Positive vibes only!

Positive vibes only!

door | Lifestyle

Op deze website vind je alleen positieve berichten of in ieder geval berichten die je inspireren je leven positiever te maken. Of het nu gaat om geluk, voeding of gezondheid, het moet iets positiefs bijdragen. In het dagelijks leven komen we al teveel negativiteit tegen, dus hier positive vibes only!

Positiviteit versus pijn en verdriet

Op deze website vind je alleen positieve berichten of in ieder geval berichten die je inspireren je leven positiever te maken. Niet omdat ik pijn en verdriet ontken, juist niet, pijn en verdriet zijn onlosmakelijk verbonden met het leven. Ik omarm mijn pijn en verdriet waardoor ik kan accepteren en loslaten en niet blijf hangen in dingen waarop ik geen invloed heb en die ik niet kan veranderen. Accepteren dat ook jij pijn en verdriet hebt in het leven, maakt het draaglijk. En begrijp me niet verkeerd, dat is niet altijd makkelijk. Sterker nog; omgaan met pijn en verdriet is vaak heel heel moeilijk. En ook dat is een gegeven dat we zullen moeten accepteren, hoe zwaar en oneerlijk het leven soms kan zijn.

Positiviteit maakt energiek, gezond en gelukkig

De reden dat ik alleen positiviteit wil op deze website, is dat ik denk dat positiviteit veel meer inspireert en motiveert dan negativiteit. Ooit een negatieveling gezien waar je vrolijk van wordt? Nee toch? Daarom dus! Een positieve levenshouding en kijk op jezelf en de wereld om je heen zorgt ervoor dat je je energieker en gelukkiger voelt. En dat is weer knettergoed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Blogger sinds de oudheid

Ik blog al vanaf 1840 of zo, best een aardig tijdje. En eerlijk is eerlijk, de laatste jaren krijg ik steeds minder negatieve reacties of opmerkingen. Een aantal mensen heb ik niet alleen verwijderd uit mijn leven, maar ook geblokkeerd op social media en dat scheelt aanzienlijk in negatieve reacties. En ja, dat betekent dus dat die negatievelingen ‘oude bekenden uit het verleden’ zijn. Die horen hoe dan ook thuis in het verleden, dus daar laat ik ze ook.

Vreemde reacties

Soms krijg ik rare, vreemde reacties van mensen die dingen over mij vinden. It’s part of the game en ik lig er nooit één seconde wakker van. Ook omdat het vaak echt rare dingen zijn. Beweringen dat ik niet glutenvrij eet, dat mijn recepten niet glutenvrij zijn en laatst vertelde iemand mij dat ik voor een van mijn recepten pakjes en zakjes gebruik. Tsssss! Rare dingen, omdat ze gebaseerd zijn op hersenspinsels en niet op realiteit. Als counsellor en lifecoach vraag ik mij wel af waarom mensen dit soort beweringen doen, wat bezielt je? Maar op de grote vraag ‘waarom doet de mens wat hij doet?’ zal nooit een eenduidig antwoord komen. Psychologisch zeer interessant, als mens boeit het mij geen lor, omdat zo’n bewering net zo vreemd is als beweren dat ik in Almelo woon of tot de groene mannetjes behoor. Ik verwijder dergelijke reacties wel om verwarring bij lezers te voorkomen. Ook plaats ik geen reacties met links voor reclamedoeleinden. Bespaar je de moeite om een dergelijke reactie te sturen, ik gooi em zo de vuilnisbak in. En ook dat ervaar ik als zeer positief, omdat ik er blijkbaar geen tijd en energie meer aan verspil.

Dit maakt mijn leven nog positiever

Nu ik er zo over nadenk, zijn er nog meer dingen ten positieve veranderd in mijn leven. Misschien iets met leeftijd, nog meer levenservaring of groeiende wijsheid? Wie het weet mag het zeggen.

