Positief denken doe je zo

Positief denken doe je zo

door | Lifestyle

Eerder schreef ik mijn blog 10 redenen om positief te denken. Hartstikke leuk natuurlijk, maar hoe doe je dat nou eigenlijk, positief denken? Daar ga ik je vandaag alles over vertellen. Ga er maar eens lekker voor zitten en enjoy the ride, here we go go!

 

De kracht van positief denken

De wereld is niet alleen maar mooi. Het leven bestaat niet uit louter positiviteit. Soms is het leven gewoon beroerd. Dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor mij. Toch geloof ik heilig in de kracht van positief denken.  Je gedachten bepalen namelijk hoe je je voelt. Denk je negatief? Dan voel je je angstig, boos, verdrietig of anderszins niet blij en gelukkig.  Denk je positief? Dan voel je je vrolijk, blij, gezellig, fris en levendig. En niet te vergeten fleurig en dat is hartstikke kneiterbelangrijk.

Jouw gedachten

Al je gevoelens komen voort uit je eigen gedachten.  Jouw gedachten zijn jouw gedachten. Daarmee of daaraan is niets goed of fout. Je gedachten zijn. Maar, dat wil niet zeggen dat je gedachten ‘waar’ zijn. Als jij denkt dat je waardeloos bent, een superloser of een gedrocht, wil dat niet zeggen dat dat de waarheid is.  Door dergelijke destructieve negatieve gedachten die tot niets positiefs leiden, om te buigen tot positieve, beïnvloed je jezelf en je hele leven. Als je jezelf waardevol, succesvol en mooi vindt, voel je je logischerwijs beter met en over jezelf, geniet je meer en haal je meer uit jezelf en het leven dan wanneer je negatief over jezelf denkt. Logisch toch?

Anders omgaan met de wereld

Er zijn mensen die vinden dat positief denken niet realistisch is. Die vinden dat mensen die positief denken dromers zijn in een niet echt bestaande wereld waarin ellende niet voorkomt.  En natuurlijk bestaat er ellende in de wereld! Als je positief denkt, betekent dat niet dat je daarvoor je ogen sluit, het betekent wel dat je hier anders mee omgaat. Ik wil mijn tijd en energie niet verspillen aan negativiteit, maar bundel mijn krachten liever met gelijkgestemden om de wereld samen met elkaar een beetje mooier te kleuren. Er is tenslotte nog nooit iemand vrolijk geworden van een negatief stuk chagrijn.

DE realiteit bestaat niet

In mijn optiek bestaat DE realiteit niet. Het is maar net hoe je tegen dingen aankijkt. Voor de een betekent ontslag het einde van de wereld waardoor hij in zak en as zit, voor de ander betekent ontslag een kans op een mooi, nieuw begin in het leven. We zijn allemaal anders zijn en denken anders, ieder creëert zijn eigen realiteit. En zo hoort het. Bovendien is negatief denken veel makkelijker dan positief denken. Veel mensen reageren negatief uit gewoonte. Omdat ze niet geleerd hebben om positief te denken en handelen. Het beroerde hiervan is dat als je doet wat je altijd deed, je krijgt wat je altijd kreeg en in geval van negativiteit is dat negativiteit… Zo werkt de wet van de aantrekking nu eenmaal, da’s trouwens geen überhip en hot verzinsel van een of andere slimme verkoopgoeroe, maar een natuurwet, net als de wet van de zwaartekracht. En als negativiteit meer negativiteit aantrekt, trekt positiviteit meer positiviteit aan, yeeeeesssss! Maar ja, hoe doe je dat nou, positief denken?

Daarom vandaag 8 manieren om positief te denken:

1. Wees dankbaar voor wat je hebt
Kijk naar alles wat je hebt in je leven en niet naar dingen die je niet hebt. Je gezondheid, lieve man of vrouw, kinderen, vrienden, ouders, familie, huisdieren, een dak boven je hoofd, goede, gezonde voeding, volop liefde, voldoende geld, kleding. Kortom; alles wat je nodig hebt.

2. Waardeer kleine dingen en momenten
Waardeer en wees dankbaar voor kleine dingen en momenten. Een kopje thee, een mooie wandeling, de zon, lekker naar het strand, een regenboog, patat met mayo, een kopje van je kat, een reep chocola, de geur van een roos, gegrilde kip, je net verschoonde bed, wapperende was aan de waslijn en vul zelf maar verder in.

3. Geniet van het leven
Geniet meer van het leven! Stop met zeuren en zaniken en geniet. Het leven is veel te kort om te (laten) bederven met en door negatieve gedachten. Realiseer je dat je emoties als een magneet werken. Positiviteit trekt positiviteit aan, negativiteit negativiteit. Wat wil jij aantrekken?

4. Wees je bewust van je eigen gedachten
En realiseer je dat positief denken (wetenschappelijk bewezen) leidt tot een vrolijker, blijer, gelukkiger, gezonder, creatiever, uitdagender en mooier leven.

5. Buig negatieve gedachten om in positieve
Denk je iets negatiefs? Vervang deze gedachte onmiddellijk door een positieve. Geloof me, het werkt.

6. Leer omdenken
Omdenken betekent dat je kansen ziet en geen bedreigingen. Omdenken is leuk! Zo kun je denken dat het glas half vol is of half leeg. Ik denk dat het glas navulbaar is…

7. Oefen samen met iemand
Lukt het je niet alleen? Oefen samen met iemand anders. Wijs elkaar erop als je je negatief gedraagt en corrigeer je eigen gedrag. Niet dat van die ander, die kan dat veel beter zelf…

8. Relativeer!
Misschien wel de belangrijkste tip; relativeer! Is het echt zo vreselijk, verschrikkelijk en rampzalig dat je de was vergeten bent uit de wasmachine te halen, het brood op is, je man de kattenbak niet heeft verschoond en je alweer vergeten bent de planten water te geven? Of valt het allemaal eigenlijk, heel stiekem, hartstikke mee? In het kader van de wereldproblematiek hebben we het hier in Nederland toch best behoorlijk hartstikke goed.

Maak wat van je leven!

Dussss… pak jezelf vandaag nog bij de kladden en ga de uitdaging van positief denken en leven aan! Jouw gedachten bepalen de kwaliteit van jouw leven… Het leven is veel te kort, maak er wat van!

 

Meer positieve energie

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!