Recept; Bloemkool met ham en kaas uit de oven

Recept; Bloemkool met ham en kaas uit de oven

door | Bijgerechten, Glutenvrij, Recepten, Vegan, Vegetarisch

Mijn lievelingsgroente is *tadadiedadiedaaaaa* bloemkool! Althans als ie op deze manier is klaargemaakt. Wij eten deze bloemkool met gebakken aardappeltjes. Omdat er al ham en kaas over de bloemkool gegratineerd is. En ja, het is net even iets meer werk dan bloemkool alleen koken, maar dan krijg je ook wat. Bovendien is deze bloemkoolovenschotel supermakkelijk te maken en natuurijk helemaal glutenvrij! 

Recept; Bloemkool met ham en kaas uit de oven

Wij vinden deze bloemkool zo lekker (echt te lekker!) dat wij samen een hele bloemkool opeten. En dan kies ik echt de allergrootste die ik kan vinden. Je bent gewaarschuwd!

Je hebt nodig

·  Bloemkool, schoongemaakt en in roosjes verdeeld.
·  Ham, soort en hoeveelheid die je zelf lekker vindt.
·  Kaas, geraspte, een boerenbelegen is verrukkelijk.
·  Parmezaanse kaas, stukje, geraspt.
·  Creme fraîche, 200 gram (bekertje).
·  Verse zwarte peper.

Zo maak je de bloemkool met ham en kaas klaar
·  Verwarm de oven voor op 180 graden. 
·  Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer 15 minuten beetgaar.
·  Giet de bloemkoolroosjes na het koken af en schep in een ovenschaal.
·  Snij de ham in reepjes en verdeel over de bloemkool.
·  Schep de creme fraîche en geraspte parmezaanse kaas door het bloemkoolmengsel.
·  Bestrooi royaal met geraspte kaas.
·  Zet in de oven en gratineer in ongeveer 15 minuten.
·  Bestrooi met verse zwarte peper.

Serveer met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!