Pasta parmigiana

Pasta parmigiana

door | Recept

Pasta parmigiana is zoooo lekker. En veel gezonder dan je zou denken! In dit blog vertel ik je hier alles over. Eet smakelijk!

Gezonde pasta parmigiana

Deze pasta parmigiana is gezonder dan je denkt. Ik gebruik hiervoor boekweitpasta die bestaat uit 100% boekweit en daardoor glutenvrij is. Boekweitpasta behoort tot de gezondste pastasoorten, dus die heb je lekker binnen. Daarnaast gebruik je in dit recept ui, knoflook, tomaten en aubergines, heel veel groente dus. Voeg toe tomatensaus (zonder suiker!) , geraspte kaas en ja, dat mag volvette zijn. Garneer eventueel met basilicum. O ja, volvette (boeren) kaas zonder enge e-nummers en maiszetmeel is gezond,mits je het met mate eet. Meer hierover in mijn e-book Eet jezelf gelukkig!

Ingrediënten

* Boekweitpasta met 100% boekweit.

* Ui, een flinke schoongemaakte, gesnipperde.

* Knoflook, een of twee flinke tenen, schoongemaakt en fijngesneden.

* Aubergines, twee stevige jongens.

* Tomaten, 200 gram, meer mag.

* Tomatensaus, zonder toegevoegde suikers.

* Kaas, geraspte, bijvoorbeeld boerenbelegen, rasp je kaas bij voorkeur zelf ivm toevoegingen in geraspte kaas.

* Basilicum, eventueel, voor de garnering.

* Bakolijfolie, wij gebruiken deze. Deze bakolijfolie kun je goed verhitten zonder dat deze spettert en spat en je je keukenvloer moet dweilen. 

Zo maak je pasta parmigiana

* Kook de boekweitpasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

* Verhit een scheutje bakolijfolie in een ruime pan en bak hierin de ui en knoflook aan.

* Voeg de in stukjes gesneden aubergine toe en bak mee.

* Voeg de in stukjes gesneden tomaat en tomatensaus toe en laat 10, 12 minuten lekker stoven en zachtjes pruttelen.

* Verwarm je gril of oven voor op pak em beet 200 graden.

* Giet de boekweitpasta af en schep in een ovenschaal.

* Schep het ui, knofook, aubergine, tomatenmengsel voorzichtig door de boekweitpasta.

* Bestrooi met geraspte kaas.

* Laat de kaas gratineren onder een hete gril of in de oven.

* Garneer eventueel met verse basilicum.

Eet smakelijk!

Zorg goed voor jezelf!

Sharing is caring!