Jolanda Toet Health Company

Stresscounsellor, Lifecoach & Voedingsadviseur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Jolanda Toet

Hai! Ik ben Jolanda Toet, 51 jaar, stresscounsellor, lifecoach en orthomoleculair voedingsadviseur en getrouwd met Martin. Samen met onze katten Momo en Lhasa wonen we in een gezellig appartement in Amsterdam. Ook zijn we regelmatig te vinden in ons huisje in het bos in Drenthe. Ik ben een open, enthousiaste introvert, krijg energie van diepgaande gesprekken met anderen, reizen en de natuur. Ik hou van patat met mayo, stilte, studeren en ontspannen in de sauna. Je mag me wakker maken voor sashimi. Om mezelf fysiek en mentaal zo energiek, fit en geoznd mogelijk te voelen doe ik aan krachttraining en yoga en probeer ik 80% van mijn maaltijden gezond te eten. O ja, ik doe onderzoek naar de relatie tussen voeding en geluk en vind dat superinteressant. Voor de liefhebbers een overzicht van relevante opleidingen die ik volg(de):

* Orthomoleculaire voedingssuppletie.
* Orthomoleculair voedingsadviseur.
* Counseling bij depressie en rouw.
* Acceptance Commitment Therapy; ACT.
* Positieve psychologie.
* Stresscounseling.
* Counselling & Coaching.
* Organisatiepsychologie.
* HRM. 

Een pijnlijke en verdrietige start van het leven

Het eerste deel van mijn leven, mijn jeugd dus, bestaat uit een aaneenschakeling van verdriet, pijn en vijandigheid. Ik groeide op met een moeder die mij zwaar mishandelde en verwaarloosde en dat biedt geen fijne start in het leven. Op mijn zevende wist ik dat ‘grote mensen’ niet te vertrouwen zijn. Van kleins af aan wist ik dat ik nooit en te nimmer zo wilde worden als ‘zij’ en dat ik nooit, nooit, nooit, zo’n, in mijn ogen, inhoudsloos en betekenisloos leven wilde leiden. En dat vormt de basis van mijn geluk.    

 

 

 

 

Niet blijven hangen in het verleden

Het anders, lees beter willen doen in het leven, mijn leven zorgde ervoor dat ik vocht voor mijn geluk, mijn verdriet, angsten en verleden overwon en mijzelf nooit als slachtoffer zag, maar als overwinnaar. Mede door mijn gewelddadige achtergrond ben ik geworden wie ik ben; een sterke, krachtige, kwetsbare en onafhankelijke vrouw met doorzettingsvermogen van hier tot naar de maan en terug. Dat betekent niet dat ik mijn gewelddadig verleden goedkeur, natuurlijk niet. Het betekent wel dat ik het verwerkt en volledig geaccepteerd heb als onderdeel van mijn leven.

Transformatie naar je authentieke zelf

Uit liefde voor mezelf en het leven brak ik met mijn familie en begon mijn mooiste leven te leven. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Van een negatief, bang, altijd en overal kritiek ophebbende en cynisch mens transformeerde ik in de sterke, grappige, positieve en liefdevolle vrouw die al haar dromen waarmaakt, altijd en overal zichzelf is en die zich kwetsbaar durft op te stellen die ik nu ben. Het allerbelangrijst daarbij; ik ben energiek, positief en zielsgelukkig!

En jij?

En of jij nu wel of geen slechte jeugd had en wat je ook meemaakte in het leven, we hebben allemaal ons eigen verhaal. We maken allemaal vervelende dingen mee in het leven. We moeten allemaal leren omgaan met pijn, verdriet en tegenslag. Niemand wordt nooit gekwetst door een ander en we hebben allemaal onze uitdagingen in het leven.

Leef vanuit je hart!

Als counsellor, lifecoach en voedingsadviseur help ik je graag met leven vanuit je hart. Als je vanuit je hart leeft, maak je keuzes vanuit je hart (nooit zonder samenwerking met je hoofd trouwens) en kan ook jij je mooist mogelijke leven leiden. Een leven waarin de nadruk ligt op liefde, zelfliefde, positiviteit, gezondheid (fysiek en mentaal) en geluk. En als jij gelukkig bent, is jouw omgeving ook gelukkiger! Kies een online cursus uit, begin vandaag nog, neem de regie over je leven in eigen hand en maak je leven energiek, positief en gelukkig. En word de beste versie van jezelf!