Paprika’s gevuld met champignonrisotto

Paprika’s gevuld met champignonrisotto

door | Gezond, Glutenvrij, Recepten, Vegetarisch

Ik was op slag verliefd op deze paprika’s gevuld met champignonrisotto! Heerlijk romig zachte champignonrisotto in de geurige warme paprika, echte good mood food! Je moet wel even de tijd nemen voor dit gerecht, maar dan heb je ook wat.

Ingrediënten voor 4 paprika’s

Paprika’s, 4, rode, oranje of gele.

Champignons, 250 gram, gesneden.

Basilicumblaadjes, een flinke hand vol. 

Ui, een grote gesnipperd.

Knoflook, 2 tenen uit de knoflookpers.

Risottorijst, 200 gram.

Witte wijn, 1 glas.

Groentebouillon, 1 liter.

Parmezaanse kaas, 50 gram en extra voor de garnering.

Zwarte peper uit de molen.

Bakolijfolie.

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Was de paprika’s, snijd het kapje eraf en verwijder de zaadlijsten.

3. Rooster de paprika’s (zonder vulling) in de voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 30 to 40 minuten gaar. De paprika’s mogen nu nog niet te zacht worden, omdat je ze later moet kunnen vullen.

4. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de champignons. Hou ze apart, we gebruiken ze later.

5. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui glazig.

6. Voeg de knoflook toe en bak even mee.

7. Doe de risottorijst bij het ui- knoflookmengsel en laat even meebakken. Blijf roeren totdat de rijstkorrels glazig zijn. Hierdoor nemen ze de bouillon dalijk beter op.

8. Voeg de wijn toe en blijf roeren totdat de wijn volledig is opgenomen.

9. Voeg een flinke scheut van de bouillon toe, niet alles! en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Goede risotto maken is een kwestie van roeren, roeren en blijven roeren. Natuurlijk met geduld en liefde, dat smaakt altijd beter…

10. Als de rijst gaar is en alle bouillon heeft opgenomen, roer je de champignons en de basilicum voorzichtig door de rijst.

11. Doe de Parmezaanse kaas erbij, roer goed en warm door.

12. Haal de paprika’s uit de oven en vul ze met de champignonrisotto. Bestrooi met  Parmezaanse kaas en zet het kapje erop.

13. Zet terug in de oven en laat in ongeveer 15 minuten verder garen en goudbruin kleuren.

Serveer met flink wat vers gemalen zwarte peper en geniet. Eet smakelijk!

Lekker en gezond!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!