Poke bowl met mango en gerookte zalm

Poke bowl met mango en gerookte zalm

door | Gezond, Glutenvrij, Recepten, Snel, Vis

Dit is mijn favo lunch op dit moment! Licht, gezond, zoutig, lekker en snel klaar. En dan bij voorkeur opeten in de zon op mijn balkon. Life is good!

Poke bowl

Poke bowls zijn er in oneindig veel soorten en maten, vaak met een basis van (sushi)rijst of quinoa. Als avondmaaltijd voeg ik altijd rijst of quinoa toe, vaak ook edamameboontjes en/of een gekookt eitje. In dit recept laat ik dat weg, omdat dit mijn favo lunchpoke is.

Dit heb je nodig

* Komkommer.

* Lente-ui.

* Mango, lekker rijp.

* Gerookte zalm.

* Zwart sesamzaad.

* Glutenvrije sojasaus, bijvoorbeeld van Kikoman of Yakso (bij Ekoplaza heb je heel veel soorten, hemels!)

Zo maak je de poke bowl

* Doe gewassen en in blokjes gesneden komkommer in een schaaltje.

* Doe de in stukjes gesneden rijpe mango erbij.

* Voeg fijngesneden lente-ui toe.

* Laat de gerookte zalm even marineren in glutenvrije sojasaus.

* Voeg de zalm toe aan je poke bowl.

* Bestrooi met zwart sesamzaad.

En klaar is keesie al! Eet smakelijk! 

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!