Recept; Broccoli-kerriesoep om van te watertanden

Recept; Broccoli-kerriesoep om van te watertanden

door | Bijgerechten, Gezond, Glutenvrij, Recepten, Snel, Vegan

Momenteel is deze verrukkelijke broccoli-kerriesoep mijn favoriete lunchgerecht! De soep is heerlijk romig en zacht. Snel, makkelijk, gezond, glutenvrij en nog vegan ook. Life is good!

Lunchen met soep

Steeds vaker lunch ik met soep, heerlijk warm, vaak calorie-arm, gezond, glutenvrij, makkelijk te maken, snel op tafel en ook nog eens superlekker. Dan is glutenvrij eten echt geen straf.

Broccoli-kerriesoep

Deze broccoli-kerriesoep maak ik momenteel minstens 1 x per week. Als ik em maak, maak ik em voor twee dagen. Wat ik zo lekker vind aan deze soep is dat ie zo romig is, maar toch geen room bevat. Zelf hou ik niet zo van de korrelige structuur van broccoli, maar doordat je de soep pureert, verdwijnt die korrelstructuur. En Surinaams kerriepoeder, need I say more? Zooooo lekker! O ja, als je deze soep maakt ruikt je hele huis als een Surinaamse toko en ik vind dat heerlijk!

Zelf maken

Zelf soep maken is makkelijk. En ja, een blik of zak soep opwarmen is nog makkelijker. Maar  kant-en-klare soep bevat altijd ingrediënten die je niet wilt eten en die je er zelf nooit in zou verwerken zoals maiszetmeel, ongezonde oliën en zuurteregelaar om er maar een paar te noemen. Wil je gezond en verantwoord eten? Maak dan zelf je soep!

Ingrediënten voor een liter soep

– Ui; een schoongemaakte, gesnipperde.
– Knoflook; 2 of 3 flinke tenen fijngesneden.
– Surinaams kerriepoeder, 1 tot 2 eetlepels.
– Groentebouillon; een liter of een liter water en twee (glutenvrije) bouillonblokjes.
– Broccoliroosjes; 600 gram.
– Bakolijfolie.

Zo maak je de broccoli-kerriesoep

– Verhit een flinke scheut bakolijfolie en fruit de ui.
– Voeg het Surinaamse kerriepoeder en de knoflook toe en roer goed door.
– Voeg de broccoliroosjes toe en laat even meebakken.
– Voeg de groentebouillon toe.
– Breng de soep aan de kook.
– Laat 18 minuten zachtjes doorkoken.
– Pureer met de staafmixer tot een mooie, gladde soep.
– Schep in een kom of op een bord, neem je tijd en geniet.

Eet smakelijk!  

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!