Recept; De allerlekkerste pompoensoep ooit met kokos en koriander

Recept; De allerlekkerste pompoensoep ooit met kokos en koriander

door | Recepten

Deze allerlekkerste pompoensoep ooit deed een aantal jaren geleden zijn intrede in huize Toet en is een echt blijvertje gebleken in de herfst en winter. Wat een verrukkelijk soepie en o zijn fijn, ook dit is weer een plantaardig recept. 

Deze pompoensoep is echt de allerlekkerste die ik ooit gegeten heb!

Romig en zacht door de kokosmelk en toch krachtig en pittig. Voeg een Aziatisch tintje toe door de soep te bestrooien met koriander. Lekker op koude dagen, ook als lunchgerecht!

Dit heb je nodig

– Ui.
– Knoflook, 2 teentjes.
– Rood pepertje.
– Citroengras, sereh, 1 stengel.
– Pompoen, de mooiste die je kunt vinden, circa 1 kilo.
– Groentebouillon, 1 liter.
– Kokosmelk, 400 ml. 
– Olijfolie om in te bakken.
– Koriander voor de garnering.

 Aan de slag!

– Snij de ui en de knoflook klein, maak de pompoen schoon en snij deze in blokjes.
– Verwijder de zaadlijst uit de rode peper. Wrijf niet in je ogen…
– Bak de ui en knoflook aan in de hete olie.
– Voeg het rode pepertje, het citroengras en de pompoen toe en laat zachtjes meebakken.
– Schenk de groentebouillon over het mengsel en laat stoven tot de pompoen gaar is. Dit duur ongeveer 30 tot 40 minuten.
– Verwijder de citroengrasstengel uit de soep.
– Pureer de soep met de staafmixer.
– Roer de kokosmelk door de soep.
– Breng de soep weer aan de kook en laat deze op laag vuur zachtjes doorkoken tot de soep door- en door warm is.
– Bestrooi vlak voor het serveren met een beetje koriander.

En dan kan het grote genieten beginnen! Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!