* Leugentjes om bestwil
Ja, ik beken, tegenwoordig vertel ik leugentjes om bestwil. Van nature ben ik eerlijk, oprecht en direct en weet je, de meeste mensen kunnen daar helemaal niet tegen. Zelf heb ik een hekel aan gedraai, gekonkel en leugentjes, maar in dat opzicht pas ik me tegenwoordig vaker aan. Leugentjes om bestwil zorgen ervoor dat iemand je niet bot of onaardig vindt, niet beledigd of boos is, oftewel leugentjes om bestwil bewaren de goede lieve vrede. En dat is me tegenwoordig meer waard dan altijd mijn eerlijke mening geven.

* Niet overal bovenop zitten
Ik hoef niet meer zonodig altijd en overal mijn mening te ventileren. Ik hoef niet overal bovenop te zitten om te laten weten hoe ik ergens over denk. Ik laat veel dingen gewoon lekker gaan en dat is heel relaxt.

* Gelijk of geluk?
In het verlengde van bovenstaande, kies ik vaker voor geluk en niet voor mijn gelijk. Als je gelijk hebt, waarom zou je het dan nog perse willen krijgen? Je hebt het al! Mijn mening is ook slechts een mening en het maakt echt gelukkiger als je niet altijd alles doet om je gelijk te krijgen.

* Negeren
En niet altijd reageren. Een rare opmerking op social media? Verwijderen en weg is ie. Geen aandacht aan besteden, want alles wat je aandacht geeft groeit.

* Je niets aantrekken van de mening van onbekenden
Want waarom zou je dat wel doen? Er zullen altijd mensen zijn die jou (en mij) niet leuk vinden en dat is dikke prima. Want uh, waarom zou jij zelf iedereen leuk moeten vinden? Iemand niet leuk vinden is trouwens meestal wederzijds; oftewel de kans is heel groot dat als jij mij niet leuk vindt, ik jou ook niet leuk vind.

* Omgaan met negativiteit
Ik laat negativiteit tegenwoordig langs me afglijden. Hoef niet meer zonodig de hele wereld te veranderen, de halve is nu ook prima. Internetpesten en haatreacties plaatsen zijn typerend voor mensen die zelf niet goed in hun vel zitten, teleurgesteld zijn in zichzelf en andere mensen, of jaloers zijn op mensen die het beter hebben of wel hun dromen waarmaken. Het is niet mijn intentie om deze mensen te veranderen of positiever te maken. Om me niet langer te ergeren aan dergelijke negativiteit heb ik mijn eigen gedrag om hiermee om te gaan veranderd.

* Je omringen met gelijkgestemde positieve mensen
Ik groeide op in een wereld vol geweld, vijandigheid en negativiteit en weet als geen ander dat je daarvan geen positief mens wordt. Daarom ga ik om met mensen die ook een positieve levenshouding hebben en zichzelf en de wereld om hen heen positief benaderen. Niet omdat zij nooit verdriet of tegenslag hebben, maar omdat zij dat accepteren als onderdeel van het leven. Omgaan met gelijkgestemde positieve mensen zorgt voor een gevoel van saamhorigheid, verbondenheid en opgewekte vrolijkheid. Kies de mensen met wie je omgaat zorgvuldig. Contact met mensen die je niet vrolijk maken, kun je tot een minimum beperken of laten verwateren.

* Leef vanuit je hart
Door te leven vanuit je hart doe je dingen die dichtbij je staan en bij je passen. En daardoor voel je je energieker, gelukkiger en je raadt het al… positiever.

* Relativeer nog meer
Waarom zeuren over het weer, wat je schoonmoeder wel of niet doet en waarom de wereld zo verdorven en slecht is? Het leven is veel te kort om je overal en nergens boos, kwaad, druk, ongerust, onbestemd of ongelukkig over en door te voelen. Doe wat binnen je macht ligt om dingen te veranderen en accepteer dat er altijd dingen zijn die je niet kunt veranderen, hoe graag je ook zou willen. En vooral relativeer! Realiseer je dat ook jouw leven er morgen volledig anders kan uitzien door ziekte, ongeluk, dood of tegenslag. Realiseer je ook dat het geen zin heeft je daar vandaag al tegen te verzetten. Relativeer en haal het beste uit jezelf en je leven!

Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat

Download hier je gratis e-book Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat en ontvang als bonus inspiratie in je mailbox.

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!