Jolandatoet.nl

Onze eerste trip met Moos de bus dit jaar

door | Moosdebus, Nederland, Reizen

Onze eerste trip met Moos de bus dit jaar is een feit! Vandaag geef ik je ook een kijkje in onze bus.

Here we go goooooo!

Eindelijk was het dan zo ver; onze eerste trip met Moos de bus in 2021! Vandaag laat ik je niet alleen foto’s zien van deze mooie eerste trip in ons prachtige Nederland, maar ik geef je ook een kijkje in onze bus. Omdat ik me realiseerde dat ik dat nog niet echt gedaan heb. Leuk dat je erbij bent, heel veel plezier!

Eerst reden we naar de prachtige kust in Noord-Holland en o jongens, wat is het hier mooi!

De rust en de ruimte, ik ♥ ervan!

Je kunt hier uren wandelen en ronddwalen, dwars door de duinen en over het strand… Kijk, daar is de zee!

De wind ruisend in het helmgras en in mijn haar, wild & free we are…

Een van de voordelen van deze rare tijd is dat we de afgelopen maanden veel vaker naar de kust zijn afgereisd. Nu we niet meer buiten Nederland kunnen reizen, zoeken we ons heil erbinnen.

En dat willen we zo houden! Ook als we ooit weer wel naar het buitenland kunnen, zullen we zeker onze prachtige eigen kust blijven opzoeken.

Want wow de pow, kijk dan joh!

Ja, daar worden we blij van! En dan is het vandaag, 11 maart, ook nog onze kanten trouwverjaardag! Vandaag 13 jaar getrouwd met deze leukerd en wat hebben we vooral gelachen in die jaren. Dat smaakt naar meer!

See the sea!

En ja hoor, daar is ie weer; onze Moos de bus!

We overnachtten op dit niet zo idyllisch plekje, waar ik dan toch weer een best idyllische foto van maakte…

We sliepen op pak em beet 100 meter van deze windmolen en jee minee, wat een herrie! Echt ongeloofljk veel herrie maakt zo’n ding; het geluid lijkt op een kruising tussen een helikopter, een bloedirritant aggregaat en een zware dieselvrachtboot. Bizar! Als je dan ook nog weet dat deze oerlelijke krengen maar 20 jaar meegaan, hell veel afval produceren en helemaal niet klimaatvriendelijk zijn, vraag je je af waarom niet meer mensen in opstand komen bij plaatsing bij woonhuizen. Nu is onze Moos een kampeerbus en geen goed geïsoleerd huis, maar wat een licht en lawaai veroorzaakt 1 zo’n ellendeling. We hebben de hele nacht geen oog dicht gedaan…

Favoriete avondmaaltijd in de bus is pastasalade. Pasta koken (kan prima in de bus) en laten afkoelen, groenten snijden en erdoor roeren, kruiden erdoor, in dit geval Provencaalse, gerookte zalm en olijfolie en klaar is onze redelijk gezonde maaltijd. Variatiemogelijkheden zijn eindeloos, ook met (glutenvrije) ingrediënten die je niet hoeft te bakken. Denk aan verschillende soorten groente, ook asperges, artisjokken e.d. uit pot, kappertjes, gerookte kip, chorizo, makreel, pesto, mozzarella, blauwe schimmelkaas en pecorino of parmezaan. Snel, lekker, makkelijk en gezond!

Waar we de ingrediënten laten? Nou hier, in dit kastje. In het witte opbergbakje bewaar ik zeezout, zwarte peper, een tube mayo (neemt weinig ruimte in), een knijpfles mosterd, honing en een grote pot gedroogde kruiden uit Frankrijk…

Op het plankje erboven vind je een kaars, een led-kaars, een goede zaklamp, een rol wc-papier (ja, we hebben ook een pleetje in de bus), shampoo, zonnebrandcrème en dat soort dingen. Afwasmiddel en handzeep staan in een keukenkastje.

