Maaltijdsoep met linzen, rijst en lekker veel kruiden

Maaltijdsoep met linzen, rijst en lekker veel kruiden

door | Recepten

Als je deze week één nieuw recept maakt; maak dan deze maaltijdsoep met linzen, rijst en lekker veel kruiden. Want jongens, deze soep is de allerallerallerlekkerste maaltijdsoep ever! En nog voedzaam, supergezond en plantaardig ook. Wat wil je nog meer?

 

Kruiden

Kruiden zijn knettergezond voor je; eet ze dus lekker vaak en veel! In mijn e-book Eet jezelf gelukkig! vertel ik je veel meer over (verse en gedroogde) kruiden en hun gezondheidsvoordelen.

Knoflook

In deze soep zitten maar liefst 5 tenen knoflook. En ook knoflook (en uien) zijn supergezond voor je. Een paar gezondheidsvoordelen van knoflook:
* Geeft je immuunsysteem een boost en voorkomt verkoudheden.
* Werkt bloeddrukverlagend. Heb je een hoge bloeddruk? Eet knoflook!
* Verlaagt LDL-cholesterol = slecht cholesterol.
* Knoflook is zeer voedzaam en bevat nauwelijks calorieën.

Maaltijdsoep

Deze soep is een echte maaltijdsoep; je hoeft er geen brood, rijstwafels o.i.d. bij te eten, want hij voedt je lichaam. Zelf ben ik geen liefhebber van ‘dikke’ soepen, brrr. Maar deze is mijn absolute topfavoriet!

Ingrediënten voor een liter soep

* Uien, twee, schoongemaakt en gesnipperd.

* Knoflook, 5 tenen, schoongemaakt en fijn gesneden.

* Tamarindepasta, 3 theelepels.

* Paprikapoeder, 2 theelepels.

* Tomatenpuree, 3 eetlepels.

* Basmatirijst, 100 gram.

* Puy linzen (uit pot of blik), 100 gram.

* Roomboter, 75 gram.

* Olijfolie

* Groentebouillon, 1 liter.

 * Peterselie, platte.

* Koriander.

* Dille.

Zo maak je de maaltijdsoep 

* Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook en ui ongeveer 5 minuten (niet bruin).

* Voeg de verse peterselie en koriander toe en bak mee.

* Voeg de tamarindepasta, de tomatenpuree, het paprikapoeder en de boter toe, roer goed door en bak een paar minuten.

* Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.

* Voeg de rijst toe en laat in ongeveer 25 minuten de rijst gaar koken. Mocht je je soep te dik vinden, voeg dan water toe.

* Voeg de linzen toe en warm goed door.

* Schep de soep in soepkommen of borden.

* Bestrooi met verse dille en/of peterselie of koriander.

En genieten maar; eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!