Leven vanuit liefde

Blog voor meer geluk & vrijheid

O nee, een grote grijze grobbetrol in de krabbenmand!

door | okt 2, 2022 | Angst, Geluk

O nee, een grote grijze grobbetrol in de krabbenmand!

Er is zoiets vreselijks gebeurd! Er zit een grote grijze grobbetrol in de krabbenmand…

Grote grijze grobbetrol?

Afgelopen vrijdag plaatste ik mjin artikel ‘Het leven is een grote grijze grobbetrol’ en hierop kreeg ik veel reacties. Leuk en dankjewel daarvoor! Daarom borduur ik graag nog even voort op die grote grijze grobbetrol.

Voorspelbare wereld

De wereld van de grote grijze grobbetrol is voorspelbaar. Saai en grijs, net als de meeste mensen binnen dit systeem. Een systeem overigens dat al eeuwen bestaat en waarvan we ons helemaal niet bewust zijn. Althans de overgrote meerderheid van de mensen niet. Maar… steeds meer mensen zien het wel! En da’s enig, want hoe meer zielen hoe meer vreugd we hier op planeet aarde kunnen brengen!

Wat is er dan zo voorspelbaar?

De saaiheid van het leven. Je wordt geboren en al heel snel mag je niet meer zijn wie je werkelijk bent. Je wordt in een systeem geperst van vooral niet buiten de lijntjes kleuren. Je aanpassen aan het systeem. Jezelf klein maken en houden. Je kop vooral niet boven het maaiveld uitsteken. Ben je energiek & actief? Dan krijg je een of ander psychiatrisch labeltje opgeplakt en een pakket medicijnen in je mik gedrukt. Ben je niet goed in rekenen? Dan leggen we daar de nadruk op en negeren we volledig dat je mega-superduper-ongekend goed bent in taal. Twee kleine voorbeeldjes van vooral niet buiten de lijntjes mogen kleuren. En die kleurloze, grijze massa is zooo voorspelbaar. En zoooo boring.

Out of the box is niet moeilijk!

Het gekke of in ieder geval opmerkelijke is, dat zodra je out of het boxie stapt, denkt, doet en vooral voelt, het overduidelijk zichtbaar is. Out of het boxie stappen, denken, doen en voelen is trouwens helemaal niet moeilijk. We doen alleen maar alsof. We doen alsof lieve mensen! Zodat mensen lekker in het boxie blijven en dus zo lang en veel mogelijk werken om zoveel mogelijk belasting te betalen, niet zelf nadenken (daar zijn instituten voor) en zich vooral niet afvragen of dit nu alles is en of het ook anders kan in het leven.

De overvolle krabbenmand moet wel vol blijven

Logisch, want iedereen die uit de krabbenmand (want dat is dit) dreigt te klimmen, gaat zijn of haar eigen leven leiden! Ooooooh en dat moeten ‘we’ niet hebben, stel je voor zeg! Dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt over jouw leven, dat je zelf de touwtjes in handen hebt, zelf bepaalt wat je wel en juist niet doet en zelf nadenkt. O jongens en meisjes, mensen die zelf nadenken! Daar moeten ‘we’ echt niet aan denken. Dussss, maken ‘we’ iedereen bang, banger en bangst voor eigenlijk alles, want bange mensen kunnen ‘we’ lekker makkelijk manipuleren, zodat ze doen wat ‘we’ willen en daarnaast braaf in de overvolle krabbenmand blijven tot hun dood…

Daarom zit die grobbetrol in de krabbenmand

En oooo neeee! Er is iets vreselijks aan de hand in dit land (eigenlijk op de hele wereld); er zit een grote grijze grobbetrol in de krabbenmand! Heel stiekem is ie erin geslopen, zonder dat we het merkten. En zonder dat we het ons realiseren en weten duwt ie ons steeds weer terug de krabbenmand in. Zodat we lekker met alle andere krabbetjes bij elkaar in de mand blijven. Echt? Echt! Ons bewustzijn heeft ons hier danig in de steek gelaten net als op vele andere vlakken trouwens… Onze intuïtie gebruiken we niet of nauwelijks, ons gevoel schakelen we uit, want we moeten rationeel zijn. Denken en niet voelen. En ondertussen weten we niets… Zien we niets… Voelen we niets… We weten het niet. We zijn ons niet bewust. We leven ons leven in een fu**ing krabbenmand en hebben geen flauw benul…

Klim je uit de krabbenmand of blijf je erin?

Aan jou de keuze of je je out of the box gaat of juist in het boxie blijft. Aan jou de keuze of je wel of niet uit de krabbenmand klimt. Die keuze is helemaal volledig aan jou en aan niemand anders. Nee hoor, ook niet aan mij. En eerlijk? Het boeit mij helemaal niet waarvoor jij kiest, ik kan niet alle krabben die uit de mand klimmen opvangen en begeleiden naar zee of waar ze maar heen willen, dat is slechts voor een beperkt aantal krabbetjes mogelijk…

Voor iedereen die lekker in de krabbenmand wil blijven en binnen the box wil blijven denken? Prima en lekker doen; het is er veilig, maar ook oerdegelijk, grijs en doodsaai. Al je daarvoor kiest, helemaal dikke vette prima. Maarre… mij nie belluh!

Wil jij uit die krabbenmand klimmen en volledig out of the box denken, doen, praten en vooral voelen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! En nee, ik ga je hier niet pushen om mij als jouw coach te kiezen en een coachingstraject te kopen. Ik wil je iets heel anders vragen.

Jouw hulp gevraagd!

Ik wil je om een gunst vragen. Wil je mij alsjeblieft laten weten hoe en waarmee ik jou zou kunnen helpen op weg naar jouw doelstelling? Waarover wil je dat ik schrijf? Wat wil je hier lezen? Laat het me weten, mijn dank is groot! Reageer op Insta of stuur een e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Met jouw hulp krijg ik meer inzicht in jouw specifieke wensen en behoeften en kan ik jou nog beter helpen ook uit de krabbenmand te klimmen en er vooral uit te blijven! Dankjewel!