Ovenschotel met groene kool, rijst en kaas

Ovenschotel met groene kool, rijst en kaas

door | Gezond, Glutenvrij, Recepten, Vegetarisch

Een ovenschotel met groene kool, rijst en kaas klinkt misschien niet echt aantrekkelijk, dat is het wel! Deze ovenschotel staat hier al jaren op het menu, maar ik heb deze inmiddels aangepast aan de ‘wensen van de huidige tijd’ en hem vegetarisch gemaakt. En lekker dat ie is! Eet smakelijk!

Groene kool? rijst? kaas?

Het klinkt misschien niet heel lekker, een ovenschotel met groene kool, rijst en kaas. We zijn nu eenmaal meer gewend aan puree in ovenschotels. Rijst met kaas is ook al niet echt gebruikelijk. En groene kool, dat vind ik zelf vaak zo’n weeïge, kolige toestand. In dit gerecht niet! Als ik groene kool eet, eet ik em altijd zoals in deze ovenschotel. We maken deze ovenschotel al jaren, in eerste instantie met spekjes en gehakt en eerlijk is eerlijk, dat is lekker. Maar, omdat we veel vaker vegetarisch eten, heb ik het vlees weggelaten uit deze ovenschotel en dat kan prima! En ja, het klinkt echt behoorlijk raar, rijst met kaas, maar deze ovenschotel is perfect. Als je deze week één nieuw gerecht maakt, maak dan dit, je krijgt er geen spijt van!

Je hebt nodig voor 4 personen

* Groene kool; schoongemaakt en in fijne reepjes gesneden.

* Paprika, een rode, schoongemaakt en in reepjes gesneden.

* Basmatirijst, 250 gram.

* Ui, een flinke, ontveld en gesnipperd.

* Knoflook, flinke teen of tenen, schoongemaakt.

* Nootmuskaat, vers geraspt is wel heel lekker.

* Karwijzaad, 1 theelepel.

* Kaas, geraspt, belgen kaas is lekker.

* Olie om in te bakken.

Zo maak je de ovenschotel met groene kool, rijst en kaas

* Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

* Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.

* Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.

* Voeg de groene kool, paprika en het karwijzaad  toe en bak ongeveer 10 minuten op laag vuur.

* Roer de gaar gekookte rijst door het groenekoolmengsel.

* Bestrooi met verse nootmuskaat.

* Schep de groenekoolrijst in een ovenschaal.

* Bestrooi royaal met geraspte kaas.

* Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en gratineer de ovenschotel in ongeveer 20 minuten.

Geniet ervan, Eet smakelijk!

 

Eet jezelfr gelukkig!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!