Recept; Bloemkool met ham en kaas uit de oven

Recept; Bloemkool met ham en kaas uit de oven

door | Recept

Mijn lievelingsgroente is *tadadiedadiedaaaaa* bloemkool! Althans als ie op deze manier is klaargemaakt. Wij eten deze bloemkool met gebakken aardappeltjes. Omdat er al ham en kaas over de bloemkool gegratineerd is. En ja, het is net even iets meer werk dan bloemkool alleen koken, maar dan krijg je ook wat. Bovendien is deze bloemkoolovenschotel supermakkelijk te maken en natuurijk helemaal glutenvrij! 

Recept; Bloemkool met ham en kaas uit de oven

Wij vinden deze bloemkool zo lekker (echt te lekker!) dat wij samen een hele bloemkool opeten. En dan kies ik echt de allergrootste die ik kan vinden. Je bent gewaarschuwd!

Je hebt nodig

·  Bloemkool, schoongemaakt en in roosjes verdeeld.
·  Ham, soort en hoeveelheid die je zelf lekker vindt.
·  Kaas, geraspte, een boerenbelegen is verrukkelijk.
·  Parmezaanse kaas, stukje, geraspt.
·  Creme fraîche, 200 gram (bekertje).
·  Verse zwarte peper.

Zo maak je de bloemkool met ham en kaas klaar
·  Verwarm de oven voor op 180 graden. 
·  Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer 15 minuten beetgaar.
·  Giet de bloemkoolroosjes na het koken af en schep in een ovenschaal.
·  Snij de ham in reepjes en verdeel over de bloemkool.
·  Schep de creme fraîche en geraspte parmezaanse kaas door het bloemkoolmengsel.
·  Bestrooi royaal met geraspte kaas.
·  Zet in de oven en gratineer in ongeveer 15 minuten.
·  Bestrooi met verse zwarte peper.

Serveer met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

15 Tips voor minder stress

Stress is gelukskiller nummer één. Stress maakt ongelukkig, ziek en nog vet ook en dan bedoel ik niet vet gelukkig… Toch ervaren we allemaal stress in ons leven, lekker dan! Wil je meer geluk in je leven? Zorg voor minder stress. Hoe? Nou, zo! Download hier 15 Tips voor minder stress en ontvang wekelijks inspirerende tips voor een nog leuker leven.

Social media

Sharing is caring!