Pannenkoekjes met maar 2 ingrediënten

Pannenkoekjes met maar 2 ingrediënten

door | Food, Gezond, Glutenvrij, Recepten, Zoetigheid

Dit is hier al jaren een topper! Het verbaasde mezelf dat ik dit recept nog niet gepubliceerd had, oei, oei. Snel doen dus. Hier het briljante recept van de superlekkere pannenkoekjes met maar 2 ingrediënten!

Glutenvrij?

Natuurlijk zijn deze pannenkoekjes glutenvrij, ik eet zelf glutenvrij, vandaar. Ook zijn ze lactosevrij. En vegetarisch. En makkelijk met maar 2 ingrediënten. Maar vooral; heel erg lekker. O ja, kinderen vinden ze ook heel erg lekker!

Gezond?

Deze pannenkoekjes bestaan uit banaan en ei. Punt. Meer niet. Gezond dus. Je kunt ze nog gezonder maken door spinazie toe te voegen. Of gekookte bietjes. Of geraspte wortel. Experimenteer als je dat leuk vindt! O ja, die groene (met spinazie dus) zijn heel erg leuk als ‘monsterpannenkoekjes’ of ‘drakensnotpannenkoekjes’ of ‘groenekledderfledderpannenkoekjes’. Ja lieve kijkbuiskindertjes, ik weet wel hoe je kinderen kunt vermaken en stiekem, ongemerkt spinazie kunt laten eten bij het ontbijt. Tsjakka!

Vervanging van ei

Ik krijg vaak vragen om ei in recepten te vervangen door iets anders. Je kunt ei vervangen door lijnzaad, chiazaad, appelmoes, besam, specifieke plantaardige eivervangers waarmee ik niet bekend ben  of… banaan. Maar ja, in deze pannenkoekjes zit al banaan. Ik heb geen flauw idee waardoor je het ei in dit recept kunt vervangen. Probeer en experimenteer als je wilt. Mocht jij het weten? Stuur me dan een e-mail als je dat leuk vindt en het is wel de bedoeling dat de pannenkoekjes glutenvrij blijven! 

 

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen

Bananen, 2, overrijpe zijn prima

Eieren, 4 biologische.

Grasboter of kokosolie om in te bakken.

Voor de garnering

Blauwe bessen of ander fruit.

Honing, biologisch. Niet biologische honing bevat suiker en dat is geen honing…

Zo maak je het

1. Doe de bananen in een blender.

2. Doe de eieren erbij.

3. Voeg eventueel spinazie, vanille, roijnen, gember of kaneel toe.

4. Meng goed in de blender tot je een mooi glad beslag hebt.

5. Verhit een klontje grasboter of kokosolie in een warme koekenpan.

6. Schep voor 3 pannenkoekjes beslag in de pan. Vind je dit, net als ik, lastig, doe je beslag dan in een poffertjesspuit en spuit 3 mooie cirkels beslag in de pan.

7. Bak de pannenkoekjes totdat de bovenkant droog is.

8. Draai ze voorzichtig om en bak goudbruin.

9. Garneer met blauwe bessen of ander fruit en honing. Voor de foto’s heb ik de pannenkoekjes bestrooid met poedersuiker, dat was puur voor de foto, normaal doe ik dat niet, want suiker, je weet wel niet goed en zo.

Serveer direct en genieten maar.

Eet smakelijk!

Meer verrukkelijke en gezonde recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!