Licht leven in de winter

Licht leven in de winter

door | Geluk, Gezondheid, Lifestyle

Het is winter. We snakken bijna allemaal naar meer licht, lucht, zon en vooral naar meer energie. Veel mensen voelen zich in deze tijd van het jaar zwaar. Zware gevoelens leiden tot zware gedachten en die leiden weer tot zware dagen. Oftewel de zwaartekracht werkt. Daarom als frisse tegenhanger tips om licht te leven. Juist en ook in de winter!Licht in de winter

In de winter lijkt het veel moeilijker om net zo licht door het leven te fladderen als in de zomer op je teenslippertjes. Toch kun je ook in de winter  licht leven. Daarom heb ik vandaag een aantal  praktische tips voor je op een rijtje gezet. En geloof het of niet, ze werken echt!

Tips om licht te leven in de winter:

1. Neem jezelf en het leven niet zo serieus
Lach om jezelf, je eigenaardigheden en je imperfecties. Maak plezier en lach, daar knap je van op!

2. Ervaar kleine dingetjes niet als probleem
Is het echt zo erg dat de bloemkool op is in de supermarkt? Hoe erg is het dat je vergeten bent je vuilcontainer buiten te zetten? En is het werkelijk een groot probleem dat je lievelingsbroek in de was zit en je em daardoor nu niet aankunt? Nee toch? Ervaar al die kleine, dagelijkse dingetjes niet langer als probleem, maar als kleine dagelijkse dingetjes die er gewoon bijhoren. Scheelt heel veel stress!

3. Ga naar buiten
Regen, geen zin, hagel, geen tijd, ijzel, te moe, sneeuw en geen energie om naar buiten te gaan? Ga toch! Doe je lekkere warme muts op, laarzen aan, neem je paraplu mee en ga! Je knapt echt op van even lekker buiten lopen. Je zult zien dat als je eenmaal buiten bent (je kunt natuurlijk ook op je fiets stappen), je het ervaart als verfrissend en verkwikkend. Bovendien zorgt regelmatige beweging ervoor dat je je energieker en bruisender voelt. Oftewel je laat je licht weer stralen!

4. Blijf uit de buurt van negativiteit
Het is heel, heel, heel eenvoudig om negativiteit tegen te komen in je leven. Naast het (wereld)nieuws dat in de regel niet echt opbeurend is, hebben mensen veel te veel te zaniken, mekkeren en zeuren. Iedereen heeft overal een mening over en vooral negativiteit wordt stevig geuit en geventileerd. Positivitieit trekt positiviteit aan, word jij ook een positiviteitsmagneet?

5. Doe leuke dingen
Doe leuke dingen omdat jij ze leuk vindt. Die jou blij maken. Wil jij een sjoelcompetitie houden, een sneeuwballengevecht houden met je partner, in de plassen stampen, een snelcursus hoelahoepen volgen en/of wereldkampioen chocola eten worden? Doe dat dan! Laat je niet tegenhouden door wat anderen hiervan vinden, het zijn jouw leuke dingen!

6. Follow the sun!
Ga op reis! Zie de mogelijkheden en niet de beperkingen. En ga! Twee weken in de voorjaarsvakantie is goedkoper en rustiger dan in de zomervakantie en een week Canarische eilanden is ook op reis, toch? Volg de zon en je hart en je leven worden vanzelf een heel stuk lichter. Ga je niet op reis? Plan of boek je vakantie; van vakantievoorpret genieten mensen vaak meer dan van de vakantie zelf. Dus, niets houdt je nog tegen. Heb je geen vakantie- of reisplannen? Geniet dan van de zon op momenten dat het kan. Ga lekker beschut buiten of op je balkon zitten, dat kan sneller dan je denkt. Dit jaar zat ik op 3 januari  heerlijk in de zon op mijn balkon koffie te drinken, genieten.

7. Realiseer je wat je hebt
Realiseer je wat je hebt en wees daar dankbaar voor. Gezondheid, een lieve partner, kinderen, familie, vrienden, huisdieren, je huis, voldoende financiële middelen. Realiseer je dat dit de echt belangrijke dingen in het leven zijn. Kijk niet naar wat je allemaal niet hebt. Je zult altijd meer niet hebben dan wel… En ach weet je, het is heus niet zo leuk om in een enorme onderhoudsvretende villa te wonen, je Porsche wekelijks te moeten wassen en je boot te moeten onderhouden. Heel veel dingen lijken leuker dan ze in werkelijkheid zijn. Wees dankbaar voor en blij met die dingen in het leven waar het werkelijk om gaat.

8. De dagen worden langer
Jaaaa, de dagen worden weer langer! En dat zie en merk je nu iedere dag! En als de dagen lengen, komt het voorjaar eraan. Als dat geen prachtig vooruitzicht is! Niet helemaal blij? Je staat er niet alleen voor!

Let’s connect!