Recept; Amandelspijs

Recept; Amandelspijs

door | Recept

Amandelspijs; zo lekker, zo zoet, zo feestelijk. Zelf maken is veel lekkerder dan uit een pakje. Bovendien bevat je spijs dan geen gekke, onbekende ingrediënten. Om amandelspijs betaalbaar te houden, kies ik ervoor het te maken met amandelmeel. Je kunt het ook maken met amandelen.

Recept; Amandelspijs

Zelf amandelspijs maken is supermakkelijk. Echt veel makkelijker dan je denkt! Bovendien is het veel lekkerder en zitten er geen ingrediënten in waarvan je je afvraagt wat het in hemelsnaam is. Dit recept is relatief goedkoop, omdat ik geen amandelen, maar amandelmeel gebruik. O ja, de ingrediënten voor amandelspijs zijn glutenvrij. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig

– Amandelmeel, 200 gram.
– Kristalsuiker, 200 gram of Kokosbloesemsuiker, 150 gram.
– Citroensap, 1 eetlepel van een biologische citroen.
– Eieren, een of twee.

Supersnel klaar

– Kneed het amandelmeel en de suiker goed door elkaar. Blijf kneden.

– Voeg een eetlepel citroensap toe en meng goed door.

– Voeg een ei toe en kneden maar weer.
– Is je amandelspijs te droog? Voeg dan nog een eitje toe.
– Kneden, kneden, kneden maar en… klaar!

Verandering van spijs… doet eten!

Amandelspijs is hartstikke lekker in (glutenvrije) appeltaart; voordat je de vulling op de deegbodem schept, breng je eerst een laagje amandelspijs aan.

Coming soon; Glutenvrije gevulde speculaas, stay tuned.

15 Tips voor minder stress

Stress is gelukskiller nummer één. Stress maakt ongelukkig, ziek en nog vet ook en dan bedoel ik niet vet gelukkig… Toch ervaren we allemaal stress in ons leven, lekker dan! Wil je meer geluk in je leven? Zorg voor minder stress. Hoe? Nou, zo! Download hier 15 Tips voor minder stress en ontvang wekelijks inspirerende tips voor een nog leuker leven.

Social media

Sharing is caring!