Luxe salade met verse vijgen, bramen, burrata en prosciutto

Luxe salade met verse vijgen, bramen, burrata en prosciutto

door | Recepten

Deze salade is superdeluxe! Met mooie, gezonde en lekkere ingrediënten. Een salade voor bijzondere gelegenheden of als je jezelf eens extra wilt verwennen. Hou van jezelf, hou van je leven!

 

Lunchtip

Ook in de herfst en winter lunch ik regelmatig met een salade. Vers, knapperig, groen, glutenvrij en natuurlijk extra groenten die altijd welkom zijn. Deze luxe salade maakt mij intens tevreden, blij en gelukkig. De burrata die ik gebruik is een zachte mozzarella-achtige kaas op basis van buffelmelk waaraan room is togevoegd. Als je de burrata opensnijdt loopt de room naar buiten. Burrata is hemels!

Ingrediënten

* Gemengde sla naar keuze.

* Verse vijgen.

* Bramen.

* Burrata, een bol voor twee personen.

* Prosciutto of een andere gedroogde ham naar keuze. Je kunt de prosciutto natuurlijk weglaten, maar het geeft de salade een lekker ‘zoutje’.

* Olijfolie.

* Zoete azijn, bijvoorbeeld vijgen-dadelazijn of frambozenazijn, maar balsamico kan ook. Naar wens, je kunt de azijn ook weglaten.

* Verse zwarte peper.

Supersnel klaar

* Leg de salade op een bord.

* Voeg de gewassen in parten gesneden verse vijgen toe. Let op! Je kunt de schil van verse vijgen opeten, niet weggooien dat is zonde!

* Voeg de bramen toe, hoeveelheid naar wens.

* Leg de bol burrata bovenop de salade.

* Drapeer halve plakjes prosciutto rond de burrata.

* Besprenkel met olijfolie (ook de burrata) en eventueel met zoete azijn.

* Bestrooi de burrata met verse zwarte peper.

* Prik een gaatje in de burrata met de punt van een scherp mes, zodat de room eruit loopt.

Ga zitten, doe je ogen dicht en geniet! Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!