Jolandatoet.nl

Maatschappij van de angst

door | Gezondheid, Liefde & Geluk, Spiritualiteit

In dit blog geef ik je mijn mening over de huidige ontwikkelingen in Nederland. Omdat ik op dit blog ook zwaardere, serieuze en minder leuke onderwerpen aan de orde wil laten komen en met jou wil delen hoe ik hiermee omga.

Coronabeleid

Inmiddels hebben we (bijna) een jaar te maken met het coronavirus en de maatregelen die onze overheid heeft gesteld om overbelasting van de zorg te voorkomen door grote toeloop van coronapatiënten. Gezien het simpele feit dat er na bijna een jaar steeds meer en vrijheidsbeperkender maatregelen genomen worden en het einde nog lang niet in zicht is, heeft de overheid hierin wat mij betreft keihard gefaald. Hoe zorgwekkend is het dat de voorspellingen van de zogeheten complotdenkers vooralsnog zijn uitgekomen?

Woordgoochelen

Een van de dingen die mij opvalt is dat de overheid meester is in woordgoochelen… In eerste instantie sprak de overheid over overbelasting van de zorg, vervolgens werden de termen ‘positieve tests’, ‘besmettingen’ en ‘patiënten’ in de grote woordgoochelhoed gegooid en gebruikt wat er maar uit de hoed verscheen… En even voor jouw informatie; deze termen hebben (juridisch gezien) een volledig eigen betekenis. Slordige nonchalance van de overheid? Dacht het niet. Je moet namelijk de (juridische) betekenis van dergelijke woorden kennen voordat je ermee kunt goochelen. Dus weloverwogen, bewuste en daarmee zeer misleidende keuze van de overheid.

Maatschappij van de angst

Vanaf het allereerste begin zorgt de overheid voor angst; angst voor te volle ziekenhuizen, angst dat er geen plekkie meer voor jou zou zijn bij acute medische nood, angst voor verspreiding van het virus, angst voor de dood, angst voor schaarste en vooral angst voor het leven, dat nu eenmaal risico’s met zich meebrengt. Zo ontstond heel snel de maatschappij van de angst. En moesten we met z’n allen in ‘intelligente’ lockdown, die met een kleine onderbreking, nog steeds voortduurt en steeds strenger wordt en daardoor misschien helemaal niet zo ‘intelligent’ is.

Fascinatie voor vaccinatie

Veel sneller dan logischerwijs verklaarbaar was kwam de grote gifadder uit het gras en de aap uit de mouw; de fascinatie voor vaccineren. Iedereen moest en zou gevaccineerd gaan worden met een nog volledig onbekend vaccin. De ideale manier om mensen hiertoe bereid te maken is angst. En schaarste. Schaarste creëren in vaccinaties zorgt voor enorme vergroting van de ‘misschien is er niet genoeg, dus ik wil em ook’-bereidheid om je te laten vaccineren met …, ja met wat eigenlijk?

Vaccinatieterreur

Heel voorspelbaar volgde daarop de grote vaccinatieterreur; iedereen die ook maar een kritische vraag durfde stellen werd en wordt honend bestempeld als viruswappie, complotgekkie, anti-vaxxer, superaso en fabeltjesfuikert. De indoctrinatie, manipulatie en verdeeldheid onder de mensen was en is een feit. Ik keek al niet veel tv, maar nu een groot aantal programma’s doorspekt is met de grote ‘leef in angst, laat je vaccineren’- terreur, kijk ik alleen nog naar Koffietijd; lekker gezellig, tijd voor jezelf!

Verdeeldheid

Verdeeldheid zaaien onder mensen met als doel een zo groot mogelijke vaccinatiebereidheid is logisch en heel doeltreffend, omdat mensen nu eenmaal graag ergens bij willen horen.

Gevaarlijke gevolgen

Die verdeeldheid heeft gevaarlijke gevolgen; bepaalde groepen mensen worden uitgesloten van deelname aan de maatschappij. Mensen die zich weigeren te laten vaccineren mogen niet meer ‘meespelen’ met en van degenen die zich wel laten vaccineren. Vorige week gaf ene Diederik Gommers vrouwen met een zwangerschapswens het advies deze wens uit te stellen tot na coronatijd, omdat vaccineren wordt afgeraden bij deze groep. Waar in hemelsnaam bemoeit deze kerel zich mee? En hoe anders zou het advies van deze oudere kerel geweest zijn als hij een vrouw van 35 zou zijn geweest? Een mogelijk gevaar van dergelijke ‘adviezen’ is dat zwangere vrouwen als ‘asociaal’ gezien worden en uitgesloten van deelname aan de maatschappij. Niet te tolereren als je het mij vraagt.

Evaluatie

Evaluatie van bijna een jaar vrijwel voortdurend in lockdown, sociale isolatie, mondkapjes, 1,5 meter afstand, quarantaine en continu testen, is dat er niets veranderd is ten opzichte van vorig jaar. Anno januari 2021 worden we bang gemaakt voor de Engelse variant die ongetwijfeld gevolgd wordt door een Deense en Franse en hopelijk komt er geen Delfzijlse, Almelose of Mestreechse variant want die zijn pas echt eng!

