Nieuwe liefde; Schotland

Nieuwe liefde; Schotland

door | Natuur, Reizen

Ik heb een nieuwe liefde; Schotland! Afgelopen weken maakten we een roadtrip door dit prachtige groene land en wat hebben we genoten! 

 

Schotland

Is groen, mooi, leuk, prachtig en had ik al gezegd hoe mooi Schotland is? Afgelopen weken maakten Martin en ik een roadtrip door dit prachtige land. In dit blog wil ik iedereen laten meegenieten van Schotland. Ik heb ervoor gekozen voornamelijk foto’s van de natuur te laten zien, want die is overweldigend mooi. Wil je meer weten over onze route, het verrassend lekkere en goede eten, over cultuur en Edinburgh? Hou dan Martin’s blog Indenvreemde.nl in de gaten, hij plaatst komende tijd ongetwijfeld meer blogs over Schotland. So far, so good, ga lekker zitten en laat je in betovering brengen door mijn nieuwe liefde; Schotland!

Om dan gelijk maar even te beginnen met een niet zo natuurlijk plaatje 😉 Dit zijn de Kelpies; watergeesten. En jongens, het zijn joekels! Ik schat dat ze een metertje of 40 hoog zijn. 

Schotland is groen, heel heel groen. Dat betekent concreet dat het vaak en veel regent, gemiddeld zo’n 16 dagen per maand. Over het weer in Schotland volgende week meer. Hieronder Loch Lomond.

Regen (druppels op de camera) doet helemaal niets af aan de schoonheid van het landschap.

We hebben onvoorstelbaar veel dieren ontmoet deze reis; heel veel schapen die overal en nergens lekker rondlopen. Dit is in de omgeving van Oban.

Glenfinnan, life could be worse…

In Schotland vind je veel kastelen en kasteeltjes.

Herten in het wild!

Dit is de wereldberoemde brug uit Harry Potter, te leuk om in het echie te zien.

Je komt hier de schattigste, liefse en leukse knuffelzachte wollige schaapjes tegen.

Nooit eerder zag ik zoveel water in een land; zee, riviertjes, stroompjes, meren, you name it. En inderdaad, daarom is het zo groen. Hier zie je de Mealt-waterval op het eiland Skye.

Zeehonden! bij Dunvegan Castle! Misschien lastig te zien door de zeewier, maar ze liggen er heerlijk relaxt bij deze zeehonden. Het blijft geweldig mooi om dieren zo ontspannen in hun natuurlijke omgeving te mogen bewonderen.

We zagen bijzondere planten.

En genoten enorm van dit prachtige land! The beautiful island of Skye.

We kwamen nog veel meer moois tegen tijdens deze roadtrip, dus weet je wat, weet je veel, ik maak volgende week gewoon nog een blog over deze reis, want Schotland is mijn nieuwe liefde!

 

 

Meer inspirerende reisblogs