Recept; Amandelspijs

Recept; Amandelspijs

door | Recepten

Amandelspijs; zo lekker, zo zoet, zo feestelijk. Zelf maken is veel lekkerder dan uit een pakje. Bovendien bevat je spijs dan geen gekke, onbekende ingrediënten. Ik maak amandelspijs met biologisch amandelmeel. Je kunt het ook maken met amandelen die je zelf fijnmaalt.

Recept; Amandelspijs

Zelf amandelspijs maken is supermakkelijk. Echt veel makkelijker dan je denkt! Bovendien is het veel lekkerder en zitten er geen ingrediënten in waarvan je je afvraagt wat het in hemelsnaam is. O ja, de ingrediënten voor amandelspijs zijn glutenvrij. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig

– Amandelmeel, 200 gram.
– Kristalsuiker, 200 gram of Kokosbloesemsuiker, 150 gram.
– Citroensap, 1 eetlepel van een biologische citroen.
– Citroenrasp, een beetje, van de schil van een biologische citroen.
– Eieren, een of twee.

Supersnel klaar

– Kneed het amandelmeel en de suiker goed door elkaar. Blijf kneden.

– Voeg een eetlepel citroensap en een beetje citroenrasp toe en meng goed door.

– Voeg een ei toe en kneden maar weer.
– Is je amandelspijs te droog? Voeg dan nog een eitje toe.
– Kneden, kneden, kneden maar en… klaar!

Verandering van spijs… doet eten!

Amandelspijs is hartstikke lekker in (glutenvrije) appeltaart; voordat je de vulling op de deegbodem schept, breng je eerst een laagje amandelspijs aan.

 



Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!