Leven vanuit liefde

Over meer geluk & vrijheid

Over mij

Na een jeugd vol traumatische ervaringen, ontworstelde ik me aan dit leven vol geweld, haat, vijandigheid en negativiteit. Ik besloot te gaan leven vanuit liefde en niet langer vanuit angst en dat veranderde mijn leven drastisch en volledig.

Traumatische jeugd vol geweld

Ik begon anders te kijken naar mijzelf, de wereld, het leven en de mensen die mij dingen hadden aangedaan. Ik koos ervoor mijzelf geen slachtoffer te voelen en dat was een zeer bewuste keuze. Doordat ik mijzelf niet als slachtoffer zag, kon ik mijn ouders vergeven (mijn moeder mishandelde mij lichamelijk en geestelijk, mijn vader stond erbij en keek ernaar).

Vergeven

Vergeven betekent niet dat ik de mishandelingen en het geweld goedkeur of bagatelliseer. Het betekent dat ik niet langer de hoop had dat mijn jeugd en ouders anders zouden zijn geweest. Door deze mensen te vergeven gaf ik hen niet langer macht over mij en mijn leven.

Van hieruit bleef ik mijzelf ontwikkelen en kon ik mijn traumatisch verleden volledig accepteren en loslaten. Ik heb overigens al jaren geen contact meer met mijn ouders. Niet vanuit gevoelens van wraak of wrok, maar vanuit liefde voor mezelf. Onze levensinstelling en normen en waarden liggen zo ver uit elkaar, dat die op geen enkele manier met elkaar resoneren. Bovendien kun je niet helen bij mensen die je trauma hebben gecreëerd…

Dankbaar

Inmiddels kan ik zeggen dat ik mijn ouders dankbaar ben. Dankbaar voor alle lessen die ze mij leerden over haat, wraak, negativiteit en vooral leven vanuit schaarste en angst. Vanuit die basis kon ik er heel bewust voor kiezen niet eenzelfde soort leven te leiden, maar te gaan leven vanuit liefde en overvloed.

Hierdoor ervaar ik de gebeurtenissen uit mijn verleden niet als traumatisch, maar heb ik deze kunnen transformeren naar posttraumatische groei. En dat zorgt ervoor dat ik iedere dag opnieuw dankbaar ben voor mijn leven vanuit en vol liefde, de liefde en support van mijn ‘partner in crime’ tevens echtgenoot Martin en de schoonheid van allen en alles waarmee ik mij mag omringen.

Holistisch gelukscoach

Juist omdat ik ook de duistere kanten van het leven en mensen daarin ken, kon ik mij ontwikkelen tot holistisch gelukscoach. Holistisch, omdat ik altijd kijk naar het verband tussen lichaam en geest (fysiek, mentaal, energetisch en spiritueel). Ik volgde talloze psychologie(gerelateerde) opleidingen en vulde die aan met opleidingen over voeding (orthomoleculair voedingsadviseur) en orthomoleculair therapeut (voeding & suppletie). Daarnaast verdiepte ik mij in de Wet van Aantrekking, kwantumfysica en spiritualiteit. In alle aspecten van mijn leven en dus ook in mijn werk als coach, neem ik altijd mijn kennis en kunde hierover mee wat zorgt voor extra toegevoegde waarde.

Be the change

Mijn leven vanuit liefde is leuk, mooi en liefdevol. Ik vul mijn tijd grotendeels met dingen die mij energie geven en die ik het allerleukst vind om te doen; reizen, gek doen, tuinieren, de natuur in, lachen, mijn huis mooi maken, lezen, rondstruinen in steden, buiten de lijntjes kleuren, lekker eten, wandelen, wijn drinken, fotograferen, bijkletsen met vrienden en vriendinnen, schrijven en natuurlijk andere vrouwen inspireren en coachen. Hierdoor ervaar ik iedere dag opnieuw intens geluk, vrijheid om te doen wat ik wil en niet te (hoeven) doen wat ik niet wil, hoezee, een megahoge energiefrequentie (allignment), ultieme blijheid en altijd en overal mijn authentieke zelf zijn.

Natuurlijk moet ook ik gewoon de vuilcontainer buitenzetten, de keuken schoonmaken (iedere dag, want ik heb een zwarte…) en rekeningen betalen. En hoewel ik ook daarvan altijd een feestje maak, houdt dat mijn leven lekker in balans. En dat je het maar weet; ik ben absoluut niet zweverig of wollig, maar sta met beide pootjes in de klei, noem mezelf gekscherend prinses op klompen en ben oernuchter en down-to-earth.

Ik leef mijn allergelukkigste leven ooit en dat gun ik jou ook! Nou, genoeg gekletst, het is tijd om niet meer te lullen, maar te poetsen. En ongeacht wat je ook wit veranderen, doe het nu en wees zelf de verandering in je leven. Be the change en geniet van al het moois dat het leven je biedt!

Als je echt van iemand houdt
Iemand alles toevertrouwt
Een die echt weet wie je bent
Ook je zwakke plekken kent
Die je bijstaat en vergeeft
En die naast en in je leeft
Dan voel je pas wat leven is
En dat liefde geven is

– Toon Hermans –