Een ieniemienie spiegel en technische info op stickers plakte ik aan de binnenkart van het deurtje…

Hier koken we! Op gas uit een gastank die onder onze bus geplaatst is. In het oorspronkelijk ontwerp hadden we een gasfles in een niet-afgesloten ruimte in een keukenkastje, maar dat bleek levensgevaarlijk i.v.m. ontploffings-, explosie- en verstikkingsgevaar…

Onze bus is na oplevering volledig afgekeurd v.w.b. de gas- en elektra-installatie en wel in die mate dat Moos niet eens meer APK-goedgekeurd werd… Vóór de ombouw was onze bus dat uiteraard wel. De zeer vakkundige heren van Smits Campertechniek in Ede hebben onze bus hersteld en veilig gemaakt! Dat kostte een paar duizend euro en die kosten waren voor ons… Onveilige, levensgevaarlijke  kampeerbussen leveren mag namelijk in Nederland, dat is iets om rekening mee te nemen als je ook een kampeerbus koopt of laat ombouwen. Iedereen die dat leuk vindt mag zomaar een bus ombouwen, jij en ik ook…

Natuurlijk heb ik hierover ook contact gehad met onze verzekeraar en ‘belangenbehartiger van camperaars’ NKC/AON, maar het interesseert ze geen pokke dat er mensen rondrijden in kampeerbussen die ieder moment de lucht kunnen ingaan… Mocht jij een kampeerbus hebben of willen kopen? Laat altijd de gas- en elekektra-installatie testen door een erkend en betrouwbaar bedrijf als Smits Campertechniek in Ede! Het kan je beter een paar duizend euro kosten dan je benen of je leven…

Deze leukerd hebben we nog niet zo lang, maar hij reist altijd met ons mee. We vullen Stanley (zo heet ie) thuis met kokend water en dat blijft een uurtje of 24 warm. Handig voor koffie, thee en drinkbouillon. Een echte toppert onze Stan!

Onze gootsteen c.q. wastafel is toch te cute? Het kraantje werkt top; het water komt uit een jerrycan in het kastje eronder. Als we gaan rijden klappen we het kraantje naar beneden en klaar is klara…

Het water uit de kraan komt uit de linker jerrycan, die we zelf vullen met water. In de rechter jerrycan komt het gebruikte water wat door de gootsteen loopt. Alles wat je dus door het afvoertje laat lopen, komt in de rechter jerrycan terecht, in ons geval vooral zeep, koffie (omgespoelde bekers) en tandapasta (monden spoelen). We drinken water uit flessen en wassen of buiten af of thuis als we maar kort weg zijn. Het vaatdoekje en de theedoek zijn schoonmaak- en opdroogdoeken altijd handig!

Dit is onze elektrische kachel. We hebben ook een gaskachel, maar probeerden deze elektrische voor het eerst uit op deze trip, omdat we op deze camperplaats stroom hadden (vaak niet en dan kunnen we geen zware apparaten op 220v gebruiken). Hij doet het als een dolle!

Zo ziet ons dakkie eruit als we em omhoog klappen. Het is gemaakt van tentdoek, achter het vak in het midden zit horrengaas. Lekker luchtig in de zomer.

Dit is onze te leuke led-kaars. Je wilt toch een beetje romantiek in zo’n bus…

En dit is nou ons bed! Veel mensen zijn hier benieuwd naar, dus tadaaaaaa! Het bed is 1,30 breed en maar liefst 2,10 lang en voor ons is dat prima de luxe. We trekken de bank uit en dat wordt ons bed. We slapen op de bankkussens, maar omdat we dat niet lekker genoeg vinden slapen, hebben we een heerlijke topper (dekmatras) van Ikea achterin liggen die we ’s avonds op bed leggen (met een tweepersoons dekbedovertrek eromheen als laken, makkelijk en goed wasbaar). Twee hoofdkussens en een lekker dekbed maken ons bed helemaal af. We gaan lekker slapen, bedankt voor het meeleven en welterusten!

 

 

Dolle avonturen met Moos de bus