E-book Eet jezelf gelukkig!

E-book Eet jezelf gelukkig!

door | Geluk, Gezondheid, Lifestyle, Voeding

Eet jezelf gelukkig! is uit! Eet jezelf gelukkig! is hèt boek over voeding. In dit boek beantwoord ik al je voedingsvragen. En ik ben nu eenmaal een geluksvogel, dus ik leg ook uit hoe je gelukkig kunt worden door het eten van voeding.
Eet jezelf gelukkig!

De bomen in het grote voedingsbos

Heel veel mensen zijn het spoor bijster, helemaal van het pad af en in de war als het gaat om voeding. En dat is niet zo gek want het is veel te donker in dat immens grote voedingsbos. En al die bomen roepen iets anders naar je. ‘Doe mee met de celery challenge, want selderij geneest mensen van hele enge ziekten’, ‘Geen roomboter eten, dat is supervet’, ‘Keto is het helemaal, als je nu nog niet afvalt is het je eigen veel te dikke schuld’. En wat te denken van acaibessen, chiazaad, poke bowls en quinoasalades met probiotica, allemaal termen waarvan we tien jaar geleden nog nooit gehoord hadden…

Verzwolgen door de heks

En je kunt (glutenvrije) kruimels rondstrooien in het grote voedingsbos tot je een ons weegt, er is voor veel mensen geen touw meer aan vast te knopen wat nog gezond is en wat niet op het gebied van voeding. Ze zijn volledig de weg kwijt. Kruimels rondstrooien gaat je niet helpen; je wordt anno nu niet meer opgepeuzeld door de heks, maar opgeslokt, opgevroten en verzwolgen door die andere heks; de voedingsmiddelenindustrie.

Meer geluk door feestende darmbacteriën

Veel mensen zijn dus volledig de weg kwijt. Ik begrijp dat helemaal! Want jongens en meisjes, wat een ellende in dat veel te donkere bos! Daarom ben ik eens even flink aan de slag gegaan; ik schreef een boek over voeding die je gelukkig maakt. Want dat is wat goede, lees voor jou, gezonde voeding met je doet; de bacteriën in je darmflora zo voeden dat ze het leven als een enorm feest ervaren en dat graag willen doorgeven aan al je lichaamsfuncties, zodat je je lichamelijk energiek en gezond voelt.

Glow in the dark

En, nou komt het mooie, inmiddels weten we 100% zekter dat dat feest van darmbacteriën ook feestviert met je hersenen en kijk dat is dus dubbel feest! En licht in de duisternis, glow in the dark. Je darmen en hersenen flirten er stevig op los met elkaar en laten elkaar weten dat je gelukkig bent. In Eet jezelf gelukkig! vertel ik je nog veel meer over de hersen-darm-as en hoe het toch komt dat je vlinders in je buik voelt en niet in je hoofd.

Hele interessante voedingsvragen

Ik heb nog veel meer leuks voor je geschreven, over al die voedingsonderwerpen waarover zo ontzettend veel mensen vragen hebben. Ik noem er hier een paar. Wat is gezond en wat niet? Wat zijn E-nummers? Hoe zit het met pesticiden? Is biologisch altijd milieuvriendelijk? Waarom kun je als veganist beter geen Nutella eten? En als je geen vleeswaren meer op brood eet, wat dan wel? Wat is eigenlijk de rol van de Nederlandse overheid? Zit er echt gif in appels? Enne, hoe zit het met suiker, is dat echt zo slecht voor je of valt het best mee? En het vet in roomboter, is dat nou wel of toch niet gezond en wie bepaalt dat eigenlijk? 

Piep zei de muis!-schuilnamenlijst voor suiker

In Eet jezelf gelukkig! geef ik je heel praktische en bruikbare tips zodat je zelf aan de slag kunt gaan met de voeding die het allerbest bij jou past en die jou gelukkig maakt. Ik heb een hele lange lijst voor je gemaakt met E-nummers die je beter niet kunt eten (als je gezond wilt eten tenminste) en ja, de piep zei de muis!-schuilnamenlijst is ook te leuk! Dit zijn allemaal hele gemene, stiekeme namen voor suiker, zodat je beter kunt inschatten welke voedingsmiddelen weggemoffelde stiekeme suiker bevatten.

Hypes, mythes en de keiharde realiteit

O ja, in dit boek ga ik ook in op voedingshypes, gaan we samen bekijken welke melk het gezondst is; magere, halfvolle of volle, of plantaardig altijd diervriendelijk is, dat vezels echt noodzakelijk zijn voor gezonde darmen en waarom, dat je soms een keuze moet maken tussen dieren en milieu, dat reguliere voeding doorgestraald kan zijn met Gamma- of röntgenstralen. En natuurlijk heb ik het ook over beresaaie, maar broodnodige dingen als eiwitten, koolhydraten en vetten. 

Eet jezelf gelukkig!

Eet jezelf gelukkig! is een heel compleet voedingsboek met alle informatie over gezonde voeding die je wilt weten!

 

Eet jezelf gelukkig!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!