Recept; Amandelspijs

Recept; Amandelspijs

door | Recept

Amandelspijs; zo lekker, zo zoet, zo feestelijk. Zelf maken is veel lekkerder dan uit een pakje. Bovendien bevat je spijs dan geen gekke, onbekende ingrediënten. Ik maak amandelspijs met biologisch amandelmeel. Je kunt het ook maken met amandelen die je zelf fijnmaalt.

Recept; Amandelspijs

Zelf amandelspijs maken is supermakkelijk. Echt veel makkelijker dan je denkt! Bovendien is het veel lekkerder en zitten er geen ingrediënten in waarvan je je afvraagt wat het in hemelsnaam is. O ja, de ingrediënten voor amandelspijs zijn glutenvrij. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig

– Amandelmeel, 200 gram.
– Kristalsuiker, 200 gram of Kokosbloesemsuiker, 150 gram.
– Citroensap, 1 eetlepel van een biologische citroen.
– Citroenrasp, een beetje, van de schil van een biologische citroen.
– Eieren, een of twee.

Supersnel klaar

– Kneed het amandelmeel en de suiker goed door elkaar. Blijf kneden.

– Voeg een eetlepel citroensap en een beetje citroenrasp toe en meng goed door.

– Voeg een ei toe en kneden maar weer.
– Is je amandelspijs te droog? Voeg dan nog een eitje toe.
– Kneden, kneden, kneden maar en… klaar!

Verandering van spijs… doet eten!

Amandelspijs is hartstikke lekker in (glutenvrije) appeltaart; voordat je de vulling op de deegbodem schept, breng je eerst een laagje amandelspijs aan.

 



Meer glutenvrij lekkers

Sharing is caring!