Leven vanuit liefde

Blog voor meer geluk & vrijheid

Of je worst lust

door | okt 12, 2022 | Laugh Letter

Of je worst lust

‘Wat kan ik verwachten van de Laugh Letter?’ is een vraag die ik regelmatig krijg. Nou, dit is bijvoorbeeld Laugh Letter #3.

Of je worst lust

‘Meneer, wilt u een plakje worst?’. Ze vroeg het ècht, de mevrouw die bij de slager werkt. Aan Martin, mijn echtgenoot, 2 meter lang en 50-plussert. Martin lachte en sloeg beleefd af. Ik stond buiten de winkel en kon alleen maar denken ‘woooooow,wat gaaf!’.

De vraag of ik een plakje worst wil is mij alweer een tijdje geleden gesteld, ik schat in een jaartje of 43… En wat is het gaaf dat je als slager ook aan volwassen klanten vraagt of ze een plakje worst willen! Dat is niet alleen slimme marketing, want wie weet, verkoop je op deze manier veel meer worst, naar ook eigen, authentiek en echt, geen eenheidsworst dus.

En dat inzicht zorgde ervoor dat ik bedacht dat ook ik geen eenheidsworst aanbied. Natuurlijk beschrijf ik op jolandatoet.nl de inhoud van mijn coachingstrajecten. Daar schrijf ik wat je krijgt voor je zuurverdiende centen. Logisch, want zo heurt het nu eenmaal…

Maar…het is ook behoorlijk saai, zo’n verkooptekst. Bovendien werk ik nooit zoals het heurt. Omdat ik ik ben… Ik hou van het leven, ik hou van mijn lezers, ook de mannelijke!, ik hou van verrassingen, ik hou van mijn coachingsvrouwen en ik hou van cadeautjes! O ja, ook niet onbelangrijk, ik hou van buiten de lijntjes kleuren en dingen doen die andere mensen vaak (een beetje te) gek vinden. En precies die combi maakt dat ik geen eenheidsworst lever. Nee, nee, ook en zelfs geen leverworst…

Dus de omschrijvingen op mijn website kun je een beetje voor lief nemen, ik garandeer je dat je meer krijgt dan er staat. Da’s een kwestie van vertrouwen op mijn bruin/groene ogen. Want weet je, het leven is geen eenheidsworst. En voor de mevrouw van de slager; ‘Doe mij maar worst!’.

Dankjewel voor het lezen, tot de volgende keer!

Be the light & spread love

Jolanda

P.s. Ik heb nog nooit iemand gecoacht die achteraf niet tevreden was over de prijs-kwaliteitverhouding van mijn niet eenheidsworst-coaching.

 

 

Je ook inschrijven voor de Laugh Letter kan hier!