Jolandatoet.nl

Maart 2021

door | Dankbaarheid, Lifestyle, LOA

Aan het einde van de maand kijk ik graag even terug op wat er die maand allemaal gebeurde.

Dankbaarheid voor meer geluk

Ik blik regelmatig even terug op periodes van mijn leven omdat ik me daardoor weer even extra realiseer hoe mooi mijn leven is. De o-jaaaaa-dat-is-oooook-nog-gebeurd’s borrelen dan massaal op. En dat zorgt voor een intens en oprecht gevoel van dankbaarheid.

En laat dankbaarheid nou zorgen voor meer waardering voor jezelf en je eigen leven, een positievere levenshouding, vergroting van (zelf)liefde en liefde voor het leven, growth mindset die openstaat voor nieuwe ervaringen, mensen en dingen, oftewel meer geluk. Dat is trouwens niet iets wat ik zomaar even verzin, maar dat is wetenschappelijk bewezen.

Dit gebeurde er allemaal in maart 2021:

Voorjaar!

Het is voorjaar! En o, wat is dat mooi hier in het bos. ’s Morgens wakker worden met het geluid van heel veel vogels, het ontluikend groen en wat hou ik ervan dat het weer langer licht blijft. Afgelopen maand hadden we nog bitterkoude nachten en dagen, maar ook heerlijke warme zonnige. We hebben het barbecueseizoen al geopend en ik heb zelfs heerlijk in de zon zitten lezen!

Politiek

Ik schrijf tegenwoordig ook over hoe ik de politiek zie. Veel mensen delen mijn mening en logischerwijs zijn er ook mensen die dat niet doen. Dat is helemaal prima, zolang we het met elkaar eens kunnen zijn dat we het oneens zijn met elkaar. Gelukkig gaat dat hartstikke goed en heb ik vooralsnog geen negatieve reacties gekregen.

Een aantal lezersvragen over politiek verwerkte ik in een blog; je kunt het hier lezen. Ik blijf komende tijd zeker over politiek schrijven, omdat ik het belangrijk vind anderen te informeren over het nieuws dat meestal buiten het reguliere nieuws gehouden wordt, censuur inderdaad en ja hoor, dat bestaat echt in Nederland…

Door je ook te informeren over nieuws van alternatieve media en je te laten zien dat er minimaal net zo veel mensen tegen als voor de coronamaatregelen van het huidige kabinet zijn, krijg je een beeld van het geheel en niet van slechts een deel van het verhaal; dat van het partijkartel. Steeds meer mensen zien in dat het huidig coronabeleid toch misschien niet helemaal je van het is… 

Voor degenen die mij nog niet zo goed kennen ; dit ben ik…

10% aluhoedje. 30% wappie en 60% lekkergek = 100% mezelf!

Heel veel gezellige nieuwe mensen

Vorige maand schreef ik dat het op sociaal vlak een kale, saaie en schrille maand was en dat ik het spuugzat was nauwelijks tot niet onder de mensen te zijn. Mijn focus op het ontmoeten van nieuwe, leuke, gezellige, gelijkgestemde mensen is uiterst serieus genomen door het universum… Onvoorstelbaar hoeveel mensen we afgelopen maand ontmoetten. Alsof ze zomaar uit de lucht kwamen vallen.

In maart hebben we heel veel mensen gezien en gesproken en allemaal met inachtneming en naleving van de coronaregels. We zijn dus bij niemand binnen op de koffie geweest of zo. Superleuk, omdat we ook in deze tijd vrij makkelijke nieuwe-vrienden-makers blijken te zijn… Op sociaal vlak was het een topmaand!

Stemmen

Nooit eerder had ik zoveel zin om te gaan stemmen als dit jaar en dat heb ik dus met heel veel plezier gedaan. Ook Martin had er zin in en yes, we mochten onze potloden houden! 

 Hysterische drukte

Deze maand was hysterisch druk. Klinkt vast gek, zo middenin het bos in coronatijd, maar toch en ja, het was af en toe volledig over het toppie hysterisch druk. Een van de oorzaken is het maken van een nieuwe website met bijpassend logo, Instagram en Pinterest-account. Een andere oorzaak is de verkoop van mijn huisje in het bos, daarover hieronder meer.

Wat heb ik intens genoten van alle drukte, reuring en hectiek deze maand! Ik heb het echt gemist om lekker ergens helemaal in te duiken en vol voor te gaan. Voor mij is het leven al snel te gezapig en bloedsaai, dus hoe heerlijk is het om de komende maanden lekker veel uitdagingen op mijn pad te hebben? En één ding is zeker; het leven is en wordt bij ons nooit saai!

Nieuwe website!

Mijn nieuwe website is vanaf woensdag live! Daar ga ik je op de hoogte houden van die nieuwe uitdagingen in mijn, ons en het leven. Vanwege privacy schrijf ik op mijn nieuwe blog voorlopig anoniem, maar je herkent me gelijk, althans dat denk ik.

Wil je mij daar ook volgen? Stuur dan even een mailtje naar leefjejoy@jolandatoet.nl voor de naam van mijn nieuwe website. Leuk dat een flink aantal van jullie dat al gedaan heeft!

Te koop; huisje in het bos!

We maakten foto’s, een leuke wervende tekst, kozen een makelaar uit en pats! Daar stond ons huisje in het bos op Funda. Dat hebben we geweten! Ondanks de bizar slechte en wazige foto’s en de rare volgorde, wc als eerste foto uuuuh hoe dan? was het aantal reacties overweldigend. Onze makelaar, toch behoorlijk wat gewend, werd uit haar schoenen geblazen door een recordaantal reacties…

En ik ook, hoewel ik niet uit mijn schoenen te rammen ben, zo blijkt iedere keer  weer… Wij doen zelf de bezichtigingen omdat we dat ontzettend leuk vinden en ik maak hiervoor de afspraken. De eerste werkdag na plaatsing op Funda, belde ik meer dan 60 mensen! Meer dan zestig geïnteresseerden!

Een aantal viel gelijk af omdat ze bijvoorbeeld niet kunnen of willen komen kijken op een van de twee geplande bezichtigingsdagen (alles en iedereen op afspraak, geen open dag of open huis) en met een aantal heb ik een afspraak voor een bezichtiging ingepland. O ja, je kunt je niet meer aanmelden voor een bezichtiging, we zitten echt knettervol.

Ook komen mensen zomaar langs om even te kijken. Van ’s morgens vroeg tot aan het einde van de middag komen hier mensen langslopen, fietsen, naar binnen kijken, om ons huisje heen lopen en even buurten. Gezellig, maar we vragen niemand meer binnen, omdat het gewoon te veel is en Martin hier ook nog steeds zijn werk probeert te doen. Hopelijk komt er een leuke, gezellige koper op de bezichtigingsdagen die net zoveel van het huisje gaat houden als wij…

Dag maart!

Vol dankbaarheid kijk ik terug op een knotsknettergek, overvol en rijk maart 2021. Maart 2021 was echt een topmaand! Dag maart, welkom april, ik ben er helemaal klaar voor!

Hi, ik ben Jolanda Toet!

Op dit blog schrijf ik over het en mijn leven vanuit mijn levensmotto ‘Leef je joy!’.

Met mijn artikelen wil ik jou inspireren je allermooiste leven te leven en je niet te laten intimideren, kleineren, chanteren of monddood maken, maar van iedere dag een feestje te maken. Leef je joy, juist nu!

Maak er iets moois van vandaag!

Wil je iets met me delen? Stuur een e-mail naar: leefjejoy@jolandatoet.nl.

Categorieen

Nooit saai…