Meer liefde in je leven

Meer liefde in je leven

door | Geluk

Hoe meer liefde, hoe meer vreugd! Liefde in je leven zorgt ervoor dat je blij wordt. Blij, vrolijk en warm van binnen. En liefde is knettertjes goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Liefde maakt gelukkig. Zorgen voor meer liefde in je leven? Zo doe je dat!

Zo krijg je meer liefde in je leven

1. Geef!
Wil je liefde, geef dan liefde! Wees liefde; wees aardig, beleefd en zacht naar (on)bekenden en strooi gul met jouw liefde. Zie liefde als confetti; er is oneindig veel van en het raakt nooit op. Strooi, deel en geef!

2. Stel je hart open
Stel je hart open voor anderen, sta open om liefde te ontvangen, sta open voor complimenten, sta open voor andere mensen en sta open voor liefde.

3. Wees compassievol
Leef je echt en oprecht in in andere mensen. Probeer te voelen wat zij voelen. Beeld je in hoe jij zou reageren in een soortgelijke situatie als waarin de ander zich bevindt. Leef mee en heb begrip voor anderen.

4. Oordeel niet
Probeer niet te oordelen over andere mensen en hun gedrag. Oordelen zorgt voor verwijdering en afstand tussen mensen. Niet oordelen zorgt voor begrip, compassie en mededogen. Als jij het niet leuk vindt als anderen over jou oordelen, oordeel dan ook niet over hen.

5. Luister echt
Luister echt, diep en intens naar wat de ander jou te vertellen heeft. Luisteren is iets anders dan horen. Luister echt en voer diepergaande, intensere gesprekken voor het krijgen van een (nog) betere band. Als je verbondenheid met andere mensen ervaart, ervaar je liefde.

6. Wees geduldig
Heb geduld met jezelf en andere mensen. Blijf aardig, vriendelijk en geduldig, ook in die enorm lange rij voor de kassa. Ook als je trein al weer vertraging heeft. Ook als je zoon weer met zijn goede broek buiten heeft gespeeld. Geduld is liefde.

7. Ga uit van het goede
Ga uit van het goede in de mens. In het leven. In jouw leven. Leef met het vertrouwen dat alles goed is zoals het is. Dat de mens in goede harmonie, in vrede, veilig en met elkaar wil samenleven. Ieder mens wil gelukkig zijn. Uitgaan van het goede, is leven vanuit liefde.

8. Vul je hart met liefde en leef!
Leef! Maak een praatje met een onbekende. Lach naar iemand. Maak grapjes. Doe lekker gek. Huppel door de straat. Geef iemand jouw tasje als je ziet dat hij staat te klungelen zonder. Geef je buurvrouw een bos bloemen, zomaar voor het leuk. Boeken gelezen? Geef ze weg! Wees leuk, aardig, lief, gezellig, spontaan, vriendelijk en maak op jouw manier de wereld een beetje mooier! 

Alles is liefde!

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Sharing is caring!