Poke bowl met mango en gerookte zalm

Poke bowl met mango en gerookte zalm

door mei 11, 2019Recept0 Reacties

Dit is mijn favo lunch op dit moment! Licht, gezond, zoutig, lekker en snel klaar. En dan bij voorkeur opeten in de zon op mijn balkon. Life is good!

Poke bowl

Poke bowls zijn er in oneindig veel soorten en maten, vaak met een basis van (sushi)rijst of quinoa. Als avondmaaltijd voeg ik altijd rijst of quinoa toe, vaak ook edamameboontjes en/of een gekookt eitje. In dit recept laat ik dat weg, omdat dit mijn favo lunchpoke is.

Dit heb je nodig

* Komkommer.

* Lente-ui.

* Mango, lekker rijp.

* Gerookte zalm.

* Zwart sesamzaad.

* Glutenvrije sojasaus, bijvoorbeeld van Kikoman of Yakso (bij Ekoplaza heb je heel veel soorten, hemels!)

Zo maak je de poke bowl

* Doe gewassen en in blokjes gesneden komkommer in een schaaltje.

* Doe de in stukjes gesneden rijpe mango erbij.

* Voeg fijngesneden lente-ui toe.

* Laat de gerookte zalm even marineren in glutenvrije sojasaus.

* Voeg de zalm toe aan je poke bowl.

* Bestrooi met zwart sesamzaad.

En klaar is keesie al! Eet smakelijk! 

Meer lekkere recepten

Sharing is caring!