Noedels met lente-ui

Noedels met lente-ui

door | Food, Gezond, Glutenvrij, Recepten, Snel

O jongens, dit is de hemel! Deze (glutenvrije) noedels met lente-ui hebben en zijn wat iedereen wil eten; verrukkelijk, simpel, supersnel, goedkoop en makkelijker dan makkelijk!

Supersimpel en supersnel

Dit recept is top! En hier een echt blijvertje, ideaal voor dagen dat je snel wilt eten, want echt waar, patat halen duurt langer. Bovendien is het recept heel makkelijk, goedkoop, glutenvrij, lactosevrij en plantaardig. Kortom; heel veel redenen om dit recept vandaag nog te maken!

 

Ingrediënten voor 2 personen

Lente-ui, 1,5 bos, inderdaad ja, anderhalve bos voor 2 personen.

Rijstnoedels voor twee personen.

Sojasaus, 3 eetlepels, donkere, glutenvrije, bijvoorbeeld van Kikkoman glutenvrij.

Sojasaus, 3 eetlepels, lichte, glutenvrije, bijvoorbeeld van Lee Kum Kee glutenvrij,  verkrijgbaar bij toko’s.

Bruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker, 1 theelepel.

Bakolijfolie, flinke scheut.

 

Zo maak je het

1. Snijd de lente-ui in fijne reepjes. Ik sneed de lente-uien in drieën en vervolgens in de lengte in dunne reepjes.

2. Kook de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

3. Verhit een flinke scheut olie in een wok.

4. Voeg de fijngesneden lente-ui toe en laat langzaam garen op middelhoog vuur. Haal de lente-ui goudbruin kleuren en haal uit de pan. Bewaar tot later.

5. Roer de donkere en lichte sojasaus door de (nog warme) olie, voeg bruine basterdsuiker toe en roer goed door. 

6. Voeg de gare rijstnoedels toe en roer voorzichtig door.

7. Voeg de goudbruin gebakken lente-ui toe.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!