maken hun dromen waar en gunnen jou dat ook, delen gul en staan open voor de mening van anderen, ook als ze het daarmee oneens zijn. Ze zijn respectvol naar andere mensen en delen hun geluk graag om op die manier de wereld een beetje mooier te maken.

Sneeuwbaleffect

Of eigenlijk veel mooier, want de wereld een beetje mooier maken begint altijd bij jezelf en heeft altijd een sneeuwbaleffect. Je lacht naar een vreemde op straat, die op zijn of haar beurt naar jou teruglacht, maar ook naar nog twee anderen die op hun beurt weer naar vier mensen lachen die op hun beurt weer naar acht anderen lachen enzovoorts, je snapt em vast. Dit is het sneeuwbaleffect van geluk en daarom verspreidt geluk zich als je het deelt.

Verbinding met gelijkgestemden

Mensen die leven vanuit liefde kijken naar de overeenkomsten tussen mensen en niet naar de verschillen, waardoor ze zich verbonden voelen met anderen en altijd zoeken naar verbinding, ook met wildvreemden. In de regel zijn mensen die vanuit liefde leven hele toegankelijke mensen de openstaan voor iedereen die hun pad kruist (ook de introverten waartoe ik zelf behoor). Ze hebben vertrouwen in zichzelf, hun medemens en de toekomst.

Waar liefde is, kan angst niet bestaan

Waar liefde is,kan angst niet bestaan en waar angst is, kan geen liefde zijn. Dat is echt waar, probeer je maar eens gelijktijdig blij en boos of enthousiast en verdrietig te voelen. Gaat je niet lukken! Een heel groot bijkomend voordeel van leven vanuit liefde is dus dat je afscheid neemt van je angsten.

Spread the love

Het gevolg van leven vanuit liefde is dat je steeds meer liefde aantrekt en meer en meer geluk en energie. Want reken maar van yessie dat je er energie van krijgt! Die energie zorgt dan weer voor een steeds hogere energiefrequentie (alles is energie) waardoor je gelijkgestemden aantrekt, in dit geval positieve en hoogenergieke  mensen die ook leven vanuit liefde. En zo zorgt leven vanuit liefde voor steeds meer liefde op de wereld.

Leef vanuit liefde!

Gelukkig zijn er heel veel mooie mensen op de wereld die al leven vanuit liefde. Ik kan je vanuit mijn eigen persoonlijke ervaring vertellen dat dat enorm leuk is, dat je er ongekend veel energie door krijgt en dat je leven steeds mooier, intenser, liefdevoller, vrijer en gelukkiger wordt. Met de artikelen op dit blog wil ik jou van harte inspireren om toch ook vooral te leven vanuit liefde. Mocht ik jou daarbij kunnen helpen met mijn gelukscoaching voor meer vrijheid en geluk, laat het me weten!