Besmettelijker

Weer draait de woordgoocheltombola op volle toeren; het woord ‘besmettelijker’ is toegevoegd aan de woordgoochelhoed. En voor de goede orde; je hoeft geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om te weten dat virussen nu eenmaal muteren en dat een besmettelijker variant niet per definitie ‘erger’ of slechter is voor de mens. O ja, het begrip derde golf heeft afgelopen week zijn intrede gedaan. Vreemd eigenlijk dat dit in Wuhan en de rest van China niet aan de orde is. Geen Shanghai- of Tokyo-varianten daar en geen tweede golf, laat staan een derde. Bijzonder…

Wat je zou moeten meten

Wat je bij een pandemie zou moeten meten is mortaliteit; hoeveel mensen overlijden er als gevolg van dit virus? Dat is veel relevanter om te weten dan dat de mutatie besmettelijker is. Daarmee wil ik het Covid19-virus zeker niet afdoen als ‘gewoon griepje’, want dat is het niet. Er zijn mensen die doodziek worden van dit virus, er zijn mensen die overlijden aan de gevolgen. Het aantal mensen dat overlijdt is klein, heel klein. De meeste mensen die corona krijgen hebben milde tot lichte verschijnselen, worden niet in het ziekenhuis opgenomen en overlijden niet door corona.

Waarom dan?

Simpel; geld en macht. Dat zijn de begrippen waar het daadwerkelijk om draait in onze samenleving. Geld corrumpeert. Macht corrumpeert. En een combi haalt het slechtste in mensen naar boven. Want ja, het is echt waar dat iedere ziekte en iedere ‘patiënt’ iets of iemand geld oplevert in onze samenleving. Daarmee zijn ziekte en lichamelijk gebrek verworden tot een lucratief verdienmodel. En teveel partijen verdienen goud geld aan de huidige ‘pandemie’. Ingewikkelder dan dit wordt het niet.

Overheid en gezondheid

Je zou denken dat de overheid er is voor onze gezondheid en belangen. Maar is dat wel zo? Waarom investeert de overheid dan niet in goede gezondheidszorg, zodat overbelasting niet langer voorkomt en zorgmedewerkers op een normale, gezonde manier hun werk kunnen doen en ze niet stijf staan van de stress en angst voor hun eigen welzijn? Waarom verdient iedere arts in Nederland aan patiënten met een onderliggende aandoening als diabetes 2? Waarom hebben zorgverzekeraars zoveel melk in de pap te brokkelen? Waarom zijn de scholen nog steeds dicht, ondanks dat juffen en meesters staan te trappelen van ongeduld om weer normaal les te geven aan onze toekomst? Waarom stelt de overheid je niet gerust, maar maakt je juist bang? Waarom moet en zal jij dat virus laten inspuiten, ondanks alles wat we nog niet weten? Waarom zorgt de overheid voor negatieve en langdurige stress? En vooral; waarom geeft de overheid geen advies over hoe je zelf met gezonde voeding, vitamine D en magnesium-suppletie, voldoende slaap, lichaamsbeweging, ontspanning en zo min mogelijk negatieve stress, weinig tot geen alcohol en een positieve levenshouding en mindset je eigen weerstand kunt verhogen, waardoor je minder ontvankelijk en vatbaar bent voor virussen en infecties?

Zo begaan is onze overheid

Ik kan je nog veel meer voorbeelden geven van hoe ontzettend begaan de overheid is met ons Nederlanders. Ik geef je er nog een paar en stop er dan echt mee… Wat te denken van de toeslagenaffaire, de mensen in Groningen met giga niet vergoede woningschades door aardbevingen door gaswinning, de miljoenen die zijn uitgekeerd vanwege narcolepsie door vaccins (!) bij de Mexicaanse griep.

En is het echt in het belang van onze gezondheid dat de overheid nog steeds het gebruik van chemicaliën van Monsanto toestaat? Dat pesticiden als ‘niet schadelijk voor de mens’ worden gezien? Ik denk dat dit genoeg voorbeelden zijn om te overdenken of verder te onderzoeken als je nog twijfelt aan de goede bedoelingen van onze overheid. Het draait echt allemaal om geld en macht.

Focus op positiviteit

Ik focus op positiviteit in het leven. Ik kijk zoveel mogelijk naar wat er wel is en niet naar wat er niet is. Daarbij verlies ik de realiteit niet uit het oog. Ik denk zelf na en vorm zelf mijn mening. Mijn intuïtie speelt daarbij een heel belangrijke rol, ik zal daar binnenkort ook eens een blog over schrijven. Ik vind niet dat het zinvol is om alleen maar te roeptoeteren hoe slecht alles is, want ook ik heb niet de oplossing. Wat ik wel kan en wil doen, is mijn mening met jou delen. Misschien heb je er iets aan.

Meer lezen?

Wil je meer, inhoudelijk vaak zeer interessante artikelen lezen? Kijk dan ook eens hier en hier. Binnenkort schrijf ik een blog voor je over of ik mij wel of niet laat vaccineren en mijn motieven daarvoor. Stay healthy, stray strong en tot snel!