Meer tips om gezonder te eten

Meer tips om gezonder te eten

door | Voeding

Onlangs gaf ik je 7 tips praktische tips om gezonder te eten. Vandaag heb ik meer tips voor je!

Meer tips om gezonder te eten

1. Maak onderscheid tussen lekker en gezond
En kies voor gezonde voeding. Realiseer je dat lekkere voedingsmiddelen (chips, snacks, koek) meestal gefabriceerd worden om jou er zoveel mogelijk van te laten eten. Dat spekt de kas van de fabrikant die alleen geïnteresseerd is in geld en zeker niet in jouw gezondheid. Gezonde, weloverwogen keuzes maak je zelf. Maak die keuzes op basis van wat gezond is voor jou en jouw lichaam en geest. Zorg ervoor dat 80% van je maaltijden gezond is, dan kun je best af en toe iets lekkers minder gezonds nemen. Bovendien kan gezond natuurlijk ook heel lekker zijn.

2. Eet veel groenten
En eet dagelijks fruit. Probeer zoveel mogelijk biologisch of biodynamisch te eten en ook biologische winkels hebben aanbiedingen. Abonneer je op een bio groente- en/of fruittas.

3. Eet gevarieerd
Eet zoveel mogelijk kleuren en soorten groenten en varieer.

4. Voeding is de brandstof voor je lichaam
Wees je bewust dat voeding brandstof voor je lichaam is. Als je auto op benzine rijdt, overweeg je nooit en te nimmer diesel te tanken. Omdat je weet dat dat niet werkt en je auto hierdoor kapot gaat. Waarom zou je dat wel met je lichaam en geest doen? Voed jezelf met wat jij nodig hebt.

5. Eet zoveel mogelijk onbewerkte voedingsmiddelen
En realiseer je dat vleeswaren ook bewerkt zijn en vaak zeer ongezond, doordat ze veel te veel suiker (!) , zout en ongezond vet bevatten. Zelf een bio gehaktballetje braden is een stuk gezonder. O ja, ook biologische vleeswaren bevatten ongezonde ingrediënten als rietsuiker (suiker is suiker!) en zijn dus in de regel niet gezond.

6. Let op plantaardige producten
Plantaardige producten zijn hip. Maar plantaardig, glutenvrij of lactosevrij betekent niet per definitie gezond. Sterker nog; ik heb zelf nog geen plantaardige (vegan) kaas gezien die ook maar een beetje gezond is… Plantaardige producten bestaan vaak uit ongezonde vetten, zouten en ongezonde E-nummers. Om daar nou je zuurverdiende geld aan uit te geven? Als dergelijke producten in tv-programma’s besproken worden, wordt nooit de vraag gesteld of deze gezond zijn. Altijd gaat het erom of iets lekker is. Maare lekker is niet gezond, zie ook tip 1. Maak onderscheid tussen lekker en gezond.

7. Change your mindset
Verander je mindset! Zie gezonde voeding als lekker, leuk en met heel veel kansen om je energiek, vitaal, gezond en gelukkig te voelen. Gezonde voeding voorkomt depressies en maakt je vrolijk. Geniet ervan!

Eet jezelf gezond en gelukkig!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!