Recept; Dhal van rode linzen

Recept; Dhal van rode linzen

door | Recept

Wat is dit lekker! Wat is dit ontzettend lekker! Mocht je nog niet bekend zijn met rode linzen die overigens oranje zijn, probeer dan eens dit recept. En laat je positief verrassen! Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook spotgoedkoop en snel te maken. Rode linzen hoef je namelijk niet voor te weken. Even afspoelen onder de kraan is genoeg. Bijkomend voordeel; dit gerecht is vriendelijk voor de dieren en onze planeet, want plantaardig. Eet smakelijk!

Dhal van rode linzen

Je kunt deze dhal prima twee dagen achter elkaar eten. Een keer koken, twee keer eten, dat is slim omgaan met je tijd en energie. En nog lekker en gezond ook.

Je hebt nodig voor vier personen

– Rode linzen, 350 gram.
– Ui, een grote.
– Tomaten, vijf of zes.
– Gember, circa 50 gram verse geraspte of fijngesneden.
– Knoflook, twee flinke tenen geraspt of fijngehakt.
– Chilipeper, een rode met zaadjes als je van pittig houdt of zonder zaadjes als je het niet zo pittig wilt maken.
– Tomatenpuree, een eetlepel.
– Komijnzaad, drie theelepels.
– Mosterdzaad, twee theelepels.
– Kerriepoeder, drie theelepels.
– Komijn, gemalen, vier theelepels
– Kurkuma, een theelepel.
– Chilipoeder, rood, een snuf.
– Kaneelstokjes, twee of een flinke snuf kaneel.
– Groentebouillon, 4 tot 5 dl.
– Citroensap van een citroen.
– Munt, bosje fijngesneden.
– Koriander, bosje fijngesneden.
– Olie om te bakken.

 Zo maak je dhal van rode linzen 
– Verhit een beetje olie in een pan.
– Voeg komijnzaad en mosterdzaad toe, pas op dit spat! en bak ongeveer een halve minuut.
– Voeg de ui toe en bak even lekker aan.
– Voeg gember, knoflook, chilipeper, kerriepoeder, gemalen komijn, kurkuma en chilipoeder toe en bak dit een paar minuten mee.
– Voeg de tomatenpuree toe.
– Spoel de rode linzen af (onder de kraan), laat goed uitlekken en voeg met de tomaten, kaneelstokjes en groentebouillon toe.
– Breng aan de kook en laat in ongeveer 20 tot 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn en de dhal gebonden is.
– Serveer met verse munt en koriander.

Lekker met knoflookyoghurt (teentje knoflook door (dikke en/of plantaardige) yoghurt roeren) en klaar is je maaltijd, het smullen kan beginnen! Eet smakelijk!

15 Tips voor minder stress

Stress is gelukskiller nummer één. Stress maakt ongelukkig, ziek en nog vet ook en dan bedoel ik niet vet gelukkig… Toch ervaren we allemaal stress in ons leven, lekker dan! Wil je meer geluk in je leven? Zorg voor minder stress. Hoe? Nou, zo! Download hier 15 Tips voor minder stress en ontvang wekelijks inspirerende tips voor een nog leuker leven.

Social media

Sharing is caring!