Jolandatoet.nl

Levenslessen voor meer geluk

door | Dankbaarheid, Geluk, Liefde, LOA

We willen het allemaal; een energiek, positief en gelukkig leven. Vandaag deel ik mijn levenslessen voor meer geluk met je.

 

Geluk?

Als je gelukkig bent, voel je je energiek, positief en spatten de vonken van liefde voor het leven, jouw leven, ervan af. Je sprankelt en sparkelt, voelt diepe levensvreugde en je hebt zin in iedere nieuwe dag. Je ziet enthousiast kansen en mogelijkheden, ervaart je leven als zinvol, zorgt goed voor jezelf en je bent dankbaar voor alles wat is in je leven. Enne, zit het een dagje niet zo mee? Dan zie je dat als onderdeel van het leven dat je verandert als dat mogelijk is of accepteert en loslaat als dat wenselijk is.

Genoeg taart voor iedereen

Mensen die goed in hun velletje zitten en gelukkig zijn, hebben een growth mindset. Ze staan open voor de mening van anderen, ook als die anders is dan die van henzelf, voelen zich verbonden met mensen, zien anderen als unieke samenwerkingspartners in plaats van concurrenten, geven graag gul, weten dat focus op positiviteit meer positiviteit aantrekt, blijven leren, staan open voor nieuwe ervaringen en lessen en weten dat er genoeg taart is voor iedereen. Is de taart bijna op? Bak een nieuwe, want echt, er is genoeg taart voor iedereen!

Levenslessen voor meer geluk

Ondanks dat ik niet meer als coach werk, ben en blijf ik natuurlijk wel geluksexpert. En dat is zoooo leuk! Omdat dat mij iedere dag opnieuw en nog steeds stuurt in de richting van nog meer geluk. Ja, ja, het kan echt niet op! Op basis van mijn kennis, kunde en persoonlijke ervaring heb ik een aantal hele mooie, wijze, grappige, leuke en vooral echt werkende levenslessen voor je op een rijtje gezet. Komen ze in willekeurige volgorde:

* Alles wat je aandacht geeft groeit.
* Karma is a bitch!
*
Leef vanuit liefde.
* Leef je joy!
* Vergeef.
* Het leven gaat niet zoals wij willen.
* Simplify life.
* Hou van jezelf.
* Geld maakt gelukkig.
* Zie de wereld door jouw ogen.
* Leef vanuit je hart.
* Eerlijk duurt het langst.
* Leef je eigen leven.
* Vertrouw.
* Leef in het moment.
* Geluk zit in jezelf.
* Accepteer.
* Stress less!
* Maak keuzes die gelukkig maken.
* Wie wil je zijn?
* Mindset is everything!
* Wees je eigen beste vriend.
* Stel jezelf centraal.
* Wees altijd en overal jezelf.
* Gras groeit niet sneller als je eraan trekt.
* Let life be!

Holymenoly!

Wat zijn het er veel hè? Ik zal er hieronder een paar voor je toelichten. Over een aantal andere schrijf ik misschien een keer een blog en misschien ook niet. Let life be!

Eerlijk duurt het langst

Ik ben overtuigd dat mensen die niet eerlijk zijn op een bepaald moment door de mand vallen, ontmaskerd worden en met de consequenties van hun oneerlijk gedrag geconfronteerd worden. Dat heeft te maken met de wet van aantrekking die stelt dat je alles wat je geeft, terugkrijgt. Als jij iemand besodemietert, trek je list en bedrog aan volgens die wet. Als je iemand bewust benadeelt of pijn doet, wordt jou onrecht aangedaan door iemand die hetzelfde denkt en handelt als jij. Als jij er daarentegen voor kiest om eerlijk te zijn, oprecht, liefdevol en om te geven, dan krijg je oprechte, eerlijke liefde terug. Van nature ben ik een eerlijk mens, maar ook om deze reden kies ik voor eerlijk duurt het langst. Dat betekent trouwens niet dat ik geloof in het eigen-schuld-dikke-bult-principe, want we krijgen en hebben allemaal te maken met pijn en verdriet in het leven. We hebben allemaal onze eigen lessen te leren. Best ingewikkeld, ik geef het toe. Blijf eerlijk en blijf positief om meer daarvan aan te trekken.

Gras groeit niet sneller als je eraan trekt

Alles heeft een ritme en alles heeft tijd nodig om te groeien, bloeien en te zijn. Dat alles een eigen ritme heeft, is trouwens een natuurwet, geen slap verzinsel. De afgelopen jaren leerde ik accepteren dat alles zijn eigen ritme heeft en stopte ik met haasten. Mijn altijd gejaagde en enigszins opgefokte gemoedstoestand veranderde in een kalme, rustige. Nog steeds ben ik hoog-energiek en enthousiast, maar tegelijkertijd ervaar ik kalmte en innerlijke rust. En echt; gras groeit niet sneller als je eraan trekt…

Accepteer

Accepteer dat je niet alles kunt veranderen en laat die dingen lekker los. Accepteer dat er dingen zijn die je wel kunt veranderen en verander ze dan ook. Kun je iets veranderen, maar wil je het niet? Accepteer en laat los. Makkelijker gezegd dan gedaan? Valt best mee. Zeker als je de absurditeit inziet van dingen die je zou willen veranderen zoals het weer, de tijd of het feit dat de aarde rond is. Da’s best apart toch als je dat soort dingen wil veranderen? Vechten tegen de bierkaai noemen we dat en het enige dat het je oplevert is verspilling van kostbare energie en tijd die je veel beter kunt besteden aan dingen die voor jou zinvol zijn in het leven.

Vergeef

Er zijn ongetwijfeld mensen in je leven die je onrecht hebben aangedaan. Gemene, boosaardige mensen die gemener dan gemeen zijn. Vergeef ze! Omgaan met gevoelens van haat, wraak en wrok vreten energie en slokken je dierbare tijd in het nu op. Bovendien heeft degene die jou zoveel onrecht heeft aangedaan er geen last van. Die heb je er dus niet mee… Vergeven doe je niet voor die ander en het heeft ook niets te maken met goedkeuren of goed vinden. Vergeven doe je voor jezelf. Zodat je zelf met een frisse heldere geest en mindset een frisse start in je leven kunt maken. Geef gemene, boosaardige mensen die gemener dan gemeen zijn geen macht over je leven van vandaag door er continu mee bezig te zijn. Neem zelf de macht over jouw leven en vergeef iedereen. Je leven wordt er stukken energieker, positiever en mooier door en jijzelf een vrolijker, blijer en gelukkiger mens.

Binnenkort in dit theater

In ieder geval een artikel over leven vanuit liefde en een over leef je joy! Omdat ik vragen krijg over wat dat is, inhoudt en hoe je dat doet, vanuit liefde en je joy leven. Bedankt voor het lezen, happy day en tot de volgende keer!

Live life!