Na regen komt…

Na regen komt…

door | Natuur, Reizen

Na regen komt… nog meer regen! En jazeker, uiteindelijk ook zonneschijn. In dit blog lees je alles over omgaan met onverwachte en/of ongewenste gebeurtenissen en situaties en neem ik je mee naar het prachtig groene Schotland. Veel plezier!

Regen!

In het wonderschone Schotland waar we onlangs bijna twee weken verbleven, regent het regelmatig. Sterker nog, het regent er ‘best vaak’. Toen wij er waren, regende het twee dagen niet. En de overige dagen dus wel. Hoe we hiermee omgingen en wat mindset hierin betekent, lees je in dit blog. Natuurlijk neem ik je ook mee naar dit prachtige land en laat ik je foto’s zien van onze belevenissen. Have fun!

Verwachtingen

Wat hebben wij mensen toch veel verwachtingen! Dat is trouwens geen misdrijf, maar mensen eigen, maar het helpt je doorgaans niet verder in het leven. Althans niet de verwachtingen over hoe wij vinden dat het leven zou moeten zijn. Enne, ik schrijf hier niet voor niets hoe wij vinden dat. Helaas is het leven niet zoals wij wensen, willen, eisen of verwachten. Het leven is. Het leven houdt zich niet bezig met de vraag of het perfect is of niet.

Hoe realistisch zijn je verwachtingen?

Onze verwachtingen beïnvloeden onze gedachten, emoties en gedrag in grote mate. We verwachten ‘mooi weer’ op vakantie en o wee, o wee, wat een teleurstelling als die verwachtingen niet uitkomen. Een van de grootste veroorzakers van teleurstellingen, is dat onze verwachtingen niet realistisch zijn. In geval van Schotland is het eenvoudigweg niet realistisch te verwachten dat het daar niet regent. Gemiddeld regent het er zo’n 16 dagen per maand, dus ja de kans op temperaturen van rond de 30 graden in mei/juni met alleen maar zon, is nul. Normaalgesproken uitgesloten.

Mindset

En dan komt die mindset om de hoek kijken. Want je mindset bepaalt hoe je in het leven staat en of je het leven als overwegend plezierig en gelukkig ervaart of als doffe ellende. In Schotland ontmoetten wij mensen die het er vreselijk vonden. ‘ Lang niet zo mooi als verwacht (hee, daar zijn de verwachtingen weer!) door het ‘slechte weer’.  ‘ Wat een ellende, nog een week Schotland te gaan’  en ‘ Nooit meer naar Schotland!’ hoorden we van deze mensen. Ik schrijf dit niet om deze mensen te veroordelen, maar omdat ik het ontzettend jammer vind dat zij niet hebben kunnen genieten van dit mooie land. Zie lieten zich dusdanig beïnvloeden door zoiets stoms als het weer dat ze al het natuurschoon niet meer konden zien. En dat kan echt heel anders!

Change your mind

Martin en ik genoten van Schotland; hadden een topvakantie. En ja, het regende vaak en veel, desondanks hebben we alles kunnen doen en zien wat we wilden. Wat een geluk hadden we dat het iedere keer net op het moment dat wij buiten waren, droog was! Wij vinden Schotland een absolute aanrader, zijn helemaal in love en gaan zeker terug. En het weer? In onze ogen is het weer het weer. Niets meer en niets minder. Je gaat toch niet je humeur en je vakantie laten verzieken door zoiets niet beïnvloedbaars als het weer? Zoals ik altijd zeg; ‘ Je kunt niet blij worden door regen, maar als je niet blij bent, regent het ook’ . Ik heb trouwens nog wel een paar handige tips voor je om makkelijker om te gaan met onverwachte situaties of gebeurtenissen. Change your mind & change your life!

Omgaan met onverwachte situaties en gebeurtenissen

* Leef in het moment
Bekijk wat er wèl kan en mogelijk is op een bepaald moment en geniet daarvan.

* Wees flexibel
En pas je plannen aan aan de omstandigheden. Gooi je reisschema om, pas je planning aan, ga als je niet naar buiten kunt eerst binnenactiviteiten doen, ga naar buiten zodra het kan.

* Visualiseer
Zie voor je, beeld je in hoe het is en voelt als je altijd en in alle omstandigheden blij en gelukkig bent.

* Relativeer
Het leven is niet vreselijk en een grote misère omdat het regent.

* Verwachtingen
Stel je verwachtingen bij en nog liever; sta open voor alles. Sinds ik geen torenhoge verwachtingen meer heb, geniet ik nog meer van alles wat is.

* Leef je leven onbevangen
Zie, ruik, voel en ervaar wat er dan gebeurt. Enjoy the ride!

Foto’s van Schotland

Last but not least een aantal foto’s van onze top roadtrip door Schotland. Meer blogs over Schotland vind je op de website van Indenvreemde.nl. Meer foto’s vind je op mijn Instagramaccount.

In Schotland vind je veel kastelen.

En schapen.

Herten!

 

Martin heeft al een paar jaar een grote wens; papegaaiduikers (puffins) zien. Lastig, omdat ze zich alleen in het broedseizoen laten zien en ze tegen en op hoge rotsen wonen. We gingen eropuit… En jaaaaaaa, daar zijn ze, puffins!

Toen ik ze zelf zag, begreep ik Martin’s wens onmiddellijk; puffins zijn zooooo onvoorstelbaar aandoenlijk, schattig en mooi! O ja, alleen tijdens het broedseizoen hebben ze oranje poten en snavels, dat maakt ze extra bijzonder.

Het zien van deze te schattige papegaaiduikers is een van mijn allermooiste reiservaringen ooit! Dankjewel Martin en dankjewel Schotland!

We lunchten op een wonderschone plek

En ja hoor, na regen komt zonneschijn, ook in Schotland!

Wat hebben we genoten. Dankjewel Schotland, wij komen zeker terug, tot de volgende keer!