Jolandatoet.nl

Pannenkoekjes met maar 2 ingrediënten

door | Recepten

Dit is hier al jaren een topper! Snel,simpel en gezond. Hier het briljante recept van deze superlekkere pannenkoekjes met maar 2 ingrediënten!

Glutenvrij?

Natuurlijk zijn deze pannenkoekjes glutenvrij, ik eet zelf glutenvrij, vandaar. Ook zijn ze lactosevrij. En vegetarisch. En makkelijk met maar 2 ingrediënten. Maar vooral; heel erg lekker. O ja, kinderen vinden ze ook verrukkelijk!

Gezond?

Deze pannenkoekjes bestaan uit banaan en ei. Punt. Meer niet. Gezond dus. Je kunt ze nog gezonder maken door spinazie toe te voegen. Of fijngeraspte gekookte bietjes. Of geraspte wortel. Experimenteer als je dat leuk vindt! O ja, die groene (met spinazie dus) zijn heel erg leuk als ‘monsterpannenkoekjes’ of ‘drakensnotpannenkoekjes’ of ‘groenekledderfledderpannenkoekjes’. Ja lieve kijkbuiskindertjes, ik weet wel hoe je kinderen kunt vermaken en stiekem, ongemerkt spinazie kunt laten eten bij het ontbijt. Abacadabra!

Vervanging van ei

Ik krijg vaak vragen om ei in recepten te vervangen door iets anders. Je kunt ei vervangen door lijnzaad, chiazaad, appelmoes, besam, specifieke plantaardige eivervangers waarmee ik niet bekend ben  of… banaan. Maar ja, in deze pannenkoekjes zit al banaan. Ik heb geen flauw idee waardoor je het ei in dit recept kunt vervangen. Probeer en experimenteer als je wilt. Mocht jij het weten? Stuur dan een e-mail naar leefjejoy@jolandatoet.nl als je dat leuk vindt. Het is wel de bedoeling dat de pannenkoekjes glutenvrij blijven!

Ingrediënten voor 1 persoon

·  Banaan, een.
·  Eieren, 2 stuks.
·  Roomnboter om in te bakken.
·  Blauwe bessen.
·  Honing, bio.

Bereiding

·  Doe de banaan met de eieren in een blender en blend tot een mooi glad beslag.
·  Verhit een klontje roomboter in een koekenpan.
·  Schep 3 lepels beslag voor 3 pannenkoekjes in de koekenpan.
·  Laat gaar en goudbruin worden.
·  Keer de pannenkoekjes om in de pan als de bovenkant droog is en bak de andere kant goudbruin.
·  Serveer direct. Lekker met blauwe bessen en honing.

Eet smakelijk!

 

Hi, ik ben Jolanda Toet!

Op dit blog schrijf ik over het en mijn leven vanuit mijn levensmotto ‘Leef je joy!’.

Met mijn artikelen wil ik jou inspireren je allermooiste leven te leven en je niet te laten intimideren, kleineren, chanteren of monddood maken, maar van iedere dag een feestje te maken. Leef je joy, juist nu!

Maak er iets moois van vandaag!

Wil je iets met me delen? Stuur een e-mail naar: leefjejoy@jolandatoet.nl.

Meer (over) eten