Myanmar; Inle Lake

Myanmar; Inle Lake

door | Travel

Inle Lake is een bestemming die je niet mag overslaan als je naar Myanmar gaat. Het 22 kilometer lange meer geeft je een goed beeld van het dagelijks leven van de mensen in dit deel van Myanmar. En wat is Inle Lake mooi! Wij verbleven in het kleine dorpje Nyaung Schwe. Vandaag neem ik je mee naar dit deel van Myanmar.

Inle Lake

Wij verbleven in het kleine dorpje Nyaung Schwe aan het meer Nadi Lake. Supermooi gelegen. Ook rondom Inle Lake vind je overal en nergens de mooiste tempels; van hout, steen, goud, wit, you name it. Natuurlijk maakten we een boottocht van een hele dag over het prachtige meer waar ik geprobeerd heb het dagelijks leven van de mensen hier vast te leggen in foto’s. Leuk dat je weer met me meereist!

Dit is Nadi Lake, we verblijven hier in zo’n leuk schattig houten huisje direct aan het water.

Deze foto nam ik ’s morgens heel vroeg.

Overdag met zon is het licht heel anders.

Pagoda in Nyaung Schwe, dit is een heel rustig en stil plaatsje. Superchill!

Alsof de tijd stil staat…

Kijk, met zo’n boot gaat je Inle Lake op. Je zit achter elkaar. Stoeltjes rechtop zetten en gaan!

Yes, daar gaan we! Goed aankleden want het is best fris op het water en ook om je te beschermen tegen de felle zon. Ik zit achter Martin en ja, we gebruiken ons zwemvest als rugkussen…

 

Dit is een visser die niet poseert voor de foto, maar vist. Die bewegingen met hun benen maken ze echt.

Andere visser, soortgelijke bewegingen.

En deze netachtige constructies worden dus ook echt gebruikt.

Superleuk om te zien; huizen, restaurantjes en winkels van de mensen die hier wonen.

 

Een kledingwinkel, te leuk!

Zilversmeden smeden zilver.

Priegelwerk.

Deze mevrouw weeft sjaals.

Bij deze zoegheten long neck-vrouwen had ik een dubbel gevoel. Deze vrouwen zitten daar maar te poseren voor een eindeloze stroom (voornamelijk Aziatische) toeristen. Ze kijken niet heel gelukkig, dus ik vroeg me af of ze hier wel uit vrije wil zitten en of ze het leuk vinden. Aan de andere kant zijn er natuurlijk veel en veel ergere banen, zeker in eenn land als Myanmar. Het gaf mij een dubbel gevoel.

Deze meneer maakt vrolijk gekleurde lampenkappen.

Parasolletjes voor bescherming tegen de felle zon.

Shwe Indein pagoda, een van mijn favorieten.

 

 

 

Dit soort tafereeltjes zie je overal in Myanmar. Dit is in het tempelcomplex waar een groepje vrouwen gezellig zit te eten. Moet je die kat zien links. Hilarisch toch? In alle tempels zie je katten en honden; die nemen gewoon gezellig deel aan het dagelijks leven.

Dit vond ik heel bijzonder om te zien; deze mevrouw weeft lotuszijde. Zij maakt zijde uit de stelen van lotusbloemen. En dit is de enige plek op de wereld waar dit gebeurt!

De lotusbloem is heilig in het boeddhisme en staat voor het reinigen van de geest.

Heel bijzonder en mooi om te kijken naar dit zeer arbeidsintensieve proces, waarbij de wever de ragfijne draden uit de stengel van de lotusbloem verwerkt tot zijdedraad.

 

Voor een halve meter draad zijn ongeveer 5 lotusbloemstengels nodig. Hiervan worden prachtige, exclusieve en daardoor zeer prijzige sjaals geweven.

Aandacht maakt alles mooier, zo zie je maar. Zomaar wat bloempotten op rij.

 

♥ ♥ ♥

Hoe mooi is het als je zo woont.

Wij varen hier dus met een boot en stappen op behoorlijk wat plaatsen uit om een kijkje te nemen in het dagelijks leven van de bewoners hier.

Tempelleven; theedrinken met kind en kat.

 

 

Zomaar een sleutelkastje in een tempel. Van wie zouden de sleutels zijn?

 

Op de terugweg komen we deze meneer tegen die zeer bereidwillig voor ons poseert. Superleuk en wat een prachtige afsluiting van deze bijzonder en mooie topdag!

Ga je naar Myanmar? Sla Inle Lake dan niet over; het is voor mij een hoogtepunt van deeze mooie reis. Wij vlogen van Yangon naar Heho en dat is prima te doen!

Dankjewel weer voor het meereizen, meelezen, meekijken en meeleven, tot de volgende keer! ♥ 

Reizen maar